MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OSCARS

Το Μεγάλο Σορτάρισμα (The Big Short)

Η δραματική κομεντί «Το Μεγάλο Σορτάρισμα (The Big Short)» προβάλλεται σήμερα Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 στις 22:30, στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD, το νέο pop-up κανάλι της COSMOTE TV.

Monopoli Team

Η δραματική κομεντί «Το Μεγάλο Σορτάρισμα (The Big Short)» προβάλλεται σήμερα Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 στις 22:30, στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD, το νέο pop-up κανάλι της COSMOTE TV.

Πρόκειται για μία ταινία του Άνταμ ΜακΚέι, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, όπως τα αφηγήθηκε ο Μάικλ Λιούις στο ομώνυμο βιβλίο του, το “Μεγάλο Σορτάρισμα”, που εξηγούσε λεπτομερώς πώς οδηγηθήκαμε στην οικονομική κρίση του 2008.

Η ταινία ήταν υποψήφια για πέντε Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Β’ Ανδρικού Ρόλου & Μοντάζ, κερδίζοντας τελικά το Όσκαρ για το Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο.

Υπόθεση

Στα τέλη του 2008 έσκασε η φούσκα της αμερικάνικης κτηματαγοράς. Οι τιμές των σπιτιών, που είχαν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, κατέρρευσαν μέσα σε ελάχιστους μήνες. Μαζί τους συμπαρέσυραν και την παγκόσμια οικονομία, οδηγώντας στη χειρότερη κρίση των τελευταίων 80 ετών που παρέσυρε στο διάβα της, κυβερνήσεις και υπόγειες διασυνδέσεις.

Τέσσερις outsiders μικροεπενδυτές (ένας αθυρόστομος αναλυτής, ένας αντικοινωνικός γιατρός με ταλέντο στα μακροοικονομικά, δυο πιτσιρικάδες μικροεπενδυτές που έστησαν επενδυτικό κεφάλαιο στο γκαράζ του σπιτιού τους κι ένας τραπεζίτης που απλά αξιοποίησε προς ίδιον όφελος μια πληροφορία), διαπιστώνουν αυτό που οι τράπεζες, τα ΜΜΕ και η αμερικανική κυβέρνηση αρνούνταν να δουν, δηλαδή… την επικείμενη κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας. Έτσι, στο γενικευμένο αυτό, παγκόσμιο «κραχ» ωφελήθηκαν και… θησαύρισαν.

Info

Κατηγορία: Δραματική Κομεντί
Σκηνοθεσία: Άνταμ ΜακΚέι
Ηθοποιοί: Κρίστιαν Μπέιλ,Στιβ Καρέλ,Ράιαν Γκόσλινγκ
Διάρκεια: 150′
Παραγωγή: ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCOSMOTE CINEMA OSCARS: 130 ταινίες σε 42 ημέρες στο νέο pop-up κανάλι της COSMOTE TV12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στο νέο popup κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD οι συνδρομητές θα παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων καθημερινές προβολές αγαπημένων οσκαρικών τίτλων. Το κανάλι, το οποίο θα παραμείνει στον αέρα μέχρι και τη Δευτέρα 26/4, θα μεταδώσει συνολικά 130 ταινίες, που έχουν προταθεί ή κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο.

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b