MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΤΕΧΝΗ

Van Gogh Worldwide: Δείτε online περισσότερα από 1000 έργα του Βίνσεντ βαν Γκογκ

Το «Van Gogh Worldwide» είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα που ξεκίνησε από το Μουσείο Βαν Γκογκ και παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στα έργα ενός από τους πιο αναγνωρίσιμους ζωγράφους παγκοσμίως, του Βίνσεντ βαν Γκογκ.

Monopoli Team

Με την πανδημία του Covid – 19 να έχει αναγκάσει σε προσωρινό «λουκέτο» τα μουσεία σχεδόν σε όλον τον κόσμο, τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει ακόμα και για τα πιο δημοφιλή από αυτά, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντική η εύρεση εναλλακτικών τρόπων, για να κινηθεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών που πλέον παραμένουν σπίτι, αλλά δεν έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για την τέχνη.

Έτσι και στην Ολλανδία, μία ομάδα μουσείων ένωσαν τις δυνάμεις τους και πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν ένα πρότζεκτ με σκοπό να φέρουν τον κόσμο που παραμένει σπίτι, σε μια πιο άμεση επαφή με την τέχνη και με το σπουδαίο έργο γνωστών και σπουδαίων ζωγράφων. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Βίνσεντ βαν Γκογκ (1853-1890), ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ζωγράφους παγκοσμίως, του οποίου περισσότερα από 1000 έργα εκτίθενται ψηφιακά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕικονική περιήγηση στο Μουσείο Βαν Γκογκ, μέσα από επτά υψηλής ανάλυσης βίντεο12.09.2018

Χάρη στο εγχείρημα αυτό, ο κόσμος έχει την ευκαιρία από την άνεση του σπιτιού του, να δει σήμερα σχεδόν τα μισά από τα μετα-ιμπρεσιονιστικά αριστουργηματικά έργα του Βαν Γκογκ, με σχολιασμό από ειδικούς του χώρου.

Στην ψηφιακή αυτή συλλογή μπορεί κανείς να απολαύσει επιπλέον και πολλές από τις 860 συνολικά ελαιογραφίες του, τα σκίτσα του, επιπρόσθετες πληροφορίες για τον ίδιο τον δημιουργό, καθώς και σημειώσεις σχετικά με την ιστορία του, την αποκατάστασή του, τις εκθέσεις στις οποίες έχει παρουσιαστεί, βιβλιογραφία και διάφορες τεχνικές πληροφορίες. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των χρηστών που επισκέπτονται την πλατφόρμα, μπορούν να πραγματοποιήσουν αναζητήσεις χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα «φίλτρα» σχετικά με το θέμα, το υλικό και την ημερομηνία δημιουργίας του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Μουσείο Βαν Γκογκ ετοιμάζεται για ένα μέλλον χωρίς τουρίστες12.09.2018

Προς το παρόν η πλατφόρμα περιλαμβάνει έργα του ζωγράφου που υπάρχουν αποκλειστικά σε μουσεία της Ολλανδίας, όπως εκτός από το Μουσείο Βαν Γκογκ, το Kröller-Müller, το Κρατικό Μουσείο της Ολλανδίας, το Ολλανδικό Ίδρυμα Ιστορίας της Τέχνης και το Μουσείο Μπόιμανς Φαν Μπόινιγκεν. Παρ’ αυτά υπάρχει η πρόθεση έτσι ώστε το μέλλον να συμπεριληφθούν στην συλλογή και πολλά ακόμη έργα του Βαν Γκογκ από διεθνείς συλλογές.

Για την ώρα ας απολαύσουμε τα σπουδαία έργα του Βαν Γκογκ που εκτίθενται ήδη στην ψηφιακή συλλογή vangoghworldwide.org. 

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b