MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
25
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα αλλάζει: Ποδηλατόδρομος από τον Πειραιά έως το Σούνιο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το σχέδιο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αττικής περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ενιαίο πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο μήκους 22 χιλιομέτρων από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) ως τη Βουλιαγμένη.

photo: Athens bike city
author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Αθηναϊκή Ριβιέρα 70 χιλιομέτρων

Με το έργο αυτό εξασφαλίζεται πρόσβαση σε όλο το παραλιακό μέτωπο για τους πολίτες της Αττικής. Οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί θα προχωρήσουν στο πλαίσιο μιας συνολικής προσέγγισης ανάπλασης της περιοχής του παραλιακού μετώπου και των οκτώ παράκτιων Δήμων, με το σχέδιο να περιλαμβάνει έργα υποδομών και διαμόρφωσης περιβάλλοντος.

Photo: Athens Bice City

Το έργο θα έχει συνολική έκταση περίπου 70 χλμ. Το αστικό κομμάτι θα αποκτήσει ενιαίο ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, ενώ για το υπόλοιπο, από τη Βουλιαγμένη ως το Σούνιο, μήκους 48 χλμ., προβλέπεται αναμόρφωση της διαδρομής με ενιαία ανάπλαση.

«Το έργο αυτό έχει μία ξεχωριστή σημασία διότι σηματοδοτεί και αυτό με τον τρόπο του μία ανάγκη της πόλης της Αθήνας να ανοιχτεί προς τη θάλασσα» τόνισε ο Πρωθυπουργός στην παρουσίαση που έγινε την Πέμπτη 3 Ιουνίου στη Μαρίνα Γλυφάδας, στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

photo: Athens Bike City

Το «Ελληνικό» και το πάρκο που θα είναι στραμμένο προς την θάλασσα

«Αυτό το άνοιγμα της πόλης προς τη θάλασσα βήμα-βήμα αρχίζει και γίνεται πράξη» τόνισε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας ειδική αναφορά στην «εμβληματική επένδυση του Ελληνικού η οποία ήδη -ως προς τις νομοθετικές αρμοδιότητες- βρίσκεται στα τελευταία της στάδια» και αφορά ταυτόχρονα το άνοιγμα ενός χώρου «με τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου το οποίο και αυτό θα είναι στραμμένο προς την θάλασσα».

Το ολοκληρωμένο σχέδιο που παρουσιάστηκε θα κατασκευαστεί με άξονες τη φύση, τον πολιτισμό, την άθληση και τη ψυχαγωγία. Εκτός από πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, περιλαμβάνει χώρους άθλησης, χώρους για τα παιδιά και χώρους αναψυχής. Παράλληλα σε όλη την Αττική θα κατασκευαστεί Μητροπολιτικό Δίκτυο Ποδηλάτου, συνολικού μήκους άνω των 100 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOδηγός επιβίωσης για το ποδήλατο στην πόλη: Τα ρούχα12.09.2018

Οι νέοι ποδηλατόδρομοι

Παράλληλα το υπουργείο Περιβάλλοντος εξήγγειλε την κατασκευή τεσσάρων ποδηλατόδρομων και τη θέσπιση εθνικής στρατηγικής για το ποδήλατο έως το τέλος του έτους.

Οι τέσσερις ποδηλατόδρομοι των οποίων θα δρομολογηθεί η κατασκευή με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ είναι:

  • Το τμήμα από Κηφισιά έως Γκάζι, μήκους 16 χιλιομέτρων.
  • Τη σύνδεση του μετρό (Κατεχάκη) με την Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη, μέσω του μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδί έως το πάρκο Ιλισίων.
  • Τη συνέχιση του προηγούμενου ποδηλατόδρομου, από το Παναθηναϊκό Στάδιο μέσω της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας στη Διονυσίου Αεροπαγίτου και από εκεί στο τελευταίο τμήμα της Ερμού έως το Γκάζι.
  • Τη δημιουργία ενός μεγάλου ποδηλατόδρομου, μήκους 76 χιλιομέτρων, από τους Αγίους Αναργύρους έως το Λαύριο.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Στην Πόλη
Σχετικά Θέματα
Βγαίνουμε έξω
Φθινοπωρινή βόλτα σε αγαπημένα Book Cafe: 5 μαγαζιά που κάθε βιβλιόφιλος πρέπει να ξέρει
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Οι προτάσεις μας για δωρεάν διασκέδαση στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Good Stories Summit 2026: Επιστρέφει στο Ωδείο Αθηνών με ιστορίες αισιόδοξες που αξίζει ν’ ακουστούν
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το Σαββατοκύριακο
Εκδηλώσεις
Ο «Προθάλαμος Δ» επιστρέφει στο Εθνικό: Μια ιδιότυπη σκηνική σύνθεση-διάλεξη αρχιτεκτονικής και θεάτρου
Εικαστικά
Ελεύθερνα 40+1: Η ανάδυση μιας αρχαίας πόλης μέσα από την ομιλία του Νίκου Σταμπολίδη στο Μέγαρο
Εικαστικά
Μουσείο «Φιλιώ Χαϊδεμένου»: Ένα ταξίδι στις μνήμες της Μικράς Ασίας
Εκδηλώσεις
ΚΠΙΣΝ: 4η Συνάντηση Μουσικών Σχολείων στη Βαμβακού Λακωνίας
Εκδηλώσεις
Ο Γιαν Φαμπρ στο Θέατρο Σταθμός: Τέσσερις ανατρεπτικοί μονόλογοι για την ελευθερία της έκφρασης
Βιβλία
Πώς μοιάζει ένα Book Sleepover; Όταν κοιμηθήκαμε παρέα με τον Fitzek (περίπου)
Εκδηλώσεις
Free City: Όλα όσα κάνουμε δωρεάν (και) αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όλα όσα μπορείς να κάνεις αυτό το ΣΚ δωρεάν στην Αθήνα