MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Βρετανία: To Leeds & Reading Festival επιστρέφει και μάς δίνει ελπίδα

Το μουσικό φεστιβάλ Reading και Leeds θα πραγματοποιηθεί τον φετινό Αύγουστο στη Μεγάλη Βρετανία, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, δίνοντας ελπίδα για το μέλλον της live μουσικής.

Φωτογραφία: Leeds & Reading Festival/Twitter
Φωτογραφία: Leeds & Reading Festival/Twitter
Monopoli Team

Τo μουσικό φεστιβάλ Reading & Leeds θα πραγματοποιηθεί τον φετινό Αύγουστο, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, δίνοντας ελπίδα για το μέλλον της live μουσικής.

Πρόκειται για την πρώτη μαζική εκδήλωση στη Μεγάλη Βρετανία που ανακοινώνει την επιστροφή της, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της χώρας Μπόρις Τζόνσον για το σχέδιο άρσης του lockdown.

Το διπλό event, που θα πραγματοποιηθεί από 27 έως 29 Αυγούστου 2021, αναμένεται να προσελκύσει συνολικά 200 χιλιάδες θαυμαστές, κάνοντας το ένα πρώτο τεστ για την διαχείριση μεγάλου κοινού με φόντο τον κορονοϊό.

“Reading και Leeds 2021. Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της κυβέρνησης, ανυπομονούμε να επιστρέφουμε αυτό το καλοκαίρι. Πάμε!” αναφέρει η ανακοίνωση στον επίσημο λογαριασμό των φεστιβάλ στο Twitter.

Βέβαια, ένας από τους υπεύθυνους του φεστιβάλ, ο Μέλβιν Μπεν, δήλωσε στην Guardian ότι η εκδήλωση, που ακυρώθηκε πέρσι λόγω του κορονοϊού, δεν έχει ακόμα λάβει την απαραίτητη ασφάλιση, αφού αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να αγοράσει κανείς ασφάλιση για τόσο μεγάλο event. Δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος ότι αυτό θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο της κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο Μπεν ανέφερε ότι η “υπόσχεση” του Τζόνσον ότι όλοι οι ενήλικες στη Βρετανία θα έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι το τέλος του Ιουλίου, έδωσε ελπίδα στους διοργανωτές του φεστιβάλ.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι και είμαστε σίγουροι ότι θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ” ανέφερε χαρακτηριστικά. “Οι νέοι είναι απεγνωσμένοι να βγουν με τους συνομήλικους τους, χωρίς τους γονείς, το Zoom και το σχολείο/πανεπιστήμιο να τους επιβλέπει” πρόσθεσε.

Όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τα φεστιβάλ

Το Reading θα επιστρέφει στον συνηθισμένο χώρο της, το Richfield Avenue, ενώ το Leeds θα λάβει χώρα στο Πάρκο Bramham στο Δυτικό Yorkshire. Μάλιστα τα δύο φεστιβάλ μοιράστηκαν το lineup τους, που μέχρι τώρα περιλαμβάνει τον Liam Gallagher των Oasis, τον Stormzy, τον Post Malone, τους Disclosure, τους Queens of the Stone Age και τους Catfish and the Bottlemen ως headliners.

Άλλοι καλλιτέχνες που πρόκειται να εμφανιστούν στο φεστιβάλ είναι ο Lewis Capaldi, η Doja Cat, ο Da Baby, η Mabel και άλλοι.

Η επιστροφή των Reading και Leeds πάντως αποτελεί μία στιγμή ελπίδας για την βιομηχανία της live μουσικής στη Μεγάλη Βρετανία, που δέχτηκε μεγάλο πλήγμα τον προηγούμενο χρόνο λόγω του κορονοϊού.

Βέβαια, πολλοί προειδοποιούν ότι η live μουσική δεν έχει σωθεί ακόμα. Ο διευθυντής του UK Live, Γκρεγκ Πάρμλεϊ και η διευθύντρια του Music Manager Forum, Ανναμπέλα Κόλντρικ, αναφέρουν ότι χρειάζονται υποστήριξη και χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, αφού ο κορονοϊός σε συνδυασμό με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και το επιπλέον κόστος λόγω του Brexit αποτελούν ακόμα ένα πλήγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGlastonbury 2021: Ακυρώνεται τελικά το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Βρετανίας;12.09.2018

“Κανείς δεν πιστεύει ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα πριν το 2022, γι’ αυτό και η υποστήριξη της κυβέρνησης είναι τόσο σημαντική μέχρι να επιστρέψουμε στα κανονικά μας” ανέφερε η Κόλντρικ.

Με πληροφορίες από την Guardian

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b