MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Μουσική Online: 8 προτάσεις με συναυλίες για το Σαββατοκύριακο 2-3/1

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες προτάσεις για συναυλίες που μπορείτε να δείτε διαδικτυακά το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιανουαρίου 2021.

Αριστούλα Ζαχαρίου

Η συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου στην Επίδαυρο

Καλωσορίζοντας εορταστικά το νέο έτος την Πρωτοχρονιά, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου προσφέρει online για 48 ώρες, από τις Ιανουαρίου 2021, την προβολή της μοναδικής συναυλίας του Λεωνίδα Καβάκου, που άνοιξε τα φετινά επιδαύρια στις 17 Ιουλίου και έμεινε αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Μια κατανυκτική συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου, ο οποίος στάθηκε μόνος του στην ορχήστρα για να ερμηνεύσει έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Η συναυλία θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο YouTube. 

Σάββατο 2/1 – Κυριακή 3/1
Διαθέσιμη έως 3/1 στις 17:00
Δωρεάν
Δείτε τη συναυλία εδώ.

Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι: Christmas Theater Online Online

Κάθε χρόνο στην Μόσχα και συγκεκριμένα στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας παρουσιάζεται η Πρωτοχρονιάτικη συναυλία Grand Waltz. Διάσημα βαλς του Τσαϊκόφσκι  αλλά και υπέροχα βαλς άλλων διάσημων συνθετών θα παρουσιαστούν από τη μεγάλη συμφωνική ορχήστρα της Μόσχας, τη Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφκσι, σε 4 online προβολές από 1-3 Ιανουαρίου 2021 στο Christmas Theater On Line. Στο πόντιουμ ο ζωντανός μύθος της ρώσικης μουσικής σχολής Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ. Ένας ύμνος στα ωραιότερα βαλς όλων των εποχών. Ζήστε την μαγεία της μουσικής με βαλς των Στράους, του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, του Αράμ Χατσατουριάν, του Λέοναρντ Μπερνστάιν, του Γκεόργκι Σβιντίροφ, του Μιχαήλ Γκλίνκα, του Αλεξάντρ Γκλαζουνόφ, του Γιαν Σιμπέλιους κ.α.

Σάββατο 2/1 – Κυριακή 3/1
Ώρες: 16:00 και 20:00

Εισιτήριο: 12€
Για αγορά εισιτηρίου και για να δείτε τη συναυλία εδώ.

«55 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος» – Όλοι Μαζί Μπορούμε

Η μεγάλη συναυλία του Όλοι Μαζί Μπορούμε «55 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος» θα είναι διαθέσιμη για online streaming μέσω της πλατφόρμας viva.gr. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο τον Σεπτέμβρη του 2019 και ήταν αφιερωμένη στο μεγάλο. Στη συναυλία συμμετείχαν 15 καταξιωμένοι καλλιτέχνες (Κωνσταντίνος Αργυρός, Μελίνα Ασλανίδου, Δέσποινα Βανδή, Γιάννα Βασιλείου, Στέλιος Διονυσίου, Νατάσα Θεοδωρίδου, Μανώλης Λιδάκης, Κώστας Μακεδόνας, Γιώργος Μαργαρίτης, Πάολα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιάννης Πλούταρχος, Αντώνης Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος και Παναγιώτης Τσαφαράς) και παρουσίασε ο Γιώργος Καπουτζίδης. Η συναυλία θα είναι διαθέσιμη για 4 αποκλειστικές μεταδόσεις, τις ημέρες 2 & 3 Ιανουαρίου, από τις 12:00 έως 17:00 και από τις 19:00 έως 24:00. Η αξία του εισιτηρίου είναι 0€, με προσφορά από 8€ για τους σκοπούς του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Σάββατο 2/1 – Κυριακή 3/1
Εισιτήριο: Από 8€
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Βρετανοί μουσικοί ανησυχούν για τις επιπτώσεις του Brexit στις περιοδείες12.09.2018

Bad Religion – ΄10s Live from The Roxy Theatre Online

Ένα από τα μακροβιότερα punk rock συγκροτήματα, οι Bad Religion, γιορτάζουν τα 40 χρόνια τους με μια online streaming μουσική εκδήλωση την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, στις 12:00 π.μ. (ώρα Ελλάδος). Θα ερμηνεύσουν τραγούδια από τα άλμπουμ «The Dissent of Man», «True North», και «Age Of Unreason», με ορισμένα από αυτά να ερμηνεύονται για πρώτη φορά live από το αμερικάνικο συγκρότημα. Επιπλέον, θα μοιραστούν μαζί μας την ευγνωμοσύνη τους για τα σαράντα χρόνια καλλιτεχνικής τους πορείας και για την κληρονομιά τους, την οποία ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να διαμορφώνουν.

Κυριακή 3/1 | 12:00 π.μ.
Εισιτήρια: 15$
Για αγορά εισιτηρίων και περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης Online

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει, για το Σαββατοκύριακο, δύο δωρεάν online συναυλίες, στο πλαίσιο των ψηφιακών-χριστουγεννιάτικών εκδηλώσεών του. Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021, στις 21:00, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη μουσική διεύθυνση του Φώτη Τερζή ερμηνεύει εορταστικές μελωδίες. Δείτε τη συναυλία εδώ. Ενώ, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, στις 21:00, τέσσερις καταξιωμένοι μουσικοί με το δυναμικό κουαρτέτο τους, σε ένα διαχρονικό ταξίδι στην τζαζ μουσική. Συμμετέχουν: Γιάννης Οικονομίδης, Φίλιππος Κωσταβέλης, Αγαμέμνων Μάρδας και Αλέξανδρος Σπανίδης. Δείτε το Jazz in Christmas Concert εδώ.

Σάββατο 2/1 – Κυριακή 3/1
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μουσικό Χωρίο – Διεθνής Μουσική Κοινότητα
Online

Φωτογραφία: Nockolas Chryssos

Η διεθνής μουσική κοινότητα «Μουσικό Χωρίο» γιορτάζει φέτος, online, με πρεμιέρες συναυλιών, παραστάσεων, εργαστηρίων και διαλέξεων. Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν δύο, δωρεάν διαδικτυακές συναυλίες, οι οποίες και θα μεταδοθούν μέσα από το επίσημο ψηφιακό κανάλι του «Μουσικού Χωριού» στο youtube. Η πρώτη έχει τίτλο «Canciòn de Arrabal» και θα προβληθεί στις 18:30. Οι Κώστας Ράπτης, Κώστας Μακρυγιαννάκης και Μαρία Ανισέγκου ερμηνεύουν Astor Piazolla, Enrique Candicamo και Carlos Gardel. Η δεύτερη ,«Στερούμαι Σε και Πεθυμώ Σε: Κύκλος Τραγουδιών για φωνή και ούτι», με τον Ευγένιο Βούλγαρη θα προβληθεί στις 19:30.

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 σειρά έχουν δυο ακόμη δωρεάν online μουσικές εκδηλώσεις. Η συναυλία με τους Udopia Trio (Θύμιος Ατζακάς – ούτι, σύνθεση, James Wylie – σαξόφωνο, ιρανικός κεμεντσές, σύνθεση, Θοδωρής Ζιάρκας – κοντραμπάσσο), στις 18:30. Και η συναυλία των Λεφτοκάρυα και guests. Λεφτοκάρυα: Νατάσσα Τσακηρίδου (φωνή), Γιάννης Τσανασίδης (λύρα), Ιάκωβος Μωυσιάδης (πολίτικο λαούτο). Συμμετέχουν οι: James Wylie (ιρανικός κεμεντζές), Νίκος Παραουλάκης (νέυ) και Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά). Ώρα έναρξης 19:45.

Σάββατο 2/1 και Κυριακή 3/1
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Curtain Call with Benjamin Bernheim – Όπερα της Ζυρίχης Online

Η όπερα της Ζυρίχης παρουσιάζει το δωρεάν, διαδιτυακό κονσέρτο «Curtain Call with Benjamin Bernheim». Ο διεθνούς εμβέλειας Γάλλο- Ελβετός τενόρος μαζί με νέα και ανερχόμενα ταλέντα από το International Opera Studio μας παρουσιάζουν σκηνές και άριες από την όπερα του Τζουζέπε Βέρντι «Ριγκολέττο», καθώς και από τις όπερες «Μανόν» και «Βέρθερος» του Ζυλ Μασνέ. Συμμετέχουν: Ziyi Dai, Lina Dambrauskaité, Sandra Hamaoui, Siena Licht Miller και Yannick Debus.

Σάββατο 2/1 – Κυριακή 3/1
Διαθέσιμο όλο το 24ώρο
Δωρεάν
Δείτε το κονσέρτο εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι φορείς που ανταποκρίθηκαν στον “κλειστό πολιτισμό”12.09.2018

2020: Interrupted Stories – London Philarmonic Orchestra

OnlineΗ Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου παρουσιάζει, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020, στις 22:00 (ώρα Ελλάδος) την online συναυλία «Interrupted stories», η οποία θα μεταδοθεί δωρεάν και χωρίς εγγραφή από τη streaming πλατφόρμα Marquee TV. Ο μαέστρος Vladimir Jurowski και μαζί με την ορχήστρα, έργα των Vivaldi, Spohr, Honegger, Bliss και James Macmillan. Συμμετέχει η σοπράνο Mary Bevan. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ. Η συναυλία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν έως επτά μέρες μετά την πρώτη προβολή.

Σάββατο 2/1 – Κυριακή 3/1
Διαθέσιμη έως 7 μέρες μετά την πρώτη προβολή
Δωρεάν – χωρίς εγγραφή/συνδρομή
Δείτε τη συναυλία εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b