MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ευτυχία: Η βραβευμένη ταινία του Άγγελου Φραντζή στον ANT1

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

H δραματική βιογραφική ταινία «Ευτυχία», που αναφέρεται στη ζωή της σπουδαίας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, θα προβληθεί, την Κυριακή 11 Απριλίου στις 21:00 στον ANT1.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ρόλο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Την «Ευτυχία», την μεγαλύτερη ελληνική παραγωγή για το 2019, που έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2019, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και καταφέρνοντας λίγους μήνες μετά να είναι η μεγάλη νικήτρια των βραβείων Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για ακόμη μία φορά τηλεοπτικά, από τη συχνότητα του ANT1.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ρόλο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής, το σενάριο η Κατερίνα Μπέη, ενώ τον ρόλο της Ευτυχίας αναλαμβάνουν η Κάτια Γκουλιώνη και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, οι οποίες υποδύονται τη στιχουργό σε δύο διαφορετικές ηλικίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕυτυχία Παπαγιαννοπούλου: Οι άγνωστες ιστορίες πίσω από τα πιο διάσημα τραγούδια της12.09.2018

Η ταινία

Η ταινία παρουσιάζει την πραγματική ιστορία της ζωής της μεγαλύτερης Ελληνίδας στιχουργού του λαϊκού τραγουδιού, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, από τον ξεριζωμό της Σμύρνης και τον ερχομό στην Ελλάδα με τα δύο παιδιά της, μέχρι τις αποτυχημένες προσπάθειες της να γίνει ηθοποιός και την καταξίωση με τα περίφημα «στιχάκια» της τα οποία πουλούσε για πενταροδεκάρες προκειμένου να θρέψει τον εθισμό της στο τζόγο.

Μία σπουδαία γυναίκα και προσωπικότητα, που άφησε τη δική της σφραγίδα στο λαϊκό τραγούδι με τους στίχους της, που έγιναν μερικές από τις μεγαλύτερες και διαχρονικότερες επιτυχίες, όπως τα «Περασμένες μου αγάπες», «Όνειρο απατηλό», «Είμαι αϊτός χωρίς φτερά», «Ηλιοβασιλέματα», «Η φαντασία», «Είσαι η ζωή μου», «Μαντουμπάλα», «Στ΄ Αποστόλη το κουτούκι», «Πετραδάκι, πετραδάκι», «Μου σπάσανε τον μπαγλαμά», «Δύο πόρτες έχει η ζωή» («Το τελευταίο βράδυ μου»), «Ρίχτε στο γυαλί φαρμάκι».

Οι πρωταγωνιστές

Μαζί με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και την Κάτια Γκουλιώνη, στην «Ευτυχία» πρωταγωνιστούν η Ντίνα Μιχαηλίδου, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Θάνος Τοκάκης, ο Παύλος Ορκόπουλος, η Ευαγγελία Συριοπούλου, η Λίλα Μπακλέση και η Ευγενία Σαμαρά. Στην ταινία εμφανίζονται, επίσης, οι Αντώνης Λουδάρος, Κρατερός Κατσούλης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Χρύσα Ρώπα, Ανδρέας Κωνσταντίνου και ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς.

Τη μουσική επένδυση της ταινίας υπογράφει ο Μίνως Μάτσας, ενώ τα εμβληματικά τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου ερμηνεύουν οι Γιώργος Νταλάρας, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Κώστας Τριανταφυλλίδης και Μαρία Κίτσου.

Δείτε το τρέιλερ:

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Ο Οσκαρικός Paweł Pawlikowski στη Σίφνο για το Bring Your Chair – Cozy Festival 2026
Cine News
«Αντίο Ελενίτσα μου»: Ο Γιώργος Κωνσταντίνου αποχαιρετά τη Μάρω Κοντού
Cine News
“Queens of Drama”: Ο σκηνοθέτης Alexis Langlois στην Αθήνα για ειδική προβολή και Q&A
Cine News
Πέθανε η Μάρω Κοντού, η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου
Cine News
«Κάμπινγκ»: Τέσσερα νέα teaser στον αέρα του MEGA
Cine News
Η επιστροφή του Μάγου: Δήμος Σπετσών και ΕΚΠΑ τίμησαν τον κορυφαίο συγγραφέα Τζων Φάουλς
Cine News
Kimolos Experience Festival 2026: Οι προβολές ξεκινούν στο πιο μαγικό θερινό σινεμά
Cine News
Σύγκρουση: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα – Νέες backstage φωτογραφίες
Cine News
Το νέο binge-watch obsession μας λέγεται Lucky – Όσα θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Sam Neill: Πέθανε ο αξέχαστος πρωταγωνιστής του «Jurassic Park» και των «Μαθημάτων Πιάνου»
Cine News
Ταραντίνο ή Τρελές Σφαίρες; Όσα θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Οδύσσεια: Μεταμεσονύκτια πρώτη προβολή στα Village Cinemas