MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΝΤΕΟ

Μετακίνηση 7: Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά αποχαιρετά το 2020 με μουσική

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά πραγματοποιεί τη δική της «Μετακίνηση 7» στους άδειους δρόμους της πόλης, στο πλαίσιο της διαδικτυακής δράσης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, αποχαιρετώντας το 2020 μουσικά.

Μετακίνηση 7
Monopoli Team

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά στους άδειους δρόμους της πόλης αποχαιρετά το 2020 με τη δική της «Μετακίνηση 7», μετά μουσικής, την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020. Γιατί η μουσική είναι ζωή και ελπίδα. Για μια νέα χρονιά γεμάτη δημιουργία.

*Δείτε το βίντεο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πειραιά εδώ.

Λίγα λόγια για τη διαδικτυακή δράση «Μετακίνηση 7»

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο της νέας διαδικτυακής του δράσης, «Μετακίνηση 7», καλεί τους καλλιτέχνες να βγουν έξω στην πόλη και σε πείσμα των καιρών να συνεχίσουν να ψάχνουν, να δημιουργούν και να ονειρεύονται.

Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, οι συνεργαζόμενοι με το ΔΘΠ δημιουργοί, μέσα σε μια ιδιάζουσα κατάσταση αναμονής και προετοιμασίας, βγαίνουν στην πόλη, συνομιλούν μαζί της και μοιράζονται μαζί μας την αγωνία του δημιουργικού μυαλού, που ευτυχώς δεν αναπαύεται ποτέ.

Πώς αντιπαρέρχεται κανείς τα εμπόδια; Πώς συνεχίζει να δημιουργεί σε αυτήν την ιδιάζουσα συνθήκη που αποκλείει τα σύνολα, την ομαδική δουλειά και βασικά τη συνάθροιση για λόγους Τέχνης;

Ο εικαστικός και video designer Παντελής Μάκκας ακολουθεί και παρακολουθεί τους επτά δημιουργούς των φετινών παραστάσεων του ΔΘΠ:
  • Σίμος Κακάλας – «Η Στρατιωτική Ζωή εν Ελλάδι»
  • Λευτέρης Γιοβανίδης – «Λουκής Λάρας»
  • Τάκης Τζαμαργιάς – «Το Μινόρε της Αυγής»
  • Δημήτρης Καραντζάς – Φοίβος Δεληβοριάς – «1821 – Η Επιθεώρηση»
  • Ζωή Χατζηαντωνίου – «Amalia Melancholia, η βασίλισσα των φοινίκων»
  • Άντζελα Μπρούσκου – «Η Γυναίκα της Ζάκυθος»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜετακίνηση 7: Το πρότζεκτ συνεχίζεται με το «Amalia Melancholia, η βασίλισσα των φοινίκων» της Ζωής Χατζηαντωνίου12.09.2018

Πώς προετοιμάζονται, πώς δουλεύουν, πώς εμπνέονται οι καλλιτέχνες, ενώ τα θέατρα παραμένουν κλειστά; Έξι βιντεοσκοπημένες αιωρήσεις ανάμεσα στην Ιστορία και το αλλόκοτο παρόν, ανάμεσα στο προσωρινό πάγωμα του χρόνου και την αδιάκοπη ροή της σκέψης, της τέχνης, του θεάτρου. Οι 7 καλλιτέχνες προτείνουν μια εναλλακτική διαδρομή που αποτελείται από πολλές τυχαίες, ή και όχι, διαδρομές με τελικό προορισμό τη θεατρική σκηνή. Μια άσκοπη μετακίνηση, με σκοπό τη συνέχεια της δημιουργίας, η δική μας Μετακίνηση 7!

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b