MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
25
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Master Class: Η παράσταση με την Μαρία Ναυπλιώτου επιστρέφει στο Θέατρο Παλλάς

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το έργο του Terrence McNally «Master Class», για τη σπουδαία σοπράνο Μαρία Κάλλας, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και τη Μαρία Ναυπλιώτου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, έρχεται από 1η Νοεμβρίου, στο Θέατρο Παλλάς.

Master Class
Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το «Master Class» του Αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally, η παράσταση – φαινόμενο που έχει αποθεωθεί από κοινό και κριτικούς, θα συνεχίσει το ταξίδι της για 4η χρονιά, αυτή τη φορά στο ιστορικό Θέατρο Παλλάς, σε συνεργασία με τις «Θεατρικές Σκηνές», εκπληρώνοντας έτσι την επιθυμία του αείμνηστου Παραγωγού της παράστασης, Μιχάλη Αδάμ.

Από Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η Μαρία Ναυπλιώτου θα ζωντανέψει ξανά τον μύθο της συγκλονιστικής ελληνίδας, που υπήρξε η μεγαλύτερη Φωνή του εικοστού αιώνα και που την έλεγαν Μαρία.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Με μια άλλη Μαρία στον κεντρικό ρόλο, την επιβλητική κι αισθαντική Μαρία Ναυπλιώτου, που ενσαρκώνει, και η ίδια στην ακμή και την ωριμότητά της, τη μεγάλη ντίβα, μέσα στο σύγχρονο υποκριτικό πνεύμα, σ’ ένα διάλογο γενεών με το αρχέτυπο πρότυπο της μεγάλης καλλιτέχνιδας. Η μετάφραση του έργου είναι του ποιητή Στρατή Πασχάλη, που θέλησε να μείνει πιστός τόσο στο ύφος όσο και στο γράμμα του πρωτότυπου κειμένου, διασώζοντας το νεύρο, την ενέργεια, το καυστικό χιούμορ και το πάθος του.

Τη σκηνοθεσία του «Master Class» υπογράφει ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης της νεότερης γενιάς Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Η παράσταση – φαινόμενο, αλλάζει στέγη και συνεχίζει την επιτυχημένη διαδρομή της για 4η χρονιά, στο Θέατρο Παλλάς, έχοντας καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, με παραπάνω από 300 sold out παραστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο, από την πρεμιέρα της το 2018, μέχρι και σήμερα.

*Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την έναρξη της προπώλησης. Οι θεατές που είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για τις παραστάσεις που αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού, θα λάβουν ειδική ενημέρωση για την διαδικασία μεταβολής  των εισιτηρίων τους σε νέες ημερομηνίες.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Μετάφραση κειμένου:  Στρατής Πασχάλης
Σκηνικά: Όλγα Μπρούμα
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Σταματία Μέγκλα
Μουσική Επιμέλεια: Πέτρος Μπούρας
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Τα κοστούμια της κυρίας Ναυπλιώτου επιμελήθηκε ο Βασίλης Ζούλιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέα εποχή για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Αλλάζει εταιρική ταυτότητα μετά από 23 χρόνια12.09.2018

Διανομή

Μαρία Κάλλας: Μαρία Ναυπλιώτου
Σοπράνο Α’: Εύα Γαλογαύρου
Σοπράνο Β’: Λητώ Μεσσήνη
Τενόρος: Γιώργος Φλωράτος
Πιανίστας: Πέτρος Μπούρας
Stage Hand: Δημήτριος Ψύλλος

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα Τηλ.: 210 3213100

Από 1 Νοεμβρίου 2021, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Σον ρόλο της Μαρίας Κάλλας η Μαρία Ναυπλιώτου,
σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου,
και μετάφραση Στρατή Πασχάλη.

Πρόγραμμα Παραστάσεων

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:00
Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά

*Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την έναρξη της προπώλησης. Οι θεατές που είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για τις παραστάσεις που αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού, θα λάβουν ειδική ενημέρωση για την διαδικασία μεταβολής  των εισιτηρίων τους σε νέες ημερομηνίες.

 

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Φεστιβάλ Αθηνών: Ακυρώνεται η παράσταση «The Child» της Αφσανέχ Μαχιάν στην Πειραιώς 260
Θεατρικά Νέα
Θερινή Ακαδημία Θεάτρου Τέχνης: Θεατρική εκπαίδευση και δημιουργική άσκηση στο Πάρκο Τρίτση
Θεατρικά Νέα
Μήδεια: Νέες ημερομηνίες στην Αθήνα για την παράσταση με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Θεατρικά Νέα
Η “AI-MILIA” ταξιδεύει στη Λαμία: Ένα θεατρικό ταξίδι μνήμης με την Αιμιλία Υψηλάντη
Θεατρικά Νέα
Οθέλλος: Ματαίωση καλοκαιρινής περιοδείας για την παράσταση του Γιάννη Μπέζου
Art & Culture
Όσα έρχονται τον χειμώνα 2026-2027 στο Εθνικό Θέατρο
Θεατρικά Νέα
Dogville: Ο Άρης Μπινιάρης μεταφέρει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το σκοτεινό σύμπαν του Lars von Trier
Θεατρικά Νέα
Βραβεία Χορν - Μερκούρη με αιχμές προς ΥΠΠΟ: «Η στήριξη να γίνει ουσιαστική»
Θεατρικά Νέα
Συναυλίες, παραστάσεις, αφιέρωμα στον Μίνω Βολανάκη: Το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων 2026
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Μια καινούργια ομορφιά»
Εταιρικές Δράσεις
Λυρική Σκηνή: Τρεις μεγάλες πρεμιέρες με ελεύθερη είσοδο
Art & Culture
Co_OPERAtive στην ΕΛΣ: Μια παράσταση πάνω από το τραύμα της προσφυγιάς