MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πάσχα Online: 10 παραστάσεις, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις που μάς βάζουν στο πνεύμα των ημερών

Η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης έφτασε και εμείς προτείνουμε δέκα διαδικτυακές συναυλίες, αναγνώσεις και παραστάσεις για να βιώσετε το κατανυκτικό και μυσταγωγικό πνεύμα των ημερών και το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

«Το Θαύμα της Λούρδης» - Christmas Theater Online
Monopoli Team

Καθώς και το φετινό Πάσχα οι χώροι πολιτισμού παραμένουν κλειστοί, σας προτείνουμε έντεκα διαδικτυακές εκδηλώσεις τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε από το σπίτι.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως την Κυριακή του Πάσχα ζήστε την κατάνυξη και τη μυσταγωγία της κορύφωσης του Θείου Δράματος αλλά και το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης μέσα από online συναυλίες, αναγνώσεις και παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

1. «Adagio – Μουσική για τις ημέρες του Πάσχα» – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Online

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μας μεταφέρνει το μήνυμα του Θείου Πάθους μέσα από τον διαδικτυακό κύκλο δωρεάν συναυλιών «Adagio – Μουσική για τις ημέρες του Πάσχα». Έως τη Μ. Τρίτη (27/4), στις 20:30, παρακολουθήστε το ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου «Από το Πάθος στην Ανάσταση» με την Ουρανία Γκάσιου. Τη Μεγάλη Δευτέρα (26/4), στις 20:30, παρακολουθήστε το Σύνολο Παλαιάς Μουσικής «Εx Silentio» σε μια συναυλία με μπαρόκ κοντσέρτα, σονάτες και άριες δοξαστικού περιεχομένου. Τη Μεγάλη Τρίτη (27/4), στις 20:30, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ερμηνεύει μοιρολόγια της Μεσογείου για το θρήνο και τη λύτρωση.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Δείτε τις συναυλίες εδώ

2. «Κατά Ματθαίον Πάθη» – ΚΠΙΣΝ
Πάσχα

Φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας εισάγει στο κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας την Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου στις 20:30, με τα «Κατά Ματθαίον Πάθη» (1781) του Carl Philipp Emanuel Bach σε μια συναυλία από τους Μουσικούς της Καμεράτας – Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής και τη Χορωδία της ΕΡΤ. Τη μουσική διεύθυνση αναλαμβάνει ο διακεκριμένος τσεμπαλίστας και μαέστρος Μάρκελλος Χρυσικόπουλος.
Μ. Δευτέρα 26/4 | 20:30
Δωρεάν
Δείτε τη συναυλία εδώ

3. Επτανησιακή Σχολή: Ρεσιτάλ Δημήτρη Πλατανιά – Εθνική Λυρική Σκηνή Πάσχα

Το 40 διαδικτυακό φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τίτλο «Μεσόγειος Έρημος» ολοκληρώνεται τη Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου, στις 20:00, με το ρεσιτάλ του διακεκριμένου βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά με τη Σοφία Ταμβακοπούλου στο πιάνο θα ερμηνεύσουν χαρακτηριστικά τραγούδια σπουδαίων Επτανήσιων μουσουργών: Ναπολέων Λαμπελέτ, Σπυρίδων Ξύνδας, Σπυρίδων Σαμάρας, Λαυρέντιος Καμηλιέρης, Θεόδωρος Σπάθης.
Διαθέσιμο έως 26/5
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

4. «Το Θαύμα της Λούρδης» – Christmas Theater Online Πάσχα

H Γαλλική θεατρική υπερπαραγωγή για την ζωή και τα πάθη του Χριστού αλλά και το διάσημο θαύμα της Λούρδης, έρχεται την Μεγάλη εβδομάδα και το Πάσχα στο Christmas Theater on Line με ελληνικούς υπότιτλους. Το 1858 η Λούρδη ήρθε στην επικαιρότητα στη Γαλλία και στο εξωτερικό λόγω των εμφανίσεων της Παναγίας που είδε μία δεκατετράχρονη αγρότισσα, η Μπερναντέτ Σουμπιρού, η οποία αργότερα ανακηρύχθηκε αγία. Λίγο αργότερα η πόλη με το Ιερό της Παναγίας της Λούρδης έγινε ένας από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος και θρησκευτικού τουρισμού.
26/4 – 4/5
Εισιτήριο: 12€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜεγάλη Εβδομάδα: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις και πώς λειτουργούν καταστήματα και εκκλησίες12.09.2018

5. Μεγάλη Εβδομάδα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Online

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει για τη Μεγάλη Εβδομάδα διαδικτυακές συναυλίες γνωστών φωνητικών και χορωδιακών συνόλων βυζαντινής μουσικής με έργα απόλυτα συνυφασμένα με το κατανυκτικό πνεύμα των ημερών. Οι μεταδόσεις θα πραγματοποιούνται κάθε ημέρα, 26-30 Απριλίου, στις 18:00, από το κανάλι του ΜΜΘ στο youtube. Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Θεσσαλονίκης (26/4), Σωματείο Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός (27/4), Φωνητικό σύνολο Voci Contra Tempo (28/4), Βυζαντινός Χορός Ηδύμελον (29/4), Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης (30/4).
26-30 Απριλίου
Δωρεάν
Δείτε τις συναυλίες εδώ.

6. Ευαγγελικά Αναγνώσματα Μεγάλης Εβδομάδας – Θέατρο Σταθμός

Το Θέατρο Σταθμός, στο πλαίσιο του διαδικτυακού-εορταστικού του προγράμματος για το φετινό Πάσχα, διαθέτει καθημερινά, από τη Μεγάλη Δευτέρα έως το Μεγάλο Σάββατο, σε συνεργασία με το Αναγνωστικό της Γαλιλαίας, μια σειρά podcast όπου οι Λουκία Μιχαλοπούλου, Δημήτρης Καταλειφός και Αμαλία Μουτούση διαβάζουν αποσπάσματα των Ευαγγελίων στο πρωτότυπο και σε μετάφραση.
Μ. Δευτέρα – Μ. Σάββατο
Δωρεάν
Ακούστε τα podcast εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKeep Calm#48: Οι πιο αστείες πασχαλινές κάρτες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ12.09.2018

7. Ο Στέλιος Μάινας συναντά τον Παπαδιαμάντη – viva.gr

Ο Στέλιος Μάινας διαβάζει και ερμηνεύει δύο διηγήματα του λογοτέχνη που ανέδειξε την ουσία και το βαθύ αίσθημα της ανθρώπινης ύπαρξης, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. «Το Μοιρολόι της Φώκιας», ένα από τα καλύτερα έργα του που ανήκει στη συλλογή με τα «Πασχαλινά Διηγήματά» του και το «Έρως Ηρως». Η εκδήλωση θα είναι διαθέσιμη για on demand παρακολούθηση από 26/4 έως 2/5, στο viva.gr.
26/4 – 2/5
Εισιτήριο: 8€
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

8. «Ο Ανθός της ερήμου» – Live Stage Web Project

Τη Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου, στις 22:00, παρακολουθήστε τη μουσικοαφηγηματική παράσταση «Ο Ανθός της ερήμου», με τους Θοδωρή Κοτονιά και Χριστίνα Μαρία Λαζάρου, δωρεάν από τη σελίδα facebook του Live Stage Web Project. Τραγούδια του Θοδωρή Κοτονιά και άλλων συνθετών περιπλέκονται σε μία μυστική «συνάντηση» Φωτισμένων Δασκάλων, φιλοσόφων και ποιητών από τον Νίκο Καζαντζάκη… μέχρι τον Τζελαλαντίν Ρουμί και από τον Μάνο Χατζηδάκι μέχρι τον Leonard Cohen, τον Peter Hammill και τον Ian Curtis.
Μ. Τρίτη 27/4 | 22:00
Δωρεάν
Δείτε τη συναυλία εδώ

9. Sacro Amor – ΠΣΚΗ

Τη Μ. Τετάρτη (28/4), στις 21:00, το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου παντρεύει τους βυζαντινούς ύμνους και τα τροπάρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τις προκλασικές δραματικές ariette των Allesandro Scarlatti,  Αllesandro Stradella και του Francesco Durante. Μια διαδικτυακή συναυλία με τουςΙουλία Νikitina (υψίφωνος), Λίντα Αθανασοπούλου (άλτο), Γιώργος Ψαρουδάκης (τενόρος), Μάνος Χριστοφακάκης (βαθύφωνος), Ευγενία Ψαρουδάκη (πιάνο).
Μ. Τετάρτη 28/4 | 21:00
Εισιτήριο: 5€ | Αγοράστε το εισιτήριο εδώ
Δείτε τη συναυλία εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα στέκια της νηστείας: Πέντε ξεχωριστά πιάτα για μία εναλλακτική νηστεία12.09.2018

10. Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Πασχαλινή Συναυλία 2021

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπογραμμίζει το αισιόδοξο μήνυμα της Ανάστασης παρουσιάζοντας τις «Τέσσερις Εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι, στην πασχαλινή διαδικτυακή συναυλία η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή του Πάσχα (2/05), στις 19:00. Ένα έργο πρωτοποριακό για την εποχή του ύστερου μπαρόκ, στο οποίο πρωταγωνιστούν το βιολί και τα έγχορδα. Σολίστ οι κορυφαίοι βιολονίστες Γιώργος Μάνδυλας και Νίκος Μάνδυλας. Στο πόντιουμ ο Παντελής Κογιάμης.
Κυριακή του Πάσχα | 19:00
Δωρεάν
Δείτε τη συναυλία εδώ

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b