MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Πού να πάμε σήμερα; 13 παραστάσεις για την Πέμπτη 8 Ιουλίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Πέμπτη 8 Ιουλίου.

3. Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου - Χολαργού - Παράσταση: «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου
Monopoli Team

1. annexM: «Το Φάντασμα της Ελευθερίας» του Σπύρου Βραχωρίτη στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Φωτογραφία: Makis Faros

Το φετινό εικαστικό πρόγραμμα του annexM υπό τη διεύθυνση της Άννας Καφέτση ανοίγει την Πέμπτη 8 Ιουλίου στις 9 μ.μ. με τη νέα in situ δοκιμιακή περφόρμανς «Το Φάντασμα της Ελευθερίας» του Σπύρου Βραχωρίτη (δραματουργία-σκηνοθεσία), η οποία θα παρουσιαστεί για μία βραδιά στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Παράλληλα, στο πλαίσιο της περφόρμανς, θα προβληθεί το βίντεο που δημιουργήθηκε στη βάση μιας υπόθεσης εργασίας σχετικά με την απόπειρα μεταγραφής ορισμένων κεφαλαίων της «Γυναίκας της Ζάκυθος» στους υπαίθριους χώρους που περιβάλλουν το Μέγαρο.
Πέμπτη 8/7, 21:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/.

2. Εθνική Λυρική Σκηνή – Μουσικό Θέατρο: «Περιηγητικά», του Κωνσταντίνου Χατζή στον Αύλειο χώρο του Νομισματικού Μουσείου

Τρεις μουσικές αφηγήσεις ξένων περιηγητών στην Ελληνική Επανάσταση φέρνουν τα «Περιηγητικά» του Κωνσταντίνου Χατζή σε τρεις εξωθεατρικούς χώρους της Αθήνας με αξιοσημείωτο ιστορικό παρελθόν στις 6, 8 και 13 Ιουλίου 2021. Η ιστορία των εθελοντών που διαδραμάτισαν ανεκτίμητο ρόλο στη διάρκεια, αλλά και την επαύριο, της Επανάστασης. Πέμπτη 8 Ιουλίου παρακολουθήστε τη δεύτερη παράσταση «Εις θάνατον. Αμερικανός φιλέλληνας γιατρός» στον Κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών – Αρχοντικό Δεκόζη Βούρου.
Τρίτη 6/7, 19:30
Ελεύθερη είσοδος με δελτία εισόδου. Κρατήσεις: ticketservices.gr.
Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, Παρνασσού 2, Αθήνα. Τηλ: 21 0323 0168. https://athenscitymuseum.gr/.

3. Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού – Παράσταση: «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Πέμπτη 8/7, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου. Τηλ: 21 3202 7185. https://festival.dpapxol.gov.gr/.

4. Παράσταση: «Η Θηλιά» στο Θερινό Θέατρο Αθηνά

Το ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, «Θηλιά» ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα, πιστεύοντας πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Παίζουν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Πέμπτη 8/7, 21:30
Εισιτήριο: €16 (γενική είσοδος), €12 (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: viva.gr
Θερινό Θέατρο Αθηνά, Πατησίων και Δεριγνύ 10, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2108237330.

5. 7ο Φεστιβάλ Δάσους: «Ελένη» του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ στο Θέατρο Δάσους

Την «Ελένη» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα, και σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, παρουσιάζει, στα πλαίσια του 7ου Φεστιβάλ Δάσους, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, 7-9 Ιουλίου, στο Θέατρο Δάσους (Θεσσαλονίκη). Η παράσταση καταδεικνύει τη ματαιότητα του πολέμου, αφού τόσο για τους νικητές όσο και για τους νικημένους οι συνέπειές του διαχρονικά είναι εξίσου ολέθριες.
Πέμπτη 8/7, 21:15
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 231 520 0200.

6. Φεστιβάλ Ρεματιάς – «Νύχτες Αλληλεγγύης» – Παράσταση: «Μήδεια» του Μποστ στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Η καλλιτεχνική εταιρεία Μυθωδία παρουσιάζει, σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, από τις 7 Ιουλίου, την ανατρεπτική σατιρική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια», σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει η Monika. Τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας ενσαρκώνει ο Μάκης Παπαδημητρίου.
Πέμπτη 8/7, 21:15
Εισιτήριο: 14€. Προπώληση: viva.gr.
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι.

7. Παράσταση: «Το Όνειρο Ενός Γελοίου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, ώρα 21:00 στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παρουσιάζεται η παράσταση «Το Όνειρο Ενός Γελοίου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, με τον Δημήτρη Βερύκιο. Ένας άνθρωπος βαθειά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής, αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Το βράδυ όμως που είναι έτοιμος να το κάνει και βρίσκεται με το περίστροφο στο χέρι, αποκοιμιέται…
Πέμπτη 8/7, 21:00
Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Προαγορά εισιτηρίων: Κέντρο Επισκεπτών Θησείου από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 14:00 και Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο, ώρες 21:00 – 22:30.
Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Λόφος Νυμφών, Αθήνα. https://www.facebook.com/visitorcenters/

8. Παράσταση: «Το Νυφικό Κρεβάτι» του Jan de Hartog στον Θερινό Κινηματογράφο Γέρακα

Την κωμωδία «Το Νυφικό Κρεβάτι» του Jan de Hartog παρουσιάζει φέτος σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα η εταιρεία θεατρικών παραγωγών «Μέθεξις», σε διασκευή – απόδοση Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Aποστόλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με πρωταγωνιστές την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τον Ορέστη Τζιόβα. Μια τρυφερή κωμωδία που παρουσιάζει έναν άντρα και μια γυναίκα από την γνωριμία τους και την πρώτη νύχτα του γάμου τους μέχρι και το τέλος της ζωής τους, με κέντρο πάντα το συζυγικό κρεβάτι.
Πέμπτη 8/7, 21:30
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 15€ | Ειδικές τιμές για ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές: 12€ | Group άνω των 20 ατόμων: 10€ | Τιμή εισιτηρίου προπώλησης: 12€. Προπώληση: viva.gr.
Σινέ Γέρακας (Δημοτικός Κινηματογράφος), Μιλτιάδου & Γαργηττού, Γέρακας. Τηλ.: 2106612717.

9. Παράσταση: «Οθέλλος», σε σκηνοθεσία Αι. Χειλάκη και Μ. Δούνια στο Θέατρο Κήπου (Θεσσαλονίκη)
παραστάσεις σήμερα

Φώτο: Patroklos Skafidas

O «Οθέλλος», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.
Πέμπτη 8/7, 21:30
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Κήπου, Τσιμισκή 153, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 231 025 6775.

10. Παράσταση: «Ιππείς», σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου στο Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη, από τις πιο «πολιτικές» κωμωδίες του ποιητή, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου, σε καλοκαιρινή περιοδεία. Με μια διανομή πρωταγωνιστών που ενώνουν διαφορετικούς μεταξύ τους σκηνικούς  κόσμους. Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Στέλιος Ιακωβίδης, Κώστας Κόκλας, Πάνος Μουζουράκης, Κωνσταντίνος Πλεμμένος / Kορυφαίοι Χορού: Στεφανία Γουλιώτη, Κωνσταντίνος Μπιμπής (γιουκαλίλι), Γιάννης Χαρίσης.
Πέμπτη 8/7, 21:00
Εισιτήριο: 18€ (κανονικό), 14€ (μειωμένο). Προπώληση: ticketservices.gr
Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας, Αμαλιάδα. 

11. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Χορός: «Age of Crime» της Λενιώς Κακλέα στην Πειραιώς 260 παραστάσεις σήμερα

Ανάθεση του Φεστιβάλ Αθηνών στη χορογράφο Λενιώ Κακλέα, που ζει κι εργάζεται στο Παρίσι, το «Age of Crime», με αφορμή την επέτειο για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, μας καλεί, 7-8 Ιουλίου, στην Πειραιώς 260, να παρατηρήσουμε τις επίσημες αφηγήσεις που διαμόρφωσαν την εθνική μνήμη. Το κείμενο της παράστασης είναι βασισμένο στο «Οθωμανικές αφηγήσεις για την Ελληνική Επανάσταση από τον Γιουσούφ Μπέη στον Αχμέτ Τζεβντετ Πασά», των Σοφίας Λαΐου και Μαρίνου Σαρηγιάννη.
Τετάρτη 7/8, 21:00
Εισιτήριο: Τιμές Εισιτηρίων:Διακεκριμένη Ζώνη 20€ • Ζώνη Α΄ 15€ • Φοιτητικά / 65+ / Καλλ. Σωματείων 12€ • Αμεα / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr
Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/

12. Χορός: «Απόηχος» από την συμπεριληπτική ομάδα χορού ΈΞΙΣ στον Θερινό Κινηματογράφο ΑΒ

Ένα ιστορικό θερινό σινεμά των Άνω Πατησίων, ο Κινηματογράφος ΑΒ, άνοιξε ξανά τις πόρτες του, την Παρασκευή 2 Ιουλίου, για να υποδεχτεί χορευτικά δρώμεναperformances σύγχρονου χορού, tango, φλαμένκο, μουσικές παραστάσειςπαραστάσεις κουκλοθέατρου, διαδραστικές θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Την Πέμπτη 8 Ιουλίου δείτε την παράσταση χορού «Απόηχος» από την συμπεριληπτική ομάδα χορού ΈΞΙΣ, σε σύλληψη-χορογραφία Άννας Βεκιάρη και Νατάσας Γάτσιου.
Πέμπτη 8/7, 21:30
Εισιτήριο: Από 5€. Προπώληση: viva.gr
Κινηματογράφος ΑΒ, Θεοτοκόπουλου 36, Αθήνα.

13. Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021: «Tosca» του Giacomo Puccini στο Θέατρο Επταπυργίου

Από τα δημοφιλέστερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου, η όπερα «Tosca» αποτελεί φέτος την κεντρική παραγωγή του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021. Πρόκειται για μια τραγική, αλλά επίκαιρη όσο ποτέ, ιστορία, με πολιτικό φόντο, όπου τρεις δραματικές φιγούρες μπλέκονται σ’ ένα λαβύρινθο αγάπης, ζήλιας, αλλά και σκοτεινών πόθων. Μουσική Διεύθυνση: Λίζα Ξανθοπούλου. Σκηνοθεσία: Αθανάσιος Κολαλάς. Σε συμπαραγωγή με την Διεύθυνση Τουρισμού Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης και το ΚΘΒΕ.
Πέμπτη 8/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Επταπυργίου – (Γεντί Κουλέ), Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦρίντα Κάλο: Η ζωή και το έργο μιας γυναίκας που έζησε χωρίς συμβιβασμούς12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b