MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Οι Βρετανοί μουσικοί ανησυχούν για τις επιπτώσεις του Brexit στις περιοδείες

Οι Βρετανοί προειδοποιούν ότι το Brexit θα θέσει σε κίνδυνο τις ευρωπαϊκές περιοδείες, και μαζεύουν υπογραφές για πιο ευνοϊκά μέτρα.

Monopoli Team

Ψήφισμα που καλεί την κυβέρνηση να εξασφαλίσει ταξίδια χωρίς βίζα για τους Βρετανούς καλλιτέχνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το τέλος της μεταβατικής περιόδου του Brexit, έχει συγκεντρώσει πάνω από 100.000 υπογραφές.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Ιανουαρίου 2021, καθώς η κυβέρνηση ολοκλήρωσε τη συμφωνία στις 24 Δεκεμβρίου.

Εφόσον το ψήφισμα έχει ξεπεράσει τις 60.000 υπογραφές, το θέμα αυτό πρόκειται να τεθεί υπό συζήτηση στο κοινοβούλιο.

Η συμφωνία που υπογράφηκε επιτρέπει σε πολλούς εργαζόμενους διαφόρων κλάδων να ταξιδεύουν από ή προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να έχουν βίζα, παραλείποντας ωστόσο τους καλλιτέχνες και συγκεκριμένα τους μουσικούς. Προκειμένου κάποιοι μουσικοί να κάνουν περιοδεία, ενδέχεται να πρέπει να εξασφαλίσουν βίζα για κάθε χώρα που επισκέπτονται. Αυτό, όπως είναι λογικό, θα επιβαρύνει οικονομικά τους μουσικούς και ίσως τους αποθαρρύνει να συνεχίσουν τις περιοδείες.

Τα αιτήματα των καλλιτεχνών

«Θα θέλαμε η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να διαπραγματευτεί για μια δωρεάν άδεια πολιτιστικής εργασίας που να παρέχει δωρεάν βίζα σε 27 κράτη της Ε.Ε. σε συγκροτήματα, μουσικούς, καλλιτέχνες, τηλεοπτικές και αθλητικές διασημότητες που περιοδεύουν για να πραγματοποιήσουν παραστάσεις και εκδηλώσεις, επιτρέποντας την προσωρινή εισαγωγή ή εξαγωγή αγαθών χωρίς να επιβάλλεται δασμός ή ΦΠΑ για τον εξοπλισμό της περιοδείας», ανέφερε το ψήφισμα.

Ο δημιουργός του ψηφίσματος Tim Brennan πρόσθεσε: «Ως ελεύθερος επαγγελματίας εγώ και πολλοί σαν κι εμένα ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αμέτρητες φορές το χρόνο σε διαφορετικές εκδηλώσεις, και αυτό πλέον θα είναι αδύνατο λόγω του κόστους και του χρόνου, εάν δεν έχουμε ταξίδια χωρίς βίζα».

Πολλοί θαυμαστές και καλλιτέχνες έχουν ήδη μοιραστεί το ψήφισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προτρέποντας τους οπαδούς τους να προσθέσουν τα ονόματά τους στη λίστα. «Η μουσική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου συνέβαλε 5,8 δισεκατομμύρια λίρες στην οικονομία μας το 2019 – για να συνεχιστεί, πρέπει να είμαστε σε θέση να περιηγηθούμε στην Ευρώπη. Παρακαλώ υπογράψτε», είπε ακόμα ένας βρετανός μουσικός Tim Burgess.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε ποιο έργο Τέχνης συνδεθήκατε το 2020;12.09.2018

Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής της UK Music προειδοποίησε ότι οι περιοδείες στην Ευρώπη θα τεθούν “σε κίνδυνο” από την νέα συμφωνία του Brexit. O Jamie Njoku-Goodwin ανέφερε επίσης ότι αυτές οι επιπλέον χρεώσεις και η γραφειοκρατία θα είναι “η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι”.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b