MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το Χόλιγουντ αντιδρά στην εισβολή στο Καπιτώλιο: “Αυτό είναι τρομοκρατία”

Μια σειρά από ηθοποιούς και σκηνοθέτες του Χόλιγουντ δήλωσαν την απογοήτευση τους με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Monopoli Team

Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου έλαβαν χώρα πρωτόγνωρα γεγονότα στις ΗΠΑ, όταν οπαδοί του προέδρου Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον για να εμποδίσουν την επικύρωση του Τζο Μπάιντεν ως του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Το αποτέλεσμα αυτών των επεισοδίων ήταν τέσσερις νεκροί, πολλοί τραυματίες και φυσικά ένα σοβαρότατο πλήγμα κατά της δημοκρατίας.

Έτσι δεκάδες ηθοποιοί και σκηνοθέτες χρησιμοποίησαν τη φωνή τους για να καταδικάσουν τα βίαια επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν χτες και προκάλεσαν διεθνή κατακραυγή. Ας δούμε, λοιπόν, τι είχαν να πουν για όσα συνέβησαν.

Πώς αντέδρασε το Χόλιγουντ;

Ο διάσημος ηθοποιός Σον Πεν αποκάλεσε ναρκισσιστή τον πρώην πρόεδρο Τραμπ σε ένα tweet, όπου έγραφε: “Η κόλαση δεν έχει γνωρίσει οργή παρόμοια με αυτή ενός περιφρονημένου νάρκισσου”.

Ο Σάσα Μπάρον Κόεν μάλιστα ζήτησε από το Twitter και το Facebook να απαγορεύσουν μόνιμα στον Τραμπ την χρήση της πλατφόρμας τους, μετά από μία 12ωρη απαγόρευση που επέβαλαν. “Ο χρόνος που έδωσε το Facebook και το Twitter στον Τραμπ δεν είναι αρκετός. Ο Τραμπ ξεκίνησε μία πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας κατά της Αμερικής. Πρέπει να απαγορεύσουν στον Τραμπ την είσοδο μόνιμα, τώρα”.

Η ηθοποιός Chloë Grace Moretz από την άλλη έθιξε ένα πολύ σημαντικό θέμα, δηλαδή την διαφορετική αντιμετώπιση των μαύρων και των λευκών διαδηλωτών από την αστυνομία. “Οι ειρηνικοί διαδηλωτές του Black Lives Matter ξυλοκοπήθηκαν, δέχτηκαν χημικά, συλλήφθηκαν, τους φέρθηκαν με βιαιότητα, και μου λέτε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται εισβολή στο Καπιτώλιο και σχεδόν κανείς δεν τους σταματά; Αυτό μιλάει από μόνο του” έγραψε στο Twiiter.

O Mark Ruffalo, που αγαπήσαμε ως Hulk στους Avengers, αποκάλεσε τους οπαδούς του Τραμπ “εχθρούς του έθνους”, που αποκαλύφθηκαν σήμερα, την ημέρα “ντροπής αυτής της χώρας”, ενώ σε άλλο  Tweet “εχθρούς της δημοκρατίας”.

Ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ “μανιακό”, μιλώντας για τις “πολλές ευκαιρίες που είχε να δώσει ένα τέλος σε αυτό που ξεκίνησε ο ίδιος”.

Τέλος, η σκηνοθέτις του “Selma” και του “When They See Us” Ava DuVernay τόνισε την υποκρισία του Τραμπ, όταν στο βίντεο που δημοσίευσε ο ίδιος και προέτρεψε τους οπαδούς του να “γυρίσουν σπίτι”, δήλωσε “είστε ξεχωριστοί” και “σας αγαπάμε” παρά τη βιαιότητα των πράξεων τους. Παράλληλα, αποκάλεσε τους οπαδούς του “τρομοκράτες”.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b