MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
20
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Βαν Γκογκ: Σπάνιος πίνακας του σπουδαίου ζωγράφου αποκαλύπτεται για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ένας σπάνιος πίνακας του Βαν Γκογκ με τίτλο “Scène de rue à Montmartre”, που ήρθε στο φως μετά από έναν αιώνα, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό.

Βίνσεντ βαν Γκογκ, Αυτοπροσωπογραφία
Βίνσεντ βαν Γκογκ, Αυτοπροσωπογραφία
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ένας σπάνιος πίνακας του Βίνσεντ Βαν Γκογκ από το 1887 θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό. Με τίτλο “Scène de rue à Montmartre” (Σκηνή από τον δρόμο της Μονμάρτρης), το αριστούργημα του διάσημου ζωγράφου ήρθε στο φως μετά από έναν αιώνα όπου ήταν “κρυμμένος” σε μία ιδιωτική συλλογή. Στις 25 Μαρτίου θα βρεθεί σε μία δημοπρασία των οίκων Sotheby’s και Mirabaud-Mercier.

Ο πίνακας, που δημιουργήθηκε κατά τη διετή παραμονή του Βαν Γκογκ στο Παρίσι, απεικονίζει το θρυλικό εστιατόριο Moulin de la Galette (που στεγάζεται σε πρώην ανεμόμυλο) και αποτελεί μέρος της σπάνιας σειράς από πίνακες του καλλιτέχνη που αποδεικνύουν την αγάπη του για την Μονμάρτρη.

Scène de rue à Montmartre, Βαν Γκογκ, φωτογραφία/credits: Sotheby's

Scène de rue à Montmartre, Βαν Γκογκ, φωτογραφία/credits: Sotheby’s

Η σημασία του σπάνιου πίνακα

Τότε ο Βαν Γκογκ, που ζούσε με τον αδερφό του Theo στην Πόλη του Φωτός, είχε ενθουσιαστεί με τον τρόπο που οι ανεμόμυλοι συνυπήρχαν με τα καμπαρέ στην περιοχή αυτή. Ο πίνακας “Scène de rue à Montmartre” αποκαλύπτει την στιγμή που ο ζωγράφος ανακάλυψε το σημείο αυτό της πόλης, αλλά και την πρώτη του επαφή με τους Ιμπρεσιονιστές. Τότε ήταν που μπήκαν οι βάσεις για το μοναδικό στυλ του. Ήταν η στιγμή που από τους σκούρους τόνους των πρώτων έργων του έκανε την μετάβαση στα χαρακτηριστικά χρώματα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGoogle: Ποιοι ήταν οι πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες σε κάθε χώρα του κόσμου για το 2020;12.09.2018

Το έργο ανήκε στην ιδιωτική συλλογή μίας οικογένειας για πάνω από 100 χρόνια και δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στο κοινό μέχρι τώρα. Σύμφωνα με τον ειδικό συντάκτη της Art Newspaper, αυτό το έργο που αγοράστηκε για 1,000 ευρώ από την οικογένεια πριν από έναν αιώνα, τώρα αξίζει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.

“Πολλοί λίγοι πίνακες από την περίοδο της Μονμάρτρης παραμένουν ακόμα σε ιδιωτικά χέρια. Τα περισσότερα έργα της σειράς αυτής τη στιγμή βρίσκονται σε σημαντικά μουσεία ανά τον κόσμο” δήλωσαν οι Aurélie Vandevoorde και Etienne Hellman, διευθύντριες του ιμπρεσιονιστικού τμήματος του Sotheby’s. “Η εμφάνιση ενός έργου τέτοια βαρύτητας από μία τόσο εμβληματική σειρά έργων είναι αδιαμφισβήτητα ένα μεγάλο γεγονός και μία μεγάλη ευκαιρία, τόσο για τους συλλέκτες όσο και για την αγορά της τέχνης γενικότερα”.

Πριν από την δημοπρασία, το έργο θα παρουσιαστεί στον οίκο Sotheby’s στο Άμστερνταμ (1-3 Μαρτίου), στο Χονγκ Κονγκ (9-12 Μαρίου), αλλά και στο Παρίσι (19-23 Μαρτίου).

Όσοι δεν μπορούμε να παρευρεθούμε στην έκθεση/δημοπρασία, μπορούμε να απολαύσουμε πάνω από 1000 έργα του καλλιτέχνη online.

Με πληροφορίες από The Art Newspaper

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Τα Ημερολόγια: Συνεχίζεται στο Ναύπλιο η μεγάλη έκθεση για τον Χρήστο Μποκόρο
Εικαστικά
Νέα δωρεά από τον NEON: Εγκατάσταση της Μαρίας Λοϊζίδου στον αρχαιολογικό χώρο Κεραμεικού
Εικαστικά
clinamen: Η viral εγκατάσταση του Céleste Boursier-Mougenot ταξιδεύει στην Αθήνα
Εικαστικά
Cycladic Talk: Η Catherine McCormack ξετυλίγει το αρχέτυπο της «Αφροδίτης» με αφορμή τον Jeff Koons
Εικαστικά
1ο Συμπόσιο Γλυπτικής Χανίων: Η τέχνη γεννιέται σε δημόσια θέα
Εικαστικά
Έκθεση αφιερωμένη στη διαδρομή του Platforms Project στον «Λόφο» της Κυψέλης
Art & Culture
Πέντε γυναίκες καλλιτέχνιδες "κατοικούν" στις Καμπόνες της Νάξου
Εικαστικά
Νέα, μεγάλη δωρεά της Συλλογής Δασκαλόπουλου προς 4 μουσεία της Ελλάδας και της Σκωτίας
Εικαστικά
Τέχνη για το εδώ και τώρα: 46 καλλιτέχνες από 10 χώρες ενώνουν τις φωνές τους σε μια ελληνική γκαλερί
Εικαστικά
11 Έλληνες καλλιτέχνες σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις, με τη στήριξη του ΕΜΣΤ
Εικαστικά
PCAI x British Council: Οι Black Female in Architecture στο φετινό Tilos Artist Residency
Εικαστικά
Kalliste – Corso Greek: Αυλαία στην Κορσική για το μεγάλο αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική κεραμική