MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OSCARS

Το μωρό της Ρόζμαρι

Το θρίλερ του Ρόμαν Πολάνσκι προβάλλεται την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 στις 22:30 στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD, το νέο pop-up κανάλι της COSMOTE TV.

Monopoli Team

Το θρίλερ του Ρόμαν Πολάνσκι προβάλλεται την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 στις 22:30 στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD, το νέο pop-up κανάλι της COSMOTE TV.

Το “Μωρό της Ρόζμαρι” είναι αμερικανική ταινία του 1968, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Πολωνού σκηνοθέτη και βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Άιρα Λέβιν. Το καστ περιλαμβάνει τους Μία Φάροου, Τζον Κασσαβέτη, Ρουθ Γκόρντον, Μορίς Έβανς, Ραλφ Μπέλαμι και Σίντνεϊ Μπλάκμερ.

Η ταινία γνώρισε σχεδόν την καθολική αναγνώριση από τους κριτικούς του κινηματογράφου, κέρδισε πολλές υποψηφιότητες και βραβεία και σήμερα θεωρείται μία από τις καλύτερες αμερικανικές ταινίες τρόμου που γυρίστηκαν ποτέ. Ο Ρόμαν Πολάνσκι προτάθηκε για Όσκαρ για το σενάριο του, ενώ η Ρουθ Γκόρντον κέρδισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Υπόθεση

Η νεαρή καθολική Ρόζμαρι Γκούντχαους (Μία Φάροου) έχει παντρευτεί έναν φιλόδοξο ηθοποιό του θεάτρου, τον Γκάι (Τζον Κασσαβέτης), που πασχίζει να κάνει καριέρα. Μετακομίζουν μαζί στο νέο τους σπίτι, ένα επιβλητικό παλαιό κτίριο στη Νέα Υόρκη. Παρ’ όλο που τους προειδοποιούν ότι το σπίτι έχει σκοτεινή ιστορία, εκείνοι αποφασίζουν να αγνοήσουν τις εικασίες και να μείνουν εκεί. Σύντομα αρχίζουν να κάνουν παρέα με τους αδιάκριτους ηλικιωμένους γείτονές τους από το διπλανό διαμέρισμα, Μίνι (Ρουθ Γκόρντον) και Ρομάν Κάστεβετ (Σίντνεϊ Μπλάκμερ), οι οποίοι φέρονται υπερβολικά φιλικά.

Ο Γκάι αρχίζει να τους επισκέπτεται συχνότερα, σταδιακά απομακρύνεται από την γυναίκα του, και αποκτά ξαφνικά επαγγελματική επιτυχία, όταν ο ανταγωνιστής του τυφλώνεται μυστηριωδώς. Παράλληλα, η Ρόζμαρι μένει έγκυος, αλλά αντί για ευτυχισμένη, νιώθει ανασφαλής, όταν υποψιάζεται ότι ο άντρας της και οι γείτονές τους έχουν μυηθεί στο σατανισμό.

Info

Κατηγορία: Τρόμου
Σκηνοθεσία: Ρόμαν Πολάνσκι
Ηθοποιοί: Μία Φάροου, Τζον Κασσαβέτης, Ρουθ Γκόρντον
Διάρκεια: 150′
Παραγωγή: ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCOSMOTE CINEMA OSCARS: 130 ταινίες σε 42 ημέρες στο νέο pop-up κανάλι της COSMOTE TV12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στο νέο popup κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD οι συνδρομητές θα παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων καθημερινές προβολές αγαπημένων οσκαρικών τίτλων. Το κανάλι, το οποίο θα παραμείνει στον αέρα μέχρι και τη Δευτέρα 26/4, θα μεταδώσει συνολικά 130 ταινίες, που έχουν προταθεί ή κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο.

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b