MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
24
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Μήλα»: Η ελληνική ταινία στον δρόμο για την 93η διοργάνωση των Όσκαρ

Τα ελληνικά «Μήλα» είναι πανέτοιμα για τη διεκδίκηση υποψηφιότητας για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Monopoli Team

Τα Μήλα του Χρήστου Νίκου, συμπαραγωγός των οποίων είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, βρίσκονται ένα βήμα πριν από την είσοδό τους στην 93η διοργάνωση των Όσκαρ.

Προηγήθηκε η μεγάλη πορεία τους σε διεθνή φεστιβάλ, με βραβεία και καλές κριτικές, στη διάρκεια μιας δύσκολης χρονιάς λόγω της πανδημίας, που έφερε την παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα σε μια πρωτόγνωρη καθημερινότητα συνεχών σοκ. Τα Όσκαρ φέτος θα απονεμηθούν τον Απρίλιο. Ο πυρετός τους άρχισε ν’ ανεβαίνει με το ξεκίνημα του 2021 προκαλώντας θερμά συναισθήματα και θετικές σκέψεις. Η πρόσφατη πρόβλεψη του περιοδικού Variety, που ανεβάζει τα Μήλα στη 16η θέση ανάμεσα σε ταινίες από 70 χώρες που φιλοδοξούν ν’ ακουστούν στην πεντάδα των υποψηφίων για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας, μάς κάνει αισιόδοξους.

Η Κέιτ Μπλάνσετ σε πρώτο πλάνο

Τα Μήλα, η πρόταση της Ελλάδος για τις υποψηφιότητες στην κατηγορία της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, στη διαδρομή τους προς το Όσκαρ έχουν πολύτιμη σύμμαχό τους την Κέιτ Μπλάνσετ. Ως γνωστόν, η διάσημη ηθοποιός συνδράμει από τη θέση του executive producer στην προώθηση της ταινίας. Ενδεικτική ήταν η συζήτηση στο κανάλι του διαδικτυακό περιοδικού TheWrap στο YouTube, στις 7 του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν η Μπλάνσετ σύστησε τον Έλληνα σκηνοθέτη στο κοινό και στα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας. Η πράξη αυτή της διάσημης ηθοποιού πιστοποιεί την αξιοπιστία και τη δυναμική που απέκτησε την τελευταία δεκαετία η ελληνική ταινία διεθνώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Κέιτ Μπλάνσετ παραγωγός της ταινίας «Μήλα» του Χρήστου Νίκου12.09.2018

Online την Κυριακή 17/1

Σε κοινή δράση για να φτάσει η ελληνική πρόταση στα Όσκαρ προχώρησαν το Los Angeles Greek Film Festival και το UCLA Stavros Niarchos Foundation Center for the Study of Hellenic Culture. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, θα προβάλουν διαδικτυακά τα Μήλα – η 24ωρη διάθεση της ταινίας θα είναι ελεύθερη – παρέχοντας τη δυνατότητα και στους ψηφοφόρους της Αμερικανικής Ακαδημίας να δουν την ταινία. Στην ίδια πλατφόρμα θα διατίθεται μαζί με τα Μήλα και η ταινία Index του Νικόλα Κολοβού, που προσδοκά  την είσοδό της στην πεντάδα υποψηφίων για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους.

Από τις πρώτες ημέρες του 2021 τα Μήλα είναι διαρκώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κινηματογραφικού Τύπου – και όχι μόνον – σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆρμι Χάμερ: Αποχωρεί από την ταινία «Shotgun Wedding» μετά το σκάνδαλο για την ιδιαίτερη ερωτική του ζωή12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συντελεστές

Ελλάδα, Πολωνία, Σλοβενία / 2020) υποστηριζόμενη από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Παραγωγός: Ηρακλής Μαυροειδής / Συμπαραγωγή:  Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Νίκου
Σενάριο: Χρήστος Νίκου, Σταύρος Ράπτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Bartosz Swiniarski
Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης
Σκηνικά: Έφη Μπίρμπα
Μουσική: The Boy
Ερμηνείες: Άρης Σερβετάλης, Σοφία Γεωργοβασίλη, Άννα Καλαϊτζίδου, Αργύρης Μπακιρτζής

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Υποψηφιότητες Όσκαρ: Ο Τίμοθι Σαλαμέ “ισοφάρισε” το ρεκόρ του Μάρλον Μπράντο
Cine News
Βουγονία: Ποια βραβεία διεκδικεί η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στα 98α Όσκαρ;
Cine News
Sinners: Η ταινία που έσπασε κάθε ρεκόρ στην ιστορία των Όσκαρ με 16 υποψηφιότητες
Cine News
Υποψηφιότητες Όσκαρ 2026: Σάρωσε το “Sinners” – Στην κούρσα για καλύτερη ταινία η “Βουγονία” του Λάνθιμου
Cine News
28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: 5 συναρπαστικές ταινίες που δεν θα χάσουμε
Cine News
Αντώνης Μυριαγκός: “Ήταν πρόκληση ο ρόλος του Καποδίστρια” (vid)
Cine News
Είδαμε το The Beauty: Το body horror και ο Ryan Murphy στα καλύτερά τους
Cine News
Φεστιβάλ Δράμας: Aνοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών μικρού μήκους για τη 49η διοργάνωση
Cine News
Ριφιφί: Φινάλε με ρεκόρ τηλεθέασης στην ιστορία της COSMOTE TV
Cine News
Open Call Βig Short Films 2026: To μέλλον του ελληνικού σινεμά είναι εδώ
Cine News
Φεβρουάριος με δυνατές πρεμιέρες σε ΕΡΤ1 και ERTFLIX
Cine News
Νέες σειρές, ταινίες και επιστροφή στο Westeros – Όσα θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV