MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CREATIVE PEOPLE

Amour et Lumière: Το ζευγάρι πίσω από τα κεριά αρχαιοελληνικής αισθητικής που έγιναν trend στην καραντίνα

Δύο νέα παιδιά και φοιτητές, ο Φώτης Μαυρουδής και η Καίτη Κουκλάδα, είναι οι δημιουργοί πίσω από το brand Amour et Lumière με τα υπέροχα κεριά, αρχαιοελληνικής αισθητικής, που έχουν γίνει το απόλυτο trend στην εσωτερική διακόσμηση.

Ευδοκία Βαζούκη | 15.06.2021

Ο Φώτης, φοιτητής του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και η Καίτη φοιτήτρια Κοινωνιολογίας είναι δύο νέα παιδιά που γνωρίστηκαν μέσα στην καραντίνα – σε μια περίοδο που όχι απλά δεν ευνοούσε τη δημιουργία νέων γνωριμιών αλλά δεν έδινε και την ευκαιρία στους περισσότερους από εμάς να φανταστούμε το «αύριο» – πόσο μάλλον να το προγραμματίσουμε – ενόσω βιώναμε μια τόσο πρωτόγνωρη κατάσταση.

Παρ’ όλα αυτά, μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Φώτης και η Καίτη πήραν την απόφαση – και το ρίσκο θα έλεγε κανείς – να καταπιαστούν με κάτι δημιουργικό, υλοποιώντας μία ιδέα τους. Αποφάσισαν να φτιάξουν χειροποίητα, οικολογικά και αρωματικά κεριά σε ιδιαίτερα καλούπια εμπνευσμένα από την Αρχαία Ελλάδα με σκοπό να στήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Στην αρχή συστήθηκαν στην αγορά online, δημιουργώντας ένα επίσημο προφίλ στο brand τους Amour et Lumière που θα πει «Έρωτας και Φως», γνωρίζοντας εκεί μεγάλη απήχηση σε αρκετά σύντομο διάστημα. Κι αυτό γιατί, καθώς το σπίτι βρέθηκε στο επίκεντρο της ενασχόλησής μας κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, τα χειροποίητα κεριά με την υπέροχη αισθητική αναδείχθηκαν πολύ γρήγορα σε απόλυτα κομμάτια εσωτερικής διακόσμησης.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν λίγο καλύτερα τα δύο παιδιά που πλέον άνοιξαν και το φυσικό τους κατάστημα στη Νέα Ιωνία, ενώ δηλώνουν έτοιμοι και για πολλά άλλα στο μέλλον, όσον αφορά στο brand που έχουν στήσει μαζί.

Πώς αποφασίσατε να ξεκινήσετε την επιχειρηματική σας κίνηση μέσα στην καραντίνα; Ποια ανάγκη σας οδήγησε στο να ασχοληθείτε με τη δημιουργία και συγκεκριμένα με τα χειροποίητα κεριά;

Το Amour et Lumière ήταν μια ιδέα που προφανώς προήλθε από μια τάση που όταν ξεκινήσαμε εμείς επικρατούσε στο εξωτερικό κυρίως. Έτσι εμείς αποφασίσαμε να το εξελίξουμε και να δείξουμε πώς μπορεί να αποτυπωθεί η Ελλάδα σε ένα κερί ώστε να διαδοθεί η ομορφιά του πολιτισμού και της κουλτούρας μας, που τόσο αγαπάμε.

Πώς ξεκίνησε η όλη ιδέα για το Amour et Lumière και τι ήταν αυτό που στάθηκε ως αφορμή για να ξεκινήσετε αυτό το εγχείρημα μαζί;

Όπως είναι γνωστό, η περίοδος της καραντίνας ήταν πολύ δύσκολη για όλους. Έτσι και για εμάς… Εφόσον λοιπόν βρισκόμασταν σε στάδιο περισυλλογής και έχοντας πολύ ελεύθερο χρόνο, ήταν για εμάς η αφορμή για να ξεκινήσουμε κάτι το οποίο θα μας χαροποιούσε και θα γέμιζε τα κενά μας! Έτσι και έγινε!

Υπήρξε κάτι που σας δυσκόλεψε στην αρχή;

Το δύσκολο σε όλο αυτό για εμάς ήταν η σκέψη για το ρίσκο που πήραμε, ο διχασμός δηλαδή ανάμεσα στην επιτυχία ή την αποτυχία.

Η διαδικασία του να φτιάξεις κεριά σε τόσο περίτεχνα σχέδια, όπως σώματα, προτομές, κοχύλια και άλλα, είναι κάτι που στα δικά μας μάτια φαίνεται να έχει ιδιαίτερη δυσκολία. Ισχύει;

Ο βαθμός δυσκολίας είναι κάτι υποκειμενικό σε αυτή τη δουλειά. Έχει να κάνει με το πόσο πολύ αγαπάς αυτό που κάνεις, όσο πιο πολύ αγαπάς κάτι τόσο πιο πολύ σε ενδιαφέρει να βγει καλό! Αν υπάρχει κάτι που θα το χαρακτηρίζαμε δύσκολο, ίσως να είναι η διαδικασία, διότι υπάρχουν πράγματα τα οποία πρέπει να γίνονται, όπως η σωστή θερμομέτρηση, ο σωστός χρόνος χύτευσης, και η συγκεκριμένη ώρα “ξεκούρασης” ενός κεριού.

Από ό,τι μπορούμε να διαβάσουμε στο προφίλ του Amour et Lumière στο Instagram τα κεριά σας είναι και οικολογικά – κάτι που είναι ιδιαίτερα θετικό. Τι άλλο θα λέγατε ότι τα κάνει να ξεχωρίζουν;

Αυτό που μάς αναφέρει αρκετά συχνά ο κόσμος που μάς έχει προτιμήσει είναι η διάρκεια του αρώματος που έχουν τα κεριά μας, το πόσο όμορφα μυρίζουν και το πόσο διακριτικά είναι! Ένα σημαντικό να αναφερθεί ακόμα πως διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων και αρωμάτων ανάμεσα στις οποίες ο καθένας μπορεί να διαλέξει όποιον συνδυασμό επιθυμεί!

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθειά σας;

Η αλήθεια είναι πως μάς έκανε μεγάλη εντύπωση το πόσο γρήγορα μας γνώρισε ο κόσμος και το πόσο πολύ αγάπησε εμάς και αυτό που πρεσβεύουμε. Ουσιαστικά για εμάς αυτό ήταν μια μεγάλη επιβεβαίωση διότι, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, αφουγκραστήκαμε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και δημιουργήσαμε κάτι για να μεταδοθεί σε πολύ κόσμο. Και ομολογούμε πως η ανταπόκριση ήταν μεγάλη από την αρχή, πράγμα που μας χαροποιεί ιδιαίτερα!

Υπάρχει κάποιο σχέδιο από όλα όσα έχετε δημιουργήσει μέχρι στιγμής που θα λέγατε ότι είναι best seller;

Τα σχέδια που προτείνουμε στον κόσμο έχουν πάνω κάτω την ίδια ζήτηση. Εκείνα που ξεχωρίζουν λίγο περισσότερο όμως είναι το γυναικείο και το αντρικό σώμα, πράγμα αναμενόμενο, διότι ήταν τάση όπως προαναφέραμε και σίγουρα ο κόσμος τα λάτρεψε, όπως φαίνεται!

Αναλαμβάνετε και custom made παραγγελίες;

Οι costum made παραγγελίες είναι ένας από τους λόγους που αγαπηθήκαμε τόσο πολύ. Υπάρχει μια γκάμα επιλογών για να διαλέξει κάποιος, αν όμως θέλει κάτι τελείως διαφορετικό θα πρέπει να έρθει σε επικοινωνία με εμάς. Ίσως να υπάρχει και διαφορετική τιμή, ανάλογα τα ζητούμενα του.

Έχετε δημιουργήσει κάποιον χώρο που να αποτελεί το εργαστήριό σας;

Μας βρίσκετε στην περίοδο που μόλις άνοιξε το φυσικό κατάστημά μας, όπου εκεί σε έναν χώρο πίσω βρίσκεται το εργαστήριο που παρασκευάζουμε τα κεριά μας. Έτσι θα συνδυάζουμε την αγορά με την παραγωγή.

Ως δύο νέα παιδιά που τώρα ξεκινούν μου δίνετε την αίσθηση δύο ανθρώπων που κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα. Ισχύει θα λέγατε αυτό;

Όταν μια ασχολία γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο κάποιου και τον χαροποιεί σίγουρα λέγεται χόμπι. Από τη στιγμή που το χόμπι αρχίζει να επιφέρει χρήματα λέγεται επάγγελμα. Βάσει λοιπόν των προαναφερθέντων είμαστε δυο παιδιά που έκαναν το χόμπι τους επάγγελμα.

Τι είναι αυτό που απολαμβάνετε περισσότερο σε αυτή τη δουλειά και τι αποτελεί πηγή έμπνευσής σας;

Για τον οποιοδήποτε θα ήταν απολαυστικό να δημιουργεί κάτι που του αρέσει με τον άνθρωπο που αγαπάει. Από μόνο του όλο αυτό είναι κάτι που απολαμβάνουμε πολύ και οι δυο. Η έμπνευσή μας είναι καθαρά ο πολιτισμός και η κουλτούρα της Ελλάδας, το πώς θα θυμηθούν οι παλιοί και πώς θα γνωρίσουν οι νεότεροι τι είναι η Ελλάδα, ποια είναι η κουλτούρα μας κλπ.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδιά σας για το Amour et Lumière; Ετοιμάζετε κάτι άλλο που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

Είμαστε τόσο χαρούμενοι με όσα καταφέραμε έως τώρα και προς το παρόν θέλουμε να απολαύσουμε και να χαρούμε το επίπεδο που βρισκόμαστε. Θα σας πούμε μόνο να είστε έτοιμοι να δείτε πολλά καινούργια πράγματα από το Amour et Lumière!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Amour et Lumière θα το βρείτε online στο Instagram αλλά και στο φυσικό κατάστημα (28η Οκτωβρίου4-6, Νέα Ιωνία).

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b