MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
14
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Master Class: Η παράσταση με την Μαρία Ναυπλιώτου επιστρέφει στο Θέατρο Παλλάς

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το έργο του Terrence McNally «Master Class», για τη σπουδαία σοπράνο Μαρία Κάλλας, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και τη Μαρία Ναυπλιώτου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, έρχεται από 1η Νοεμβρίου, στο Θέατρο Παλλάς.

Master Class
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το «Master Class» του Αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally, η παράσταση – φαινόμενο που έχει αποθεωθεί από κοινό και κριτικούς, θα συνεχίσει το ταξίδι της για 4η χρονιά, αυτή τη φορά στο ιστορικό Θέατρο Παλλάς, σε συνεργασία με τις «Θεατρικές Σκηνές», εκπληρώνοντας έτσι την επιθυμία του αείμνηστου Παραγωγού της παράστασης, Μιχάλη Αδάμ.

Από Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η Μαρία Ναυπλιώτου θα ζωντανέψει ξανά τον μύθο της συγκλονιστικής ελληνίδας, που υπήρξε η μεγαλύτερη Φωνή του εικοστού αιώνα και που την έλεγαν Μαρία.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Με μια άλλη Μαρία στον κεντρικό ρόλο, την επιβλητική κι αισθαντική Μαρία Ναυπλιώτου, που ενσαρκώνει, και η ίδια στην ακμή και την ωριμότητά της, τη μεγάλη ντίβα, μέσα στο σύγχρονο υποκριτικό πνεύμα, σ’ ένα διάλογο γενεών με το αρχέτυπο πρότυπο της μεγάλης καλλιτέχνιδας. Η μετάφραση του έργου είναι του ποιητή Στρατή Πασχάλη, που θέλησε να μείνει πιστός τόσο στο ύφος όσο και στο γράμμα του πρωτότυπου κειμένου, διασώζοντας το νεύρο, την ενέργεια, το καυστικό χιούμορ και το πάθος του.

Τη σκηνοθεσία του «Master Class» υπογράφει ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης της νεότερης γενιάς Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Η παράσταση – φαινόμενο, αλλάζει στέγη και συνεχίζει την επιτυχημένη διαδρομή της για 4η χρονιά, στο Θέατρο Παλλάς, έχοντας καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, με παραπάνω από 300 sold out παραστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο, από την πρεμιέρα της το 2018, μέχρι και σήμερα.

*Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την έναρξη της προπώλησης. Οι θεατές που είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για τις παραστάσεις που αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού, θα λάβουν ειδική ενημέρωση για την διαδικασία μεταβολής  των εισιτηρίων τους σε νέες ημερομηνίες.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Μετάφραση κειμένου:  Στρατής Πασχάλης
Σκηνικά: Όλγα Μπρούμα
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Σταματία Μέγκλα
Μουσική Επιμέλεια: Πέτρος Μπούρας
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Τα κοστούμια της κυρίας Ναυπλιώτου επιμελήθηκε ο Βασίλης Ζούλιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέα εποχή για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Αλλάζει εταιρική ταυτότητα μετά από 23 χρόνια12.09.2018

Διανομή

Μαρία Κάλλας: Μαρία Ναυπλιώτου
Σοπράνο Α’: Εύα Γαλογαύρου
Σοπράνο Β’: Λητώ Μεσσήνη
Τενόρος: Γιώργος Φλωράτος
Πιανίστας: Πέτρος Μπούρας
Stage Hand: Δημήτριος Ψύλλος

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα Τηλ.: 210 3213100

Από 1 Νοεμβρίου 2021, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Σον ρόλο της Μαρίας Κάλλας η Μαρία Ναυπλιώτου,
σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου,
και μετάφραση Στρατή Πασχάλη.

Πρόγραμμα Παραστάσεων

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:00
Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά

*Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την έναρξη της προπώλησης. Οι θεατές που είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για τις παραστάσεις που αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού, θα λάβουν ειδική ενημέρωση για την διαδικασία μεταβολής  των εισιτηρίων τους σε νέες ημερομηνίες.

 

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Θέατρο Βέμπο: Η νέα καλλιτεχνική σεζόν ανήκει στο μιούζικαλ
Θεατρικά Νέα
«Μήδεια» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Επιπλέον παράσταση στο Βεάκειο λόγω αυξημένης ζήτησης
Θεατρικά Νέα
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου γίνεται 30: Όλα όσα θα δούμε τη σεζόν 2026-27
Θεατρικά Νέα
Cartel: Δύο μεγάλες θεατρικές επιτυχίες επιστρέφουν τη νέα σεζόν
Art & Culture
Να γιατί έπρεπε να επαναληφθούν οι “Τρωάδες” σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας
Θεατρικά Νέα
“Εγώ ο σερ, Γρηγόρης Μπιθικώτσης”: Η ζωή του Γρηγόρη Μπιθικώτση γίνεται παράσταση
Θεατρικά Νέα
Το Παραβάν: Ένας νέος θεατρικός χώρος ανοίγει τις πόρτες του σε ερασιτέχνες ηθοποιούς όλων των ηλικιών
Εκδηλώσεις
10 Χρόνια Θέατρο Σταθμός: Νέα σεζόν, πλούσιο ρεπερτόριο και επετειακή προσφορά προπώλησης
Θεατρικά Νέα
Η άγνωστη ιστορία των παιδιών που υιοθετήθηκαν από την Ελλάδα στην Αμερική γίνεται παράσταση
Θεατρικά Νέα
«Χώρισε με ΑΕ και ΣΙΑ»: Η Κόρα Καρβούνη στην πρώτη της σκηνοθεσία
Θεατρικά Νέα
Το θρυλικό μιούζικαλ «Το Κλουβί με τις Τρελές» ανεβαίνει στο Θέατρο Βέμπο
Θεατρικά Νέα
Πριν & Μετά – τα παιδιά: Χαραλαμπούδη, Μακαλιάς, Σαμαρά και Μαλιάτσης στο θέατρο Πέτρας