MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
24
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Έτσι αρχίζει το κακό, του Χαβιέρ Μαρίας από τις εκδόσεις Πατάκη

Το μυθιστόρημα του Χαβιέρ Μαρίας, με τίτλο «Έτσι αρχίζει το κακό», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Έτσι αρχίζει το κακό
Monopoli Team

Το μυθιστόρημα του Χαβιέρ Μαρίας, «Έτσι αρχίζει το κακό», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

«Έτσι αρχίζει το κακό»: Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μαδρίτη, 1980. Η Ισπανία αρχίζει να συνέρχεται από τη µακρά δικτατορία του Φράνκο· οι άνθρωποι παλεύουν να απελευθερωθούν από το βάρος παλιών µμυστικών, ψεμάτων και προδοσιών.

O νεαρός Χουάν ντε Βέρε προσλαµβάνεται στην πρώτη του δουλειά, µια δουλειά που θα σηµαδέψει την υπόλοιπη ζωή του. Θα βυθιστεί, πρώτα από υποχρέωση και στη συνέχεια από πόθο, στον µελαγχολικό και δίχως συγχώρεση κόσμο του εργοδότη του, του Εντουάρντο Μουριέλ. Ο Μουριέλ είναι ένας κοσμικός επιτυχηµένος σκηνοθέτης του κινηματογράφου. Η γυναίκα του, η τρυφερή και θλιµµένη Μπεατρίθ, γλιστρά σαν ανεπιθύµητο φάντασµα µέσα στο σπίτι του συζύγου της και βρίσκει ανακούφιση σε άλλα κρεβάτια.

Έτσι αρχίζει το κακό

Στον περίγυρο του ζευγαριού βρίσκεται ένας µμυστηριώδης οικογενειακός φίλος, ο παιδίατρος Χόρχε Βαν Βέκτεν, για το παρελθόν του οποίου φτάνουν στον Μουριέλ φήμες τις οποίες δεν αντέχει να διερευνήσει, γι’ αυτό και ζητά από τον Χουάν να το κάνει στη θέση του. Ο Χουάν είναι αποφασισμένος να ικανοποιήσει την επιθυμία του Μουριέλ, αλλά γρήγορα έρχεται αντιµέτωπος µε τις δικές του απορίες: Γιατί ο Μουριέλ έχει τέτοιο µένος εναντίον της Μπεατρίθ; Γιατί η Μπεατρίθ συναντά στα κρυφά τον Βαν Βέκτεν; Και τι συνέβη στα σκοτεινά χρόνια που ακολούθησαν τον εμφύλιο πόλεμο;

Το Έτσι αρχίζει το κακό είναι το πορτρέτο ενός γάμου και µιας χώρας που στοιχειώνονται από την ενοχή, ένα βιβλίο για τα ασαφή όρια µεταξύ του ιδιωτικού και του δηµόσιου εαυτού, µεταξύ του παρατηρητή και του συµµέτοχου, µεταξύ της ηθικής και της ανηθικότητας, µεταξύ των διαψεύσεών µας από τους άλλους αλλά και από τον ίδιο µας τον εαυτό.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Χαβιέρ Μαρίας γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1951. Σπούδασε φιλοσοφία και λογοτεχνία και δίδαξε σε πανεπιστήμια της Αγγλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ισπανίας. Από την πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία µε το µυθιστόρηµα Τα λημέρια του λύκου το 1971 καθιερώθηκε ως ένας από τους σημαντικότερους Ισπανούς συγγραφείς του καιρού µας. Τα βιβλία του έχουν µμεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες µε εξαιρετική επιτυχία. Το 1997 τιμήθηκε για το σύνολο του έργου του µε το Βραβείο Nelly Sachs. Έχει επίσης τιµηθεί µε το Βραβείο Alessio (Ιταλία) και το Βραβείο José Donoso (Χιλή) για το σύνολο του έργου του. Από το 2006 είναι µέλος της Βασιλικής Ισπανικής Ακαδηµίας της Γλώσσας. Ο Χαβιέρ Μαρίας το 2012 αρνήθηκε το Εθνικό Βραβείο Μυθιστορήματος της Ισπανίας για το βιβλίο του Ερωτοτροπίες, καθώς την ίδια περίοδο το κράτος σταμάτησε τις επιχορηγήσεις των βιβλιοθηκών.

Το βιβλίο απέσπασε µεταξύ άλλων το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας το 2013 και το Βραβείο Giuseppe Tomasi di Lampedusa το 2014. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Ερωτοτροπίες (2015) και Γράφοντας τις ζωές των άλλων (2014).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: Έτσι αρχίζει το κακό
Συγγραφέας: Χαβιέρ Μαρίας
Εκδόσεις: Πατάκη
ISBN: 978-960-16-6912-0
Έτος Έκδοσης: 2021
Σελίδες: 624

Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου εδώ.

Περισσότερα από Βιβλία