MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 11 παραστάσεις για την Τρίτη 6 Ιουλίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου.

παραστάσεις σήμερα
Monopoli Team

1. Εθνική Λυρική Σκηνή – Μουσικό Θέατρο: «Περιηγητικά», του Κωνσταντίνου Χατζή στον Αύλειο χώρο του Νομισματικού Μουσείου

Τρεις μουσικές αφηγήσεις ξένων περιηγητών στην Ελληνική Επανάσταση φέρνουν τα «Περιηγητικά» του Κωνσταντίνου Χατζή σε τρεις εξωθεατρικούς χώρους της Αθήνας με αξιοσημείωτο ιστορικό παρελθόν στις 6, 8 και 13 Ιουλίου 2021. Η ιστορία των εθελοντών που διαδραμάτισαν ανεκτίμητο ρόλο στη διάρκεια, αλλά και την επαύριο, της Επανάστασης. Τρίτη 6 Ιουλίου παρακολουθήστε την πρώτη παράσταση «Εις δόξαν, Γάλλος φιλέλληνας στρατιωτικός», η ποιητική δυστοπική ματιά ενός Γάλλου φιλέλληνα στρατιωτικού πάνω στον πόλεμο.
Τρίτη 6/7, 21:30
Ελεύθερη είσοδος με δελτία εισόδου. Κρατήσεις: ticketservices.gr.
Νομισματικό Μουσείο, Πανεπιστημίου 12, Αθήνα | 210 3610067 | [email protected]. http://www.nummus.gr/

2. Παράσταση: «Λουκής Λάρας του Δημητρίου Βικέλα στο Παλιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας

Ο «Λουκής Λάρας» του Έλληνα λόγιου Δημητρίου Βικέλα, με τον Μανώλη Μαυροματάκη παρουσιάζεται τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, στις 21:00, στο Δημοτικό θέατρο του Άλσους (Δ. Κιντής). Μια εναλλακτική πρόταση για  τον εορτασμό της Επετείου της Επανάστασης του 1821 από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη. Η παράσταση κάνοντας «πρωταγωνιστή» έναν άλλοτε «κομπάρσο της ζωής» επιχειρεί να αναδείξει την ιστορικότητα και τη συγκίνηση της καθημερινής ζωής.
Τρίτη 6/7, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη 
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Κανελλόπουλου 1, Ελευσίνα. Τηλ.: 21 0556 5612.

3. Παράσταση: «Οθέλλος», σε σκηνοθεσία Αι. Χειλάκη και Μ. Δούνια στο Θέατρο Κήπου (Θεσσαλονίκη)

Φώτο: Patroklos Skafidas

O «Οθέλλος», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.
Τρίτη 6/7, 21:30
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Κήπου, Τσιμισκή 153, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 231 025 6775.

4. Παράσταση: «Η Πόρνη από Πάνω» στο Θέατρο Λαμπέτη Ταράτσα

Ο μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η Πόρνη από Πάνω», με την Κατερίνα Διδασκάλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ξεκινάει μια τελευταία καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, από τις 18 Ιουνίου. Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε…..
Τρίτη 6/7, 21:15
Εισιτήριο: Από 12€, Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Λαμπέτη Ταράτσα, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Συκιές. Τηλ: 21 0646 3685. 

5. Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού – Παράσταση: «Το Νυφικό Κρεβάτι» του Jan de Hartog στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

Την κωμωδία «Το Νυφικό Κρεβάτι» του Jan de Hartog παρουσιάζει φέτος σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα η εταιρεία θεατρικών παραγωγών «Μέθεξις», σε διασκευή – απόδοση Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Aποστόλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με πρωταγωνιστές την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τον Ορέστη Τζιόβα. Μια τρυφερή κωμωδία που παρουσιάζει έναν άντρα και μια γυναίκα από την γνωριμία τους και την πρώτη νύχτα του γάμου τους μέχρι και το τέλος της ζωής τους, με κέντρο πάντα το συζυγικό κρεβάτι.
Τρίτη 6/7, 21:30
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 15€ | Ειδικές τιμές για ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές: 12€ | Group άνω των 20 ατόμων: 10€ | Τιμή εισιτηρίου προπώλησης: 12€. Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου. Τηλ: 21 3202 7185. https://festival.dpapxol.gov.gr/.

6. Παράσταση: «Προμηθέας Δεσμώτης», σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου – Χανιά

Φωτογραφία: Patroklos Skafidas

Τον «Προμηθέα Δεσμώτη», του Αισχύλου, επέλεξε να συμπεριλάβει το Θέατρο Πορεία στο πολυσυλλεκτικό του ρεπερτόριο. Η παράσταση, η οποία ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία από τις 4 Ιουλίου, παρουσιάζεται σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με τνο Γιάννη Στάνκογλου στον κεντρικό ρόλο. Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για ένα ασταμάτητο αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας…
Τρίτη 6/7, 21:30
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου – Χανιά, Ν. Φωκά και Κύπρου, Χανιά. https://www.chania-culture.gr/

7. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: «The Soccer Opera» / «Όπερα ποδοσφαίρου». Μια μουσική και σκηνική σύνθεση του Λευτέρη Βενιάδη στην Πειραιώς 260

Ο Λευτέρης Βενιάδης αντλεί υλικό από τις γεμάτες ένταση ποδοσφαιρικές αναμνήσεις του και τις ανασυνθέτει στην πρωτότυπη «Όπερα ποδοσφαίρου», η οποία θα παρουσιαστεί, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, 5-6 Ιουλίου, στην Πειραιώς 260. Φάσεις, πέναλτι, κίτρινες κάρτες, διαμαρτυρίες, γκολ, χαμένες ευκαιρίες, οφσάιντ, παράταση είναι τα συστατικά μέρη του απρόσμενου λιμπρέτου της Gerhild Steinbuch, σε σκηνοθεσία Sofia Simitzis. Τους τραγουδιστές-ποδοσφαιριστές συνοδεύουν επί σκηνής το μουσικό συγκρότημα Ventus Ensemble και η νεανική χορωδία ομοίων φωνών Sonorae του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας». Μουσική διεύθυνση: Φαίδρα Γιαννέλου.
Τρίτη 6/7, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη: Εισιτήριο 20€. Ζώνη A: Εισιτήριο 15€. Ζώνη Β: Εισιτήριο 10€. Προπώληση: ticketservices.gr
Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/

8. Stand Up Comedy: «Χάσταγκ» στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος παραστάσεις σήμερα

Ο Ζήσης Ρούμπος και ο Αριστοτέλης Ρήγας με τους G-spot experiment επιστρέφουν στις ζωντανές εμφανίσει με την hit παράστασή τους «Χάσταγκ», Τρίτη 15, 22, 29 Ιουνίου και 6 Ιουλίου, στο Lunar Space, του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Oι «G- Spot experiment» είναι οι: Γιάννης Ζαχαρόπουλος: Μπουζούκι – πλήκτρα, Χρήστος Βομπιράκης: Κιθάρα, Νίκος Τσιάνος: Μπάσο, Θοδωρής Πεγκούσης: Τύμπανα.
Τρίτη 6/7, 21:00
Εισιτήριο: 12€. Προπώληση: viva.gr.
Lunar Space, Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος Αττικής. Τηλ: 21 1418 5217.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛενιώ Κακλέα: Oι πολλαπλές αφηγήσεις της ελληνικής επανάστασης12.09.2018

9. Παιδικό Θέατρο: «Αγαλματάκια ακούνητα… Μέρα ή νύχτα;» από το Θέατρο Σκάλα στον Θερινό Κινηματογράφο ΑΒ παραστάσεις σήμερα

Ένα ιστορικό θερινό σινεμά των Άνω Πατησίων, ο Κινηματογράφος ΑΒ, άνοιξε ξανά τις πόρτες του, την Παρασκευή 2 Ιουλίου, για να υποδεχτεί χορευτικά δρώμεναperformances σύγχρονου χορού, tango, φλαμένκο, μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις κουκλοθέατρου, διαδραστικές θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Την Τρίτη 6 Ιουλίου παρακολουθήστε την παράσταση παιδικού θεάτρου «Αγαλματάκια ακούνητα… Μέρα ή νύχτα;», σε κείμενο-σκηνοθεσία Κυριακής Δοξαρά.
Τρίτη 6/7, 21:00
Εισιτήριο: 8€. Προπώληση: viva.gr
Κινηματογράφος ΑΒ, Θεοτοκόπουλου 36, Αθήνα.

10. Φεστιβάλ Ηλιούπολης – Παιδικό Θέατρο: «Ο Κόσμος Ανάποδα» από την ομάδα Κοπέρνικος στο Δημοτικό θέατρο του Άλσους (Δ. Κιντής) παραστάσεις σήμερα

Η καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ βάζει και φέτος τα καλοκαιρινά της και έρχεται να ξορκίσει όλα όσα ζήσαμε τους τελευταίους μήνες με τη μουσική παράσταση για παιδιά «Ο Κόσμος Ανάποδα», σε κείμενο-στίχους Έμης Σίνη, μουσική Άγγελου Αγγέλου. Μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, μουσική, τραγούδι και πολλές – πολλές ανατροπές.
Τρίτη 6/7, 20:30
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δ. Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη. Τηλ: 21 0992 3840.

11. Παιδικό Θέατρο: «Ο Ραφτάκος των Λέξεων» στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού παραστάσεις σήμερα

«Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου ζωντανεύει ξανά από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος σε υπαίθριους χώρους της Αττικής, έως τις 31 Ιουλίου. Ένα σύγχρονο παραμύθι, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα, που μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων, Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα.
Τρίτη 6/7, 20:30
Εισιτήριο: Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο 12 ευρώ. Σημείο προπώλησης: ticketservices.gr.
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων και Καπανέως, Κολωνός, Αθήνα. Τηλ: 210-5284856. https://www.opanda.gr/

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b