MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Amy Winehouse: Νέο ντοκιμαντέρ από το BBC με αφορμή τη δέκατη επέτειο του θανάτου της

Ένα νέο ντοκιμαντέρ υπό τον τίτλο «Amy Winehouse: 10 Years On» θα προβληθεί από το BBC και θα περιλαμβάνει ακυκλοφόρητο υλικό από τη ζωή και την καριέρα της τραγουδίστριας, μέσα όμως από τα μάτια της μητέρας της, Janis Winehouse.

Monopoli Team

Με αφορμή την συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατο της Amy Winehouse, η μητέρα της, Janis, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα νέο ντοκιμαντέρ με ακυκλοφόρητο υλικό, το οποίο θα αφηγείται την ιστορία της εμβληματικής Βρετανίδας τραγουδίστριας, που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή, σε ηλικία 27 ετών.

Υπό τον τίτλο «Amy Winehouse: 10 Years On», το ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί από το BBC, θα μοιραστεί πληροφορίες για τη ζωή, την καριέρα και την κληρονομιά της Amy Winehouse, αυτή τη φορά μέσα από μια προσωπική αφήγηση της μητέρας της, Janis Winehouse.

Η Janis, η οποία διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας το 2003, επέλεξε με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει την κόρη της Amy, με αφορμή την συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατό της, καθώς η ασθένειά της «απειλεί να της αφαιρέσει τις αναμνήσεις της για εκείνη», αναφέρει το BBC.

«Νιώθω πως ο κόσμος δεν ήξερε την πραγματική Amy, αυτή που μεγάλωσα εγώ και χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί του πράγματα σχετικά με τις ρίζες της και το ποια ήταν στα αλήθεια», λέει η ίδια η Janis Winehouse.

Η βραβευμένη με έξι Grammy τραγουδίστρια πέθανε από δηλητηρίαση λόγω αλκοόλ στις 23 Ιουλίου το 2011. Η ζωή της έγινε ταινία το 2015 με τίτλο AMY, σε σκηνοθεσία του Asif Kapadia, κερδίζοντας μάλιστα και βραβείο Όσκαρ για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ. Ο πατέρας της, ωστόσο, ήταν δυσαρεστημένος με την ταινία, την οποία είχε χαρακτηρίσει «παραπλανητική» και ισχυριζόταν ότι «αμαύρωσε την εικόνα της Amy». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑκυκλοφόρητες φωτογραφίες της Amy Winehouse πριν γίνει διάσημη12.09.2018

Το επερχόμενο αυτό πρότζεκτ, σε σκηνοθεσία της Marina Parker, ωστόσο, φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Η παιδική φίλη της Winehouse, Juliette Ashby, μιλώντας στο BBC για το νέο αυτό εγχείρημα της Janis είπε: «Νομίζω ότι είναι ένα υπέροχο πράγμα αυτό που κάνει η μαμά της για αυτήν. Πραγματικά δεν υπάρχει κανένας σαν αυτήν. Και δεν θα υπάρξει ποτέ κανένας σαν αυτήν».

Με πληροφορίες από το harpersbazaar.com

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Oscars 2026: Σάρωσε το «Μια μάχη μετά την άλλη» – Όλοι οι νικητές
Cine News
Δύο ολοκαίνουριες σειρές και συναρπαστικές ταινίες – Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Βραβευμένες οσκαρικές ταινίες που έγραψαν ιστορία, στο ERTFLIX
Cine News
4ο KINO Athens: Εγκαινιάζει το KINO Music με την προβολή 8 μουσικών ντοκιμαντέρ στο Newman Cinema
Cine News
Barbra Streisand: Για πρώτη φορά θα τιμηθεί με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες
Cine News
28 ΦΝΘ: We Have to Survive – Μια ιστορία θάρρους σε έναν μεταβαλλόμενο πλανήτη
Cine News
Γνωρίστε το Bugboy στο 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Cine News
Βραβεία Lux: Οι υποψήφιες ταινίες και φέτος στο Kino Athens – με δωρεάν είσοδο
Cine News
Το Kino Athens ανοίγει αυλαία: Μια τολμηρή και πολύχρωμη γιορτή της παγκόσμιας αφήγησης
Cine News
Billie Eilish: Ετοιμάζει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με Sylvia Plath;
Art & Culture
Υπάρχουν τέχνες που πεθαίνουν; H Juliette Binoche μάς έδωσε την καλύτερη απάντηση
Cine News
Τα 98α βραβεία OSCARS® έρχονται στην COSMOTE TV