MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
03
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φεστιβάλ Καννών 2021: Η Τζόντι Φόστερ θα βραβευτεί με τιμητικό Χρυσό Φοίνικα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Τζόντι Φόστερ θα είναι επίτιμη καλεσμένη στην τελετή έναρξης του φετινού Φεστιβάλ Καννών, όπου θα βραβευτεί με τιμητικό Χρυσό Φοίνικα.

Κάννες: Η Τζόντι Φόστερ στην τελευταία της ταινία, The Mauritian (2021)
Η Τζόντι Φόστερ στην τελευταία της ταινία, The Mauritian (2021)
author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η Τζόντι Φόστερ θα είναι φέτος επίτιμη καλεσμένη στις Κάννες, ενώ στην τελετή έναρξης του φετινού Φεστιβάλ θα βραβευτεί με τιμητικό Χρυσό Φοίνικα.

Το τιμητικό αυτό βραβείο έχει απονεμηθεί τα προηγούμενα χρόνια σε σημαντικές προσωπικότητες του κινηματογράφου, όπως η Ζαν Μορό, ο Μπερνάντο Μπερτολούτσι, η Τζέιν Φόντα, ο Ζαν-Πολ Μπελμόντο, ο Μανοέλ ντε Ολιβέιρα, ο Ζαν-Πιερ Λοντ, η Ανιές Βαρντά και ο Αλέν Ντελόν.

Το Φεστιβάλ Καννών ανακοίνωσε με τα καλύτερα λόγια την βράβευση της ηθοποιού, σκηνοθέτιδας και παραγωγού, καθώς και για το “εκπληκτικό καλλιτεχνικό ταξίδι, την μοναδική προσωπικότητα με μία ταπεινή αλλά παράλληλα ισχυρή αφοσίωση σε μερικά από τα μεγαλύτερα ζητήματα της εποχής μας”.

“Χρωστάω τόσα πολλά στο Φεστιβάλ Καννών. Έχει αλλάξει τη ζωή μου” δήλωσε η Φόστερ, που για πρώτη φορά παρευρέθηκε στις Κάννες το 1976 για την πρεμιέρα του “Ταξιτζή” του Μάρτιν Σκορσέζε, που τότε είχε κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα.

“Παρ’ όλο που είχε σκηνοθετήσει ξανά, η πρώτη μου φορά στο φεστιβάλ ήταν μία καθοριστική στιγμή για εμένα. Το να παρουσιάσω μία από τις ταινίες μου εδώ ήταν πάντα ένα όνειρο μου. Είμαι κολακευμένη που οι Κάννες σκέφτηκαν εμένα και νιώθω τεράστια τιμή που θα μπορέσω να μοιράσω μερικές συμβουλές ή να πω μία ή δύο περιπέτειες μου στην νέα γενιά κινηματογραφιστών” πρόσθεσε η ηθοποιός και σκηνοθέτις.

Ο πρόεδρος των Καννών Πιέρ Λεσκούρ με τη σειρά του είπε: “Η Τζόντι Φόστερ μας έκανε ένα υπέροχο δώρο με το να έρθει εδώ να γιορτάσει την επιστροφή του φεστιβάλ. Η αύρα της είναι ασύγκριτη. Ενσαρκώνει το σύγχρονο, την ευφυία της ανεξαρτησίας, την ανάγκη για ελευθερία”.

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ των Καννών Τιερί Φρεμό πρόσθεσε: “Η Τζόντι δεν σταματά ποτέ να επανεφευρίσκει τον εαυτό της. Αμφισβητεί με τη ματιά της, μαθαίνει από άλλους και είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω για να κάνει το σωστό”.

Με πληροφορίες από το Variety

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαλοκαίρι με το Cinobo: Όλες οι νέες ταινίες, οι συλλογές και τα αφιερώματα που έρχονται τον Ιούνιο12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Elena’s Shift: Η βραβευμένη ταινία του Στέφανου Τσιβόπουλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Cine News
MagentaTV: Νοέμβριος με την τελευταία σεζόν του «Yellowjackets» και το «The Accountant 2» με τον Μπεν Άφλεκ
Cine News
Σύγκρουση: Η νέα σειρά του MEGA που θα βλέπουμε φανατικά τον χειμώνα
Cine News
«Οι ταξιτζήδες είναι η λυρική φωνή της πόλης»: Η Ειρήνη Βουρλούμη μιλά για το ντοκιμαντέρ “Αλλού ο Δρόμος”
Cine News
The Gilded Age: Η υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης επιστρέφει με νέα σεζόν και περισσότερες ίντριγκες
Cine News
«Made in Greece»: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της MagentaTV για τη βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας
Cine News
ArteKino Festival: Τρεις ημέρες ευρωπαϊκού σινεμά, νέων φωνών και συναντήσεων στη Στέγη
Cine News
Η MagentaTV φέρνει το Disney+: Νέα συνδυαστικά πακέτα σε προνομιακές τιμές
Cine News
258 ταινίες μέσα σε 11 μέρες: Ο δικός μας οδηγός επιβίωσης για το 67ο ΦΚΘ
Cine News
Ετεροτοπία: Ένα νέο φεστιβάλ οπτικοακουστικών και παραστατικών τεχνών στο Newman cinema
Cine News
28η Οκτωβρίου: 10 ταινίες και ντοκιμαντέρ για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που αξίζει να δεις σήμερα
Cine News
«Isabel»: Μια πρόποση στα όνειρα που δεν πάνε σύμφωνα με το σχέδιο