MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OSCARS

Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκοτίας (The Last King of Scotland)

Η βιογραφική ταινία σε σκηνοθεσία Κέβιν Μακντόναλντ προβάλλεται την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 στις 22:30, στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD, το νέο pop-up κανάλι της COSMOTE TV.

Monopoli Team

Ο Ιντί Αμίν, γνωστός και ως Αμίν Νταντά, υπήρξε ένας από τους πιο τυραννικούς δικτάτορες που γνώρισε ποτέ η σύγχρονη ιστορία. Κυβέρνησε την Ουγκάντα τη δεκαετία του ΄70 και το φρικιαστικό καθεστώς του υπολογίζεται ότι στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 300.000 ανθρώπους.

Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκοτίας αποτελεί λοιπόν μία βιογραφική ταινία, με τη ζωή του λεγόμενου Κανίβαλου Δικτάτορα να μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη το 2006.

Υπόθεση

Κατά τη διακυβέρνηση του δικτάτορα της Ουγκάντα Ίντι Αμίν, ο νεαρός Σκοτσέζος Νίκολας Γκάριγκαν έχοντας μόλις τελειώσει τις σπουδές του, πηγαίνει στην Ουγκάντα, με σκοπό να βοηθήσει τη χώρα, που έχει ανάγκη ιατρικής υποστήριξης. Θα προσφέρει τη βοήθειά του στον νέο ηγέτη Ίντι Αμιν, ύστερα από ένα ατύχημα και εκείνος θα τον κάνει προσωπικό γιατρό του. Έτσι θα ξεκινήσει η οδύσσεια του νεαρού γιατρού από την συναναστροφή του με τον τυραννικό δικτάτορα…

Η ταινία είναι βασισμένη στο πολυβραβευμένο μυθιστόρημα του Τζάιλς Φόντιν, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ ντοκιμαντερίστας Κέβιν ΜακΝτόναλντ, ο οποίος με την ταινία αυτή πραγματοποιεί την πρώτη απόπειρά του στη μυθοπλασία. Ο Φόρεστ Γουίτακερ απέσπασε το Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου.

Κατηγορία: Σκηνοθεσία: Κέβιν Μακντόναλντ
Ηθοποιοί: Φόρεστ Γουίτακερ, Τζέιμς Μάκαβοϊ, Κέρι Γουάσινγκτον
Διάρκεια: 118′
Παραγωγή: Βρετανία, Γερμανία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στο νέο popup κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD οι συνδρομητές θα παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων καθημερινές προβολές αγαπημένων οσκαρικών τίτλων. Το κανάλι, το οποίο θα παραμείνει στον αέρα μέχρι και τη Δευτέρα 26/4, θα μεταδώσει συνολικά 130 ταινίες, που έχουν προταθεί ή κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο.

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b