MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κάμαλα Χάρις: Το εξώφυλλο για τη Vogue που προκάλεσε αντιδράσεις

Η Κάμαλα Χάρις, η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ είναι το πρόσωπο της χρονιάς αλλά και το πρόσωπο του νέου τεύχους της Αμερικανικής Vogue για τον Φεβρουάριο.

Monopoli Team

Το εξώφυλλο της Vogue για τον μήνα Φεβρουάριο θα είναι αφιερωμένο στην 56χρονη Κάμαλα Χάρις από την Καλιφόρνια, που έγινε η πρώτη γυναίκα και μάλιστα μαύρη, που εξελέγη Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Η Κάμαλα Χάρις παραχώρησε, επίσης, και μία συνέντευξη στο περιοδικό, μέσα από την οποία περνάει σπουδαία μηνύματα για την ισότητα. Παρ’ όλα αυτά οι δύο φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα social media, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση πολλών χρηστών!

Στην πρώτη φωτογραφία, η Κάμαλα Χάρις στέκεται μπροστά από ένα ροζ σατέν ύφασμα, ντυμένη πιο casual, φορώντας ένα απλό μαύρο τζιν και μαύρα converse παπούτσια. Η φωτογραφία αυτή αμέσως προκάλεσε την οργή των χρηστών στα social media, οι οποίοι δεν δίστασαν να σχολιάσουν αρνητικά τόσο την εμφάνισή της και το στυλ της που «δεν αρμόζει στην περίσταση και το αξίωμά της», όσο και τον φωτισμό που δείχνει τη φωτογραφία σαν να έχει υποστεί κάποια επεξεργασία «λεύκανσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις τα «Πρόσωπα της Χρονιάς» για το περιοδικό TIME12.09.2018

Το ζήτημα του σωστού φωτισμού του μαύρου δέρματος και το πώς αυτό θα αποδοθεί στα περιοδικά αλλά και στην οθόνη, αποτελεί ζήτημα εδώ και χρόνια. Το 2019 η Μελίνα Ματσούκα, σκηνοθέτις της ταινίας Queen & Slim, είχε δηλώσει: «Υπάρχει μια πεποίθηση στη βιομηχανία ότι το μαύρο δέρμα χρειάζεται μία απίστευτα μεγάλη ποσότητα φωτός για να είναι ορατό, κάτι που δεν είναι αλήθεια». 

Επιπλέον, οι χρήστες δεν παρέλειψαν να κατηγορήσουν γι’ αυτό το αποτέλεσμα τη διευθύντρια της Vogue, Άννα Γουίντορ. 

Την ίδια στιγμή, πηγές από την ομάδα της Αντιπροέδρου αποκαλύπτουν πως η φωτογραφία με την casual εμφάνιση της Χάρις, που κυκλοφόρησε, δεν είναι αυτή που έχει συμφωνηθεί να αποτελεί το εξώφυλλο του περιοδικού, αλλά απλώς να πλαισιώνει τη συνέντευξή της. Αυτή που έχει συμφωνηθεί είναι η δεύτερη, η οποία απεικονίζει την Αντιπρόεδρο με ένα γαλάζιο σακάκι να στέκεται μπροστά από ένα χρυσό φόντο.

Η Vogue, από την πλευρά της, δεν έχει επιβεβαιώσει ποια από τις δύο φωτογραφίες θα χρησιμοποιήσει για το εξώφυλλο της έντυπης έκδοσης ή αν θα δημοσιεύσει και τις δύο, αλλά σε μια δήλωσή του στη Guardian ένας εκπρόσωπος της Vogue ανέφερε πως η casual εμφάνιση της Αντιπροέδρου την κάνει να φαίνεται πιο αυθεντική και προσιτή.

Οι δύο φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φέρουν την υπογραφή του Τάιλερ Μίτσελ, ο οποίος ήταν μόλις 23 ετών όταν ανέλαβε τη φωτογράφιση της Μπιγιονσέ για το εξώφυλλο της Vogue του 2018!

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b