MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Connect Your City: Τριήμερο πολιτισμού με δράσεις στη Θεσσαλονίκη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Connect Your City σάς προσκαλεί να κάνετε restart στην ψυχική υγεία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, με την συμμετοχή σε ένα ευρύ και ποικιλόμορφο πεδίο δράσεων.

Τριήμερο πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη
Τριήμερο πολιτισμού στην Θεσσαλονίκη
author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί ένα ξεχωριστό Τριήμερο Πολιτισμού. Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έπειτα από παραχώρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα βρίσκεται σημείο συλλογής του Fabric Republic, ενώ παράλληλα το Δίκτυο Select Respect θα φτιάξει τον “Τοίχο του πολιτισμού”, όπου οι πολίτες θα αφήνουν το δικό τους πολιτιστικό στίγμα.

Τριήμερο πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη

Τριήμερο πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη

Οι δράσεις του τριήμερου

Στις 21/5 στις 16.00 η ομάδα «Library in Action» διοργανώνει κλειστό αφηγηματικό workshop με θέμα τα «Θρησκευτικά έθιμα». Στην αρχή κάθε διαδικτυακής εκδήλωσης του Library In Action / Βιβλιοθήκη σε Δράση όλα τα συμμετέχοντα πρόσωπα γνωρίζονται μεταξύ τους. Στη συνέχεια χωρίζονται σε μικρότερες ομάδες και επισκέπτονται τους αφηγητές (story tellers) σε «break out rooms», όπου μπορούν να συζητήσουν τόσο μεταξύ τους όσο και με τους αφηγητές και να ανταλλάξουν εμπειρίες, ιδέες και βιώματα.

Την Παρασκευή 21 Μαΐου, στο Library in Action / Βιβλιοθήκη σε Δράση θα συγκεντρωθούν αφηγητές/τριες (story tellers), εκπρόσωποι επιδραστικών θρησκειών του κόσμου για να μας μιλήσουν για τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της εκάστοτε θρησκείας. Συγκεκριμένα, ο π. Γεώργιος Παλαμάρης, εφημέριος Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου στη Νάξο θα μας μιλήσει για τα ήθη και έθιμα της Καθολικής Εκκλησίας, ο Σαμπρή Χατζηιμπράμ για τα Ισλαμικά θρησκευτικά έθιμα και ο Λέων Καπέτας για τα έθιμα της Ισραηλιτικής κοινότητας.

Παράλληλα, στις 21/05 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης οι εθελοντές/-τριες του ESC του YOU IN EUROPE θα πραγματοποιήσουν ένα DIYzero-wasteεργαστήρι και οι εθελοντές/-τριες της United Societies of Balkans θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε διάφορες γλώσσες της Ευρώπης μέσω ενός Tandem γλωσσών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνθοκομική Έκθεση Κηφισιάς: Βόλτες στους κήπους του κόσμου12.09.2018

Θέλεις να δεις τη Θεσσαλονίκη από διαφορετική ματιά;

Θέλεις να συνεισφέρεις στην κοινωνία γύρω σου αλλά και στον κόσμο, όμως δεν ξέρεις πως; Περπατά μαζί μας στο “Κινητοποιήσου και ανακάλυψε” και ανακάλυψε πως μπορείς να δεις την πόλη σου μέσα από τον εθελοντισμό. Σκάναρε το QRcode με το κινητό σου, λύσε τον γρίφο μαθαίνοντας περισσότερα για τον εθελοντισμό και βρες τον επόμενο. Λύσε όλους τους γρίφους για μια έκπληξη. Τη δράση υλοποιεί το Infinity Greece το Σάββατο 22 Μαΐου από τις 16:00 έως τις 20:00.

"Κινητοποιήσου και ανακάλυψε" μέσα από μία βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

“Κινητοποιήσου και ανακάλυψε” μέσα από μία βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 23 Μαΐου το Erasmus Student Network (ESN)Thessaloniki διοργανώνει ένα κυνήγι θησαυρού από τις 16:00 έως τις 20:00. Έλα και εσύ να γνωρίσεις τους διεθνείς φοιτητές και να ζήσεις το Erasmus+ στην πόλη σου! Οι εθελοντές του μεγαλύτερου φοιτητικού εθελοντικού οργανισμού της Ευρώπης θα είναι εκεί, να σε ενημερώσουν σχετικά με τις δράσεις τους και τις ευκαιρίες κινητικότητας που προσφέρει το πρόγραμμα. Ο εμπλουτισμός της κοινωνίας μέσω των διεθνών φοιτητών το όραμα τους και το «unityindiversity» μία από τις αξίες τους.

Πρόγραμμα δράσεων, Θεσσαλονίκη

Πρόγραμμα δράσεων, Θεσσαλονίκη

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία του Connect Your City

Το Connect Your City προσκαλεί να κάνουμε restart στην ψυχική υγεία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, με την συμμετοχή σε ένα ευρύ και ποικιλόμορφο πεδίο δράσεων και με την υλοποίηση 10.000 δράσεων εθελοντισμού.

Συγκεκριμένα συμμετέχοντας μπορείς να συμβάλλεις σε δράσεις που αφορούν σε εθελοντική αιμοδοσία, κοινωνικό φαρμακείο, βοήθεια στο σπίτι σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης, καθαρισμό παραλιών, εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργικό παιχνίδι και πολλές ακόμα δράσεις που σίγουρα θα ανακαλύψεις κάποια που σε ενδιαφέρει.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 πραγματοποιούμε  έναν μαραθώνιο 10.000 εθελοντικών δράσεων μέσα από την εφαρμογή Connect Your City σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μπες στην εφαρμογή Connect Your City πάρε μέρος σε 10.000 δράσεις εθελοντισμού και πράξεις αλληλεγγύης  για εσένα και την πόλη σου , συγκέντρωσε πόντους και κέρδισε υπέροχα δώρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOnline Agenda: 43 προτάσεις με παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες για τις 20 Μαΐου12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θεσσαλονίκη, 21 έως 23 Μαΐου / Εφαρμογή: Connect Your City

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
MIRfestival 2026: Η διεθνής ανεξάρτητη σκηνή των παραστατικών τεχνών δίνει ραντεβού στην Αθήνα
Cine News
Σινεμά για τη «γενιά του scrolling»: Το Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου επιστρέφει στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
Pink.wav, πώς έστησες το «αθηναϊκό» stage του Borderline;
Εκδηλώσεις
Υβριδικοί Ορίζοντες: Το νέο φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής και τεχνολογίας έρχεται στο Μέγαρο
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ψ: «Η Ψυχική Υγεία Έχει Φωνή», ένα διήμερο αφιερωμένο στην ψυχική υγεία στην πλατεία Κλαύθμωνος
Θεατρικά Νέα
Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2026: Αυλαία με απονομή βραβείων και τιμητική διάκριση στον Θεόδωρο Τερζόπουλο
Πρόσωπα
Reclaiming the cloud(s): Τέχνη, πολιτική και κοινά στο TRANSEUROPA Festival 2026
Cine News
48 ώρες στη Σύρο για το Animasyros – Όσα μάθαμε σε ένα γεμάτο ΣΚ
Φεστιβάλ
Ανταπόκριση από το 7ο KinoFest Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Πάτρα
Cine News
32ες Νύχτες Πρεμιέρας & «είμαστε ακόμα ζωντανοί» – Και χθες το βράδυ είχαμε έναν καλό λόγο να το πιστέψουμε
Cine News
67ο ΦΚΘ: Η Σοφία Ροζάκη υπογράφει την οπτική ταυτότητα της φετινής διοργάνωσης
Cine News
Αυλαία για τους 4ους «Μεσογειακούς Διαλόγους»: Η Σάμος έγινε ξανά κινηματογραφικό σταυροδρόμι