MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
29
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Δεσμός: Το μη κερδοσκοπικό σωματείο στηρίζει κοινωφελείς φορείς και νοσοκομεία ενάντια στον Covid-19

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Καθώς σημαντικό μέρος των δωρεών κατευθύνθηκαν προς τη δημιουργία και τον εξοπλισμό κλινών ΜΕΘ, το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός εστίασε στην ενίσχυση Υπηρεσιών Υγείας σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και του Ε.Σ.Υ. ευρύτερα.

Δεσμός
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι αυξανόμενες και συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες κοινωφελών οργανισμών άφησαν πίσω τους σημαντικές ελλείψεις και δυσκολίες για τη λειτουργία τους. Καθώς σημαντικό μέρος της πλειοψηφίας των δωρεών κατευθύνθηκαν προς τη δημιουργία και τον εξοπλισμό όσο το δυνατό περισσότερων κλινών ΜΕΘ, το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός εστίασε στην ενίσχυση Υπηρεσιών Υγείας σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και του Ε.Σ.Υ. ευρύτερα.

Με την οικονομική βοήθεια ιδιωτών και εταιρειών, ο Δεσμός προσέφερε πολύτιμο εξοπλισμό σε Γενικά Νοσοκομεία.

Ακολουθεί σχετική λίστα:
  • “Γεώργιος Γεννηματάς”, ΜΕΘ – βρογχοσκόπιο
  • “Ο Ευαγγελισμός”, ΜΕΘ – 220 καλύπτρες κεφαλής
  • Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας – προστατευτικός εξοπλισμός (ολόσωμες στολές προστασίας, ποδιές, μάσκες FFP2, ποδονάρια, ασπίδες προσώπου).
  • Παίδων “Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού”, ΜΕΘ – μηχάνημα φιλτραρίσματος της ατμόσφαιρας
  • Παίδων Πεντέλης – φορητό ακτινολογικό μηχάνημα
  • Σισμανόγλειο “Αμαλία Φλέμιγκ”, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού – τροχήλατη αναρρόφηση, φιάλη οξυγόνου 3lt με ροόμετρο, παρακλίνιο, φορητό μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών ασθενών, ηλεκτρονικά πιεσόμετρα μπράτσου και ψυγείο φαρμάκων
  • “Η Σωτηρία”, ΜΕΘ Α’ Παν. Πνευμονολογικής Κλινικής – ειδικές μάσκες και προεκτάσεις μασκών, κεφαλοδέτες, σεντόνι ολίσθησης, καθώς και ένα σύστημα πρηνής τοποθέτησης για την αντιμετώπιση του συνδρόμου οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) ασθενών COVID-19 που υποστηρίζονται μηχανικά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Υγείας: Όταν η Τέχνη τιμά εκείνους που «μάχονται» στην πρώτη γραμμή της πανδημίας12.09.2018

Παράλληλα, ο Δεσμός κατάφερε να καλύψει ανάγκες Κοινωφελών Φορέων, όπως γηροκομεία και Κοινωνικά Φαρμακεία, σε ιατρικά μηχανήματα και υλικά (οξύμετρα, νεφελοποιητές, συμπυκνωτές οξυγόνου, κ.α.), προστατευτικό εξοπλισμό (μάσκες, γάντια, στολές κ.α.), απολυμαντικά, καθαριστικά, τρόφιμα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό και άλλα, για να μπορέσουν ομάδες υψηλού κινδύνου και ευάλωτοι συνάνθρωποί μας να προστατευτούν από τον COVID-19. Ενδεικτικά, έχει προσφέρει πάνω από, 5012 ltr επιτραπέζια και ατομικά αντισηπτικά, 400ltr αντισηπτικά επιφάνειας, 2.253.430 χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης, και 512.600 γάντια.

Συνολικά, μέσα στην κρίση του COVID-19, χάρη σε 262 ιδιώτες και 33 εταιρείες, ο Δεσμός έχει διαχειριστεί οικονομικές δωρεές ύψους €537.463,27, και δωρεές σε είδος και υπηρεσίες που η αξία τους ξεπερνά το €1.200.000, για την κάλυψη αναγκών περισσότερων από 300 φορέων.

Δεσμός

Λίγα λόγια για το σωματείο Δεσμός:

Ο Δεσμός από την ίδρυσή του το 2012, συνδέει δωρεές από ιδιώτες, εταιρείες, και ιδρύματα με τις ανάγκες φορέων και οργανισμών στοχεύοντας στην κάλυψή τους, με την Υγεία να αποτελεί έναν από τους 4 βασικούς πυλώνες δράσης.

Μέσα από τον ανοιχτό διάλογο με Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στη χώρα, ο Δεσμός καταφέρνει να καταγράφει τις πραγματικές ανάγκες τους συνεχώς και αξιόπιστα. Συνεχίζει να συνδέει κάθε διάθεση προσφοράς με πραγματικές ανάγκες, αξιοποιώντας δωρεές οικονομικές, σε είδος, και υπηρεσίες για να απαντήσει σε αιτήματα οργανισμών. Η υλοποίηση κάθε δωρεάς, που περιλαμβάνει προσφορές, αγορές, παραδόσεις και την αποτύπωση του αντίκτυπου, είναι απόλυτα διαφανής και ολοκληρώνεται με πλήρη απολογισμό των έργων.

Σχετικά με το Δεσμό: Λογότυπο του "Δεσμός"

Ο Δεσμός είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Για να το πετύχει αυτό συνεργάζεται στενά με πάνω από 800 φορείς και κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα, στηρίζοντας ενεργά το έργο τους και αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που εστιάζονται στους εξής τομείς: Κοινωνική Πρόνοια, Οικοδόμηση Ενός Καλύτερου Μέλλοντος, Υγεία, Αντιμετώπιση και Αποκατάσταση Κρίσεων. Ο Δεσμός, ιδρύθηκε το 2012 στην Αθήνα, και από το 2013 λειτουργεί γραφείο και στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Υγείας: Όταν η Τέχνη τιμά εκείνους που «μάχονται» στην πρώτη γραμμή της πανδημίας12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ακριβοί μας γονείς, σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου την νέα σεζόν στο θέατρο Εμπορικόν
Μουσικά Νέα
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Ο Γιάννης Κότσιρας τραγουδά με ελεύθερη είσοδο στην παραλία του Μαντουδίου
Εικαστικά
Τοπία της Ψυχής: Έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης στη Σπάρτη αφιερωμένη στο έργο του Wassili Lepanto
Cine News
Movie Mondays στο Vertigo Rooftop Pool: Open Air Cinema κάτω από τα αστέρια
Cine News
Ο Κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Νόλαν – Τον συνεχάρη για την «Οδύσσεια»
Μουσικά Νέα
Heatstroke: Νέο single και music video από τη VASSIŁINA σε μία καυτή Αθήνα
Cine News
Η τρίτη σεζόν του Interview with the Vampire είναι πιο χαοτική, πιο camp, πιο Lestat από ποτέ
Θεατρικά Νέα
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ανοιχτό κάλεσμα συνεργασίας για τη συγγραφή νέων ελληνικών έργων
Εκδηλώσεις
Το Φεστιβάλ Ρεματιάς συνεχίζεται με μουσική, θέατρο και ξεχωριστές καλλιτεχνικές συναντήσεις
Θεατρικά Νέα
«Ο Μοσχάμπαρης» από τους Elephas tiliensis στο Κάστρο Μυτιλήνης, με δωρεάν είσοδο
Μουσικά Νέα
Νέα εποχή για το VOX – Ενώνει δυνάμεις με τον Χρήστο Μάστορα τη νέα σεζόν
Θεατρικά Νέα
Ειρήνη: Επιδαύρια πρεμιέρα με 15.700 θεατές – Οι νέοι σταθμοί της περιοδείας