MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OSCARS

Steve Jobs

Η ταινία του Ντάνι Μπόιλ “Steve Jobs” προβάλλεται την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 στις 22:30 στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD, το νέο pop-up κανάλι της COSMOTE TV.

Monopoli Team

Η ταινία του Ντάνι Μπόιλ “Steve Jobs” προβάλλεται την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 στις 22:30 στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD, το νέο pop-up κανάλι της COSMOTE TV.

Πρόκειται για μία βιογραφική ταινία για τη ζωή του μεγιστάνα της Silicon Valley, Steve Jobs, που βασίστηκε στην βιογραφία του Γουάλτερ Ισάακσον και σε συνεντεύξεις που πήρε ο σεναριογράφος Άαρον Σόρκιν. Η ταινία αφηγείται 14 χρόνια (από το 1984 μέχρι και το 1998) από τη ζωή του ιδρυτή της Apple. Τον Steve Jobs υποδύεται ο Μάικλ Φασμπέντερ, ενώ επίσης πρωταγωνιστούν οι Κέιτ Γουίνσλετ, ο Σεθ Ρόγκεν, η Κάθριν Γουάτερσον, ο Τζεφ Ντάνιελς και άλλοι.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα το 2015 και δέχτηκε πολύ καλές κριτικές από κριτικούς, αλλά και άτομα που γνώριζαν τον Steve Jobs. Ο Φάσμπεντερ και η Γουίνσλετ ήταν υποψήφιοι για βραβεία Όσκαρ Α’ Ανδρικού και Β’ Γυναικείου Ρόλου αντίστοιχα.

Υπόθεση

Ο Steve Jobs αποτέλεσε πρόσωπο σταθμό για τον 20ο αιώνα. Ήταν ένας ιδιόρρυθμος γκουρού της τεχνολογίας και φυσικά ιδρυτής του κολοσσού Apple. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη δημιουργία υπολογιστών, κινητών και γενικότερα συσκευών που θα βελτίωναν την επικοινωνία των ανθρώπων. Παράλληλα, όμως, αποτέλεσε και ένας από τους πλέον αντιπαθείς ανθρώπους.

Για την ταινία όλα ξεκινούν το 1984, όταν ο Jobs και οι συνεργάτες του προσπαθούν να καταλάβουν γιατί ο υπολογιστής τους δεν μπορεί να πει “hello”. Οι δυσκολίες όμως δεν αφορούν μόνο την τεχνολογία, αφού και στην προσωπική ζωή του επιστήμονα τα πράγματα είναι τεταμένα.

Η ταινία αφηγείται τρεις σύντομες στιγμές της ζωής και της καριέρας του Steve Jobs, λίγο πριν εκείνος βγει στη σκηνή για να παρουσιάσει το Macintoch το 1984, το NeXTcube το 1988 και το iMac το 1998.

Info

Κατηγορία: Βιογραφία
Σκηνοθεσία: Ντάνι Μπόιλ
Ηθοποιοί: Μάικλ Φασμπέντερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Σεθ Ρόγκεν
Διάρκεια: 120′
Παραγωγή: ΗΠΑ, Βρετανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCOSMOTE CINEMA OSCARS: 130 ταινίες σε 42 ημέρες στο νέο pop-up κανάλι της COSMOTE TV12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στο νέο popup κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD οι συνδρομητές θα παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων καθημερινές προβολές αγαπημένων οσκαρικών τίτλων. Το κανάλι, το οποίο θα παραμείνει στον αέρα μέχρι και τη Δευτέρα 26/4, θα μεταδώσει συνολικά 130 ταινίες, που έχουν προταθεί ή κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο.

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b