MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Καποδίστριας: “Στα σκαριά” η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή για τον σπουδαίο Έλληνα πολιτικό

Ο Γιάννης Σμαραγδής βρέθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Συνδέσεις”, όπου έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την νέα ταινία που ετοιμάζει για τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Καποδίστριας: "Στα σκαριά" η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή για τον σπουδαίο Έλληνα πολιτικό
Καποδίστριας: "Στα σκαριά" η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή για τον σπουδαίο Έλληνα πολιτικό
Monopoli Team

Σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου, ο Γιάννης Σμαραγδής βρέθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Συνδέσεις”, όπου έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την νέα ταινία που ετοιμάζει για τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Η ταινία θα αποτελεί μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Ρωσίας, Ελβετίας, των χωρών δηλαδή όπου έδρασε ο μεγάλος διπλωμάτης και πολιτικός, ενώ τα γυρίσματα αναμένονται να ξεκινήσουν όταν χαλαρώσουν τα μέτρα λόγω της πανδημίας.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, η ιστορία θα ξεκινήσει στη Ρωσία, όπου θα γυριστεί και μεγάλο μέρος της ταινίας.

Όσο για το περιεχόμενο της ταινίας, ο Γιάννης Σμαραγδής αποκάλυψε ότι θα δείξει μία άγνωστη πλευρά του Καποδίστρια και συγκεκριμένα την πολιτική, αλλά και την προσωπική ζωή του (όπως για παράδειγμα την ιδιαίτερη σχέση του με το Θείο).

Παράλληλα, η ταινία θα ρίξει φως  στο πόσο χαρισματικός άνθρωπος ήταν ο Καποδίστριας. “Μιλάμε για έναν άνθρωπο περίπου 30 χρονών, τον οποίο ο τσάρος έκανε Υπουργό Εξωτερικών. Πρόκειται για την ανώτερη τιμή που έχει ποτέ δοθεί σε Έλληνα πολιτικό” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Σμαραγδής, που παλαιότερα έχει σκηνοθετήσει ταινίες για μεγάλες προσωπικότητες της χώρας μας, όπως είναι ο “Ελ Γκρέκο”, ο Ιωάννης  Βαρβάκης, ο Καβάφης και ο Καζαντζάκης.

Ο σκηνοθέτης ανέφερε επίσης ότι “η ταινία θα στερεώσει καλύτερα τις σχέσεις μας με τη Ρωσία”, αφού μεγάλο μέρος της θα γυριστεί εκεί.

Πριν από ένα μήνα, με αφορμή την επέτειο των 245 χρόνων από την γέννηση του Ιωάννη Καποδίστρια στην Κέρκυρα, ο Γιάννης Σμαραγδής είχε μιλήσει στην ΕΡΤ Κέρκυρας, όπου ανέφερε ότι αν και η πανδημία έχει φρενάρει τη φιλμογραφία διεθνώς, παράλληλες ενέργειες της ταινίας έχουν προχωρήσει, όπως για παράδειγμα η εξασφάλιση της χρηματοδότησης, καθώς και το κάστινγκ. Το όνομα του πρωταγωνιστή δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, παρ’ όλα αυτά ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον Ιωάννη Καποδίστρια θα είναι Έλληνας, ενώ η προσωπικότητα του ταιριάζει με τον ρόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Ρόμπερτ Έγκερς μέχρι τον Άρι Άστερ: Αυτοί οι νέοι σκηνοθέτες φέρνουν τη νέα εποχή στις ταινίες θρίλερ12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b