MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
11
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αμάντα Γκόρμαν: Το συγκινητικό ποίημα της νεαρής ποιήτριας στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν

Η νεαρότερη ποιήτρια σε ορκωμοσία προέδρου των ΗΠΑ συγκίνησε με το συγκλονιστικό ποίημα της, που εμπνεύστηκε από τα επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Η Αμάντα Γκόρμαν στην ορκωμοσία Μπάιντεν
Η Αμάντα Γκόρμαν στην ορκωμοσία Μπάιντεν
Monopoli Team

Όταν η Αμάντα Γκόρμαν ανέβηκε στη σκηνή για την ορκωμοσία του Τζό Μπάιντεν την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, έγινε η νεαρότερη ποιήτρια σε ορκωμοσία προέδρου στις ΗΠΑ. Έτσι, έμεινε στην ιστορία δίπλα σε ονόματα, όπως είναι η Maya Angelou, ο Robert Frost, ο Miller Williams και άλλοι.

Μάλιστα, το ποίημα της ήταν τόσο συγκινητικό που η 22χρονη Γκόρμαν κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε όλα τα μεγάλα ονόματα που έδωσαν το παρόν στην ορκωμοσία του Μπάιντεν. Μέσα σε πέντε λέπτα, καθήλωσε το κοινό, αφού ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το πόιημα της Αμάντα Γκόρμαν που συγκίνησε

Σύμφωνα με τους New York Times, η Αμάντα Γκόρμαν εμπνεύστηκε εν μέρει από τα επεισόδια στο Καπιτώλιο, αφού το βράδυ της 6 Ιανουαρίου δεν μπορούσε να κοιμηθεί, όσο οι ΗΠΑ βίωναν τις συνέπειες των πράξεων του Ντόναλντ Τραμπ.

Στο ίδιο ρεπορτάζ των Times, η Γκόρμαν δήλωσε ότι δεν θα “αγνοούσε” αυτά που πέρασε η χώρα της τις τελευταίες εβδομάδες και χρόνια. “Αυτό που ελπίζω να καταφέρω με το ποίημα μου είναι να μπορέσω να χρησιμοποίησω τα λόγια μου για να οραματιστώ έναν τρόπο για τη χώρα μας να ενωθεί ξανά και να θεραπευτεί” ανέφερε χαρακτηριστικά. “Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σβήσουμε ή θα ξεχάσουμε τις σκληρές αλήθειες που πρέπει να ακούσει η Αμερική” κατέληξε.

Έτσι, το ποίημα της με τίτλο “The Hill We Climb” μίλησε ανοιχτά για τα επεισόδια στο Καπιτώλιο, αλλά και για το μίσος που διέδωσε ο πρόεδρος Τραμπ. “Έίδαμε μία δύναμη που θα μπορούσε να καταστρέψει το έθνος μας, και όχι να το μοιραστεί” έγραψε.

“Θα κατέστρεφε τη χώρα μας, αν αυτό σήμαινε ότι θα καθυστερούσε την δημοκρατία. Και αυτή η προσπάθεια ήταν σχεδόν επιτυχημένη. Αλλά ενώ η δημοκρατία μπορεί καμία φορά να καθυστερεί, δεν μπορεί ποτέ να νικηθεί μόνιμα”.

Βέβαια, όσο η πεντάλεπτη ερμηνεία έφτανε στο τέλος της, η ποιήτρια τελείωσε το ποίημα της με ένα μήνυμα ελπίδας για το μέλλον.

“Θα ξαναχτιστούμε, θα συμφιλιωθούμε και θα αναρρώσουμε” απήγγειλε. “Σε κάθε γνωστή εσοχή του έθνους μας και κάθε γωνιά που αποκαλείται χώρα μας, οι άνθρωποι μας διαφορετικοί και όμορφοι, θα αναδυθούν χτυπημένοι και όμορφοι”.

“Όταν έρθει η μέρα, θα βγούμε από τη σκιά, φλεγόμενοι και χωρίς φόβο. Η νέα αυγή θα αναδυθεί, καθώς την ελευθερώνουμε. Γιατί πάντα υπάρχει φως, αρκεί να είμαστε αρκετά γενναίοι για να το δούμε. Μακάρι να είμαστε αρκετά γενναίοι για να γίνουμε αυτό” κατέληξε.

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς – Τι αλλάζει από φέτος
Cine News
Κακές Ιδέες: Η νέα σειρά Ατζαράκη και Ζάμπρα κάνει πρεμιέρα στην COSMOTE TV – Δες το trailer
ShowBiz
Μάρθα Φριντζήλα: “Οφείλουμε συγγνώμη στα παιδιά της Γάζας” (vid)
ShowBiz
Ο Κώστας Παπανικολάου για την Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου: «Παλεύουν για τη χώρα αυτά τα παιδιά»
Θεατρικά Νέα
«Στο κέντρο του κόσμου»: H Κάμιρος παρουσιάζει το πρόγραμμα για το 2025-2026
Cine News
Γιώργος Τσεμπερόπουλος: Τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος και αφιέρωμα στο 66ο ΦΚΘ
Εταιρικές Δράσεις
Το Aperol απογείωσε το Primer Music Festival 2025 με ένα εντυπωσιακό drone show
Επίκαιρα
Στην Αθήνα το Final Four της EuroLeague το 2026
Μουσικά Νέα
«Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου δεν μοιάζει με κανένα άλλο φεστιβάλ μουσικής δωματίου»
Επίκαιρα
Απεργία ταξί: «Έμφραγμα» στο κέντρο της Αθήνας – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πορείας
Επίκαιρα
Μηδενικός φόρος: Ποιους αφορά;
Cine News
48ο Φεστιβάλ Δράμας: Τελετή έναρξης για τη μεγάλη γιορτή του σινεμά μικρού μήκους