MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Τζον Γουότερς γιορτάζει τα 75α γενέθλιά του με ένα audiobook αφιερωμένο στον Παζολίνι

Με αφορμή τα 75α γενέθλιά του, ο Τζον Γουότερς κυκλοφόρησε ένα ηχητικό βιβλίο-φόρο τιμής στον Ιταλό σκηνοθέτη Πιέρ Πάολο Παζολίνι, που δολοφονήθηκε το 1975.

Ο Τζον Γουότερς σε καμπάνια του οίκου Saint Laurent
Ο Τζον Γουότερς σε καμπάνια του οίκου Saint Laurent
Monopoli Team

Με αφορμή τα 75α γενέθλιά του, ο Τζον Γουότερς κυκλοφόρησε ένα ηχητικό βιβλίο-φόρο τιμής στον Ιταλό σκηνοθέτη Πιέρ Παόλο Παζολίνι, που δολοφονήθηκε το 1975.

Με τίτλο, “Prayer to Pasolini”, το αφιέρωμα είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή και limited edition βινύλια και περιλαμβάνει τον ίδιο τον Γουότερς να μιλά σε ένα πάρκο δίπλα στο αεροδρόμιο της Ρώμης, εκεί όπου δολοφονήθηκε ο Παζολίνι, ο οποίος πατήθηκε αρκετές φορές με το δικό του αυτοκίνητο -το έγκλημα για πολύ καιρό θεωρήθηκε σαν φόνος εκδίκησης, ενώ μέχρι σήμερα παραμένει άλυτο μυστήριο.

Ο Τζον Γουότερς στο μνημείο για τον Παζολίνι, φωτογραφία/Courtesy of John Waters Productions

Ο Τζον Γουότερς στο μνημείο για τον Παζολίνι, φωτογραφία/Courtesy of John Waters Productions

Το audiobook δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας από τον Γουότερς και τον φίλο και συνεργάτη του, παραγωγό και συγγραφέα, Ίαν Μπρένναν.

Εκτός από ένα single, η ψηφιακή εκδοχή του “Prayer to Pasolini” περιλαμβάνει μία ανάλυση του Γουότερς πάνω στο έργο του Παζολίνι, τις μεθόδους του και την κληρονομιά του. Ο Γουότερς μιλά επίσης για τη ζωή και τη σεξουαλικότητα του σπουδαίου σκηνοθέτη, αλλά και για τις θεωρίες συνομωσίας γύρω από τον θάνατό του.

Οι καριέρες των δύο σκηνοθετών είχαν φτάσει στο ζενίθ τους κατά την ίδια περίοδο, αφού οι δύο πιο διάσημες (και αμφιλεγόμενες) ταινίες τους -το Pink Flamingos του Γουότερς και το 120 Μέρες στα Σόδομα του Παζολίνι- κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του ’70.

Μπορείτε να ακούσετε το ψηφιακό audiobook του Τζον  Γουότερς για τον Παζολίνι, παρακάτω:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζον Γουότερς: Δωρίζει τη συλλογή του στο Μουσείο Τέχνης Βαλτιμόρης με έναν… ιδιαίτερο όρο12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b