MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΔΑ

Ο οίκος Hermès δημιουργεί την πρώτη eco τσάντα από… μανιτάρια

Ο οίκος Hermès δημιουργεί την πρώτη τσάντα «Victoria», φτιαγμένη από υποκατάστατο δέρματος με βάση τα μανιτάρια, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022.

Monopoli Team

Hermès-MycoWorks: Μια νέα eco συνεργασία

Η ανάγκη για χρήση υποκατάστατων του δέρματος υλικών αποτελεί ένα σημείο των καιρών μας, καθώς ο πλανήτης μας έχει ανάγκη από πιο οικολογικές επιλογές για την επιβίωσή του. Έτσι ο γαλλικός οίκος Hermès προχώρησε σε δράση σύμφωνα με αυτή την ανάγκη πραγματοποιώντας μία συνεργασία με τη νεοσύστατη εταιρεία MycoWorks, που εδρεύει στην Καλιφόρνια. Η MycoWorks βρήκε τον τρόπο να μετατρέπει τα νήματα της ρίζας του μανιταριού σε υλικό που μιμείται τα χαρακτηριστικά του δέρματος από ζώα.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών θα κυκλοφορήσει μια νέα vegan εκδοχή της τσάντας «Victoria» του οίκου Hermès, η οποία θα είναι διαθέσιμη από τα τέλη του 2022.

Το δέρμα της νέας τσάντας «Victoria» με βάση το μανιτάρι

Η συνεργασία Hermès-MycoWorks σηματοδοτεί το πρώτο προϊόν που θα είναι κατασκευασμένο με τη διαδικασία fine mycelium (μυκήλιο) και την εξέλιξη ενός νέου υλικού γνωστό ως «sylvania» (παράγεται στις εγκαταστάσεις της MycoWorks). Η κατεργασία και το φινίρισμα του υλικού γίνεται στη Γαλλία από τους ειδικούς του οίκου Hermès για την τελειοποίηση της αντοχής και της ανθεκτικότητάς του, πριν πάρει τη μορφή της τσάντας στα εργαστήρια του γαλλικού οίκου.

Η τσάντα ταξιδιού «Victoria» είναι το πρώτο υποπροϊόν αυτής της συνεργασίας και θα μιμείται το κλασικό σχέδιο της κομψής δερμάτινης τσάντας του οίκου Hermès, με τη διαφορά ότι το δέρμα θα είναι φτιαγμένο από το υλικό με βάση τα μανιτάρια.

Αυτό αποτελεί μία απρόβλεπτη κίνηση για το επώνυμο brand που έρχεται σε αντίθεση με την παράδοση της εταιρείας μέχρι σήμερα, που έχτισε τη φήμη της με τη χρήση δέρματος ζώων για την κατασκευή των δημοφιλέστερων σχεδίων της.

Παρόλο που η Hermès τόνισε ότι το faux δέρμα δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει το πρωτότυπο σχέδιο της τσάντας «Victoria» που είναι κατασκευασμένη από δέρμα μοσχαριού, οποιοδήποτε βήμα προς μια πιο «πράσινη» κατεύθυνση βοηθά το brand να δημιουργήσει ένα νέο όραμα πολυτέλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFashion illustrations που κλέβουν τις εντυπώσεις12.09.2018

Οι «πράσινες» πρακτικές ήρθαν για να μείνουν;

«Το όραμα και οι αξίες της MycoWorks απηχούν το όραμα και τις αξίες του Hermès» υπογράμμισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του γαλλικού οίκου Πιερ-Αλεξί Ντυμά. «Έντονη σαγήνη από μια φυσική πρώτη ύλη και τη μετατροπή της, μια αναζήτηση τελειότητας, με στόχο την εξασφάλιση ότι τα αντικείμενα θα χρησιμοποιούνται με τον βέλτιστο τρόπο και ότι θα μεγιστοποιείται η διάρκεια ζωής τους. Με το «sylvania», ο οίκος Hermès βρίσκεται στον πυρήνα αυτού που ανέκαθεν ήταν: καινοτομία στη διαδικασία της δημιουργίας».

Ο οίκος Hermés δεν είναι η μόνη εταιρεία που αποφασίζει να στραφεί σε πιο βιώσιμες πρακτικές και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Κορυφαία brands όπως τα Gucci, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Prada, Valentino και άλλα έχουν βρει εναλλακτικές λύσεις για τη χρήση δερμάτων και γουνών, χωρίς να βάζουν σε κίνδυνο τα κέρδη τους. Κάθε σχεδιαστής κάνει μικρά βήματα για ένα πιο βιώσιμο και cruelty-free μέλλον και θα συνεχίσει να το κάνει όσο βλέπει την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για πιο «πράσινες» επιλογές στον χώρο της μόδας.

Πηγή: thebeet.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑIris Van Herpen: Η σχεδιάστρια μόδας δημιουργεί ένα αριστουργηματικό φόρεμα από πλαστικό12.09.2018

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b