MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής: Χρυσό Μετάλλιο για την μαθητική ομάδα «Plaisiobots»

Μεγάλη διάκριση για την μαθητική ομάδα «Plaisiobots», η οποία με προπονήτρια την Διαλεκτή-Αθηνά Βουτυράκου, κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Plaisiobots
Monopoli Team

H μαθητική ομάδα «Plaisiobots» —προπονήτρια της οποίας είναι η Διαλεκτή-Αθηνά (Διάνα) Βουτυράκου, συν-συγγραφέας του βιβλίου «Ρομποτική – Φύλλα εργασίας για τις πλατφόρμες micro:bit® και Arduino®», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη— κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής τον Δεκέμβριο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την ομάδα ώστε να συγχαρεί όλους τους συμμετέχοντες.

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Το θέμα του διαγωνισμού, ο οποίος έγινε ψηφιακά, αφορούσε το μέλλον των μετακινήσεων. Η ομάδα «Plaisiobots», που αποτελείται από τον 16χρονο Χρίστο Ρεντζή, τη 15χρονη Ίριδα Αγγελοπούλου, τη 14χρονη Βασιλική Ηλιάδη και τον 13χρονο Αλκιβιάδη Κωτσικόπουλο, υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας Διάνας Βουτυράκου και του βοηθού προπονητή Ιάσονα Σόμογλου, σχεδίασε, κατασκεύασε και προγραμμάτισε ένα ρομποτικό μπαστούνι για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων ανθρώπων που έχουν προβλήματα όρασης.

Η Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1999. Στον διαγωνισμό του 2020 έλαβαν μέρος περισσότεροι από 500 νεαροί συμμετέχοντες, παρά τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Ρομποτική – Φύλλα εργασίας για τις πλατφόρμες micro:bit® και Arduino®

Συγγραφείς: Διαλεκτή-Αθηνά Βουτυράκου, Απόστολος Πάνος, Ιωάννης Συρρής. Το παρόν βιβλίο έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στον χώρο της ρομποτικής για παιδιά. Μέσα από φύλλα εργασίας που αξιοποιούν τις πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα micro:bit® και Arduino®, τα παιδιά έρχονται σε επαφή και εξοικειώνονται με τους κώδικες, θέτοντας έτσι τις βάσεις για την ομαλή είσοδό τους στον κόσμο του προγραμματισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Θεοχαράκη: Online εκπαιδευτικά προγράμματα Ιανουαρίου για μικρούς και μεγάλους12.09.2018

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b