MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το ερωτικό ημερολόγιο του «Monday»

Οι νέες ταινίες και οι επανεκδόσεις που βγαίνουν στα θερινά σινεμά από την Πέμπτη 24 Ιουνίου με μια ματιά.

Κωνσταντίνος Καϊμάκης | 24.06.2021

Οι κοσμοσυρροή που είχαμε στις αίθουσες το περασμένο τετραήμερο υποχρέωσε διανομείς και αιθουσάρχες σε συντήρηση δυνάμεων. Καθώς όλα σχεδόν τα νέα φιλμ της προηγούμενης βδομάδας δούλεψαν όχι απλώς ικανοποιητικά αλλά σε υπερθετικό βαθμό, τα γραφεία διανομής αποφάσισαν να βγάλουν μόλις 4 νέες ταινίες και 3 επανεκδόσεις αυτή την εβδομάδα.

Τα νούμερα στο Box Office

Για τους αριθμολάγνους να πούμε ότι καλύτερα αναλογικά πήγε η «Υποσχόμενη νέα γυναίκα» που την είδαν σχεδόν 8.000 θεατές (7.989 το τελικό νούμερο) σε 18 αίθουσες, ενώ η ταινία που έκοψε τα περισσότερα εισιτήρια ήταν το «Fast and furious 9- Μαχητές των δρόμων» που μέτρησε 20.876 θεατές αλλά σε 51 αίθουσες.

Εξαιρετικά νούμερα και για τον νικητή των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη είδαν 2.400 σε τρεις κατάμεστες αίθουσες, ενώ και η «Ερωτική επιθυμία» του Γουόνγκ Καρ Γουάι έφερε αρκετό κόσμο (2.335 εισιτήρια σε 5 αίθουσες).

Monday

Η ταινία που θα προσελκύσει τους περισσότερους αυτό το τριήμερο είναι αναμφισβήτητα το «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου που διαθέτει σεξ απίλ, ξεσηκωτική μουσική και μερικές θαυμάσια κινηματογραφημένες γωνιές της Αθήνας όπου το ζευγάρι Σεμπάστιαν Σταν (ο «Στρατιώτης του Χειμώνα» της Marvel) και Ντενίζ Γκαφ δένουν μια χαρά με το υπόλοιπο ελληνικό καστ.

Αμερικανική προδοσία

Η «Αμερικανική προδοσία» αφορά σε μια πραγματική αλλά όχι και τόσο γνωστή ιστορία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Minari

Tο αμερικανοκορεατικό «Minari» έρχεται να δώσει συνέχεια στην οσκαρική ρέντα των ασιατικών ταινιών με μια οικογενειακή τραγωδία που υφαίνεται γύρω από το αμερικανικό όνειρο.

Οι διαρρήκτες

Τέλος το ισπανικό heist movie «Οι διαρρήκτες» περιγράφει ένα ριφιφί στη σημερινή Μαδρίτη.

Eπανεκδόσεις

Στις επανεκδόσεις το «Μπλε Βελούδο» του Ντέιβιντ Λιντς είναι μια ταινία που μάλλον λίγοι σινεφίλ δεν έχουν δει ακόμη, σε αντίθεση με το σχετικά άγνωστο στη χώρα μας «Αίνιγμα» του Κλοντ Μιλέρ αλλά και το αριστοτεχνικό νουάρ του Ζαν Πιέρ Μελβίλ «Μπομπ ο χαρτοπαίκτης» από το μακρινό 1956, που θεωρείται ο προάγγελος της Νουβέλ Βαγκ.

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b