MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΧΟΡΟΣ

  27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Έναρξη με το «Möbius» από την ομάδα Compagnie XY

  Ξεκινά το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την παράσταση «Möbius» της ομάδας ακροβατών και χορευτών Compagnie XY από τη Γαλλία, σε χορογραφία Rachid Ouramdane.

  «Möbius» ©Christophe Raynaud De Lage
  «Möbius» ©Christophe Raynaud De Lage
  Monopoli Team

  Με τη θεαματική παράσταση «Möbius» της ομάδας ακροβατών και χορευτών Compagnie XY από τη Γαλλία, σε χορογραφία του Rachid Ouramdane, ξεκινά την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουλίου το φετινό 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

  Πρόκειται για μια πολυπρόσωπη και εντυπωσιακή παραγωγή η οποία, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο πλαίσιο του νέου προγράμματος εξακτίνωσης του Φεστιβάλ σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας.

  Μετά τις δύο παραστάσεις στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 19 Ιουλίου στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο στη Σπάρτη.

  Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

  «Möbius». Φωτογραφία: Christophe Raynaud De Lage

  Οι βραβευμένοι με Olivier, Far From the Norm, στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

  Την Κυριακή 18 Ιουλίου εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία από τις σημαντικότερες βρετανικές ομάδες χορού, οι Far From the Norm, με το επαναστατικό έργο «BLKDOG» του Botis Seva, το οποίο βραβεύτηκε το 2019 με το βραβείο Olivier καλύτερης νέας χορευτικής παράστασης. Οι Far From the Norm, εξελίσσουν διαρκώς το λεξιλόγιό τους πειραματιζόμενοι με όλα τα street styles, το θέατρο, την περφόρμανς και τον κινηματογράφο.

  Έναρξη και για την Εναλλακτική Σκηνή

  Το πρόγραμμα της Εναλλακτικής Σκηνής που ονομάζεται από φέτος Black Box, θα ξεκινήσει την Παρασκευή 16 Ιουλίου στις 19.30 με τέσσερα μικτά ντουέτα χορευτών με και χωρίς αναπηρία, υπό τον γενικό τίτλο «Mixed Doubles», σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

  Τα ντουέτα δημιουργήθηκαν για τις σκηνές Holland Dance Festival (Ολλανδία), Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Ελλάδα), Oriente Occidente Dance Festival (Ιταλία) και Skånes Dansteater (Σουηδία), στο πλαίσιο του τετραετούς ευρωπαϊκού δικτύου Europe Beyond Access με συγχρηματοδότηση του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  «Fine Lines». Φώτο: Roser López Espinosa

  Πρόκειται για τα ντουέτα «Cornered» της Faizah Grootens, «Re-call» της χορογράφου Βενετσιάνας Καλαμπαλίκη, «Feeling Good» με αναφορές στον Άνθρωπο του Βιτρούβιου σε χορογραφία Diego Tortelli και «Fine Lines» που χορογραφεί η Roser López Espinosa.

  Ακολουθεί στις 17 Ιουλίου το έργο «One More Thing» του Ισραηλινού Adi Boutrous και στις 18 Ιουλίου το «DEN.TRO» της Maria Fonseca από την Πορτογαλία.

  «DEN.TRO» © Helena Gonçalves

  Λίγα λόγια για το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

  Στο 27ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα φιλοξενηθούν φέτος 31 παραγωγές, 18 από το εξωτερικό και 13 από την Ελλάδα. Πρόκειται για παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη, από σύγχρονο χορό και hip hop μέχρι ακροβατικά και σύγχρονους αστικούς αφρικανικούς χορούς. Οι καλλιτέχνες του εξωτερικού που θα παρουσιάσουν τα έργα τους στο Φεστιβάλ προέρχονται από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Ιρλανδία, τη Νιγηρία, την Ισπανία και τη Σλοβακία.

  Επίσης από τις 18 ξένες ομάδες οι 14 παρουσιάζουν για πρώτη φορά το έργο τους στην Ελλάδα ενώ από τα 13 ελληνικά έργα τα 3 θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους και ένα θα κάνει τη δια ζώσης πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ, μετά από την πρώτη του διαδικτυακή παρουσίαση.

  «Möbius». Φωτογραφία: Christophe Raynaud De Lage

  Όπως και την περσινή χρονιά, το Φεστιβάλ θα ακολουθήσει και φέτος πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο των αρμόδιων αρχών και τα εξειδικευμένα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας για τους χώρους τέχνης και πολιτισμού, όπως αυτά ορίζονται και προσαρμόζονται διαρκώς από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

  *Όλο το πρόγραμμα του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας εδώ

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ27ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Διαρκώς σε κίνηση12.09.2018

  Το 27ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες. Στο πλαίσιο των οδηγιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της εφαρμογής των μέτρων προστασίας, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  www.kalamatadancefestival.gr

  Αγορά Εισιτηρίων:

  Πληροφορίες για Εισιτήρια: kalamatadancefestival.gr και [email protected]

  Για την υποστήριξη στην έκδοση των εισιτηρίων και για τα μπλουζάκια & tote bags του 27ου KDF: Γραφείο Πληροφοριών και Υποστήριξης της Προπώλησης Εισιτηρίων του 27ου KDF | Φουαγιέ Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Ανοιχτά: Καθημερινές 10:00-13:00 & 18:30 με 20:30, Σάββατα 10:00 με 13:00. Τηλ. επικοινωνίας: 2721093911.

  Τιμές Εισιτηρίων:

  Main Stage – Κεντρική Σκηνή

  Στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας και στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας:

  • Κανονικό εισιτήριο / α΄ ζώνη: €15,00
  • Μειωμένο εισιτήριο / α΄ ζώνη: €12,00
  • Περιορισμένης ορατότητας / β΄ ζώνη: €10,00

  Στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο στη Σπάρτη:

  • Κανονικό εισιτήριο / α΄ ζώνη: €10,00

  Black Box – Εναλλακτική Σκηνή

  Στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας:

  • Γενική είσοδος: €12,00

  Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, καθώς και στις παράλληλες δράσεις είναι ελεύθερη.

  Ψηφιακή Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής Καθημερινοί Ήρωες σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

  Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας, για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, τηρουμένων των οδηγιών και των μέτρων προστασίας του Υπουργείου Υγείας.

  Εκδήλωση Art Within One

  Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση αφού προμηθευτούν δελτίο ελευθέρας εισόδου με σειρά προτεραιότητας, μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων και τηρουμένων των οδηγιών και των μέτρων προστασίας του Υπουργείου Υγείας.

   

   

  Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ