MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Σαββατοκύριακα με online προβολές ταινιών για όλη την οικογένεια

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των «Κυριακάτικων Προβολών» για όλη την οικογένεια, διοργανώνει από τις 19 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 24 Ιανουαρίου 2021, σαββατοκύριακα με online προβολές παιδικών ταινιών.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
«Σούνε ενταντίον Σούνε»
Monopoli Team

Οι αγαπημένες κυριακάτικες προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για όλη την οικογένεια, μεταφέρονται, από 19 Δεκεμβρίου, από το Ολύμπιον στο online.filmfestival.gr και προσκαλούμε παιδιά και γονείς να απολαύσουν παρέα, από την ασφάλεια του σπιτιού τους, συγκινητικές, αστείες, συναρπαστικές ιστορίες που θα ενθουσιάσουν. Οι online προβολές ξεκινούν στις 10 το πρωί του Σαββάτου, και ολοκληρώνονται στις 10 το βράδυ της Κυριακής. Τιμή εισιτηρίου: 3€.

Ακολουθούν οι ταινίες αναλυτικά

«Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο» | 19-20/12

Θαρραλέα, αστεία και μοναδική: αυτή είναι η Ρόκα. Είναι έντεκα χρόνων και ζει μια μάλλον, ιδιαίτερη ζωή. Όσο ο μπαμπάς της την κοιτάζει από ψηλά –αφού είναι αστροναύτης σε αποστολή στο διάστημα–, η Ρόκα ζει μόνη με το σκιουράκι της και πηγαίνει σε κανονικό σχολείο για πρώτη φορά στη ζωή της. Ο ανέμελος και αντισυμβατικός τρόπος ζωής της την κάνει να ξεχωρίζει αμέσως ανάμεσα στους συμμαθητές της. Με γενναιότητα αντιμετωπίζει τους νταήδες της τάξης, γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα η Ρόκα υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη. Μία ταινία για τη γενναιότητα, την φιλία, την αγάπη.

(Γερμανία, 2019)
Σκηνοθεσία: Katja Benrath. Έγχρωμη, 101΄.
Για παιδιά ηλικίας άνω των 9 ετών.
Online προβολή εδώ από 19-20/12 2020

«Σούνε ενταντίον Σούνε» | 2-3/1 2021

Η συμφιλίωση με τον εαυτό σου, τα συναισθήματά σου και τη θέση σου ανάμεσα στους ομοίους σου είναι μόνο λίγα από τα πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο 10χρονος Σούνε. Καθώς ξεκινά την Δ΄Δημοτικού, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο όχι μόνο με το καινούργιο αγόρι της τάξης, που επίσης λέγεται Σούνε, αλλά και με το δικό του σύνδρομο κατωτερότητας και τη ζήλεια του. Μία ταινία για τη συμφιλίωση με τον εαυτό μας.

(Σουηδία – Δανία, 2018)
Σκηνοθεσία: Jon Holmberg. Έγχρωμη, 89΄.
Για παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών.
Online προοβλή εδώ από 2-3/1 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑθωνική Ψηφιακή Κιβωτός: Οι “θησαυροί” του Αγίου Όρους ψηφιοποιούνται και διατίθενται στο κοινό12.09.2018

«Πέλε» | 9-10/1 2021

Μια μοντέρνα εκδοχή ενός παραδοσιακού σουηδικού animation, με ήρωα μια αξιολάτρευτη γάτα ονόματι Πέλε, που έχει χάσει την ουρά της. Μια ωραία πρωία, μια απροσδόκητη θύελλα οδηγεί τον Πέλε από τη γαλήνια σφάλεια της εξοχής στην καρδιά της απρόβλεπτης και αφιλόξενης μεγαλούπολης. Σε κάθε βήμα αυτής της μουσικής περιπέτειας, ο Πέλε ανακαλύπτει τόσο τους θησαυρούς της φιλίας όσο και τις δυσκολίες της αληθινής ζωής. Μια ταινία για τους θησαυρούς της φιλίας αλλά και τις δυσκολίες της ζωής.

(Σουηδία, 2020)
Σκηνοθεσία: Christian Ryltenius. Έγχρωμη, 67΄.
Για παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών.
Online προβολή εδώ από 9-10/1 2021.

«Τα παιδιά της χώρας του χιονιού» | 23-24/1 2021

Η ταινία αφηγείται την ιστορία παιδιών γεννημένων σε απομακρυσμένα χωριά των Ιμαλαΐων στο Νεπάλ. Σε ηλικία τεσσάρων ετών, κάποια παιδιά της περιοχής στέλνονται απ’ τους γονείς τους σε σχολεία της πρωτεύουσας Κατμαντού, με την ελπίδα ότι η εκπαίδευση θα τους εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή. Για δέκα χρόνια δεν υπάρχει μεταξύ τους η παραμικρή επικοινωνία. Τώρα, στα δεκαέξι τους, παίρνουν τον μακρύ δρόμο της επιστροφής.

(Ηνωμένο Βασίλειο – Νεπάλ, 2018)
Σκηνοθεσία: Zara Balfour, Marcus Stephenson. Έγχρωμο, 93΄.
Για παιδιά ηλικίας άνω των 9 ετών.
Online προβολή εδώ από 23-24/1 2021.

Το ΦΚΘ και το Ολύμπιον στηρίζουν διαδικτυακή δράση για την ενίσχυση της κινηματογραφικής αίθουσας Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ο κινηματογράφος Ολύμπιον στηρίζουν την διαδικτυακή δράση e-cinema της StraDa Films για την ενίσχυση της κινηματογραφικής αίθουσας. Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία Α΄προβολής «Lara» του Γιάν-Όλε Γκέρστερ που κάνει πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου online, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να στηρίξουν επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες.

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας www.iplatforma.gr από τις 17 Δεκεμβρίου. Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία online αγοράζοντας ένα ψηφιακό εισιτήριο (virtual e-ticket) και ενισχύοντας κάποια αίθουσα επιλογής τους. Μπορούν έτσι να στηρίξουν και έμπρακτα την αίθουσα που αγαπούν, με αγορά e-ticket μέσω ειδικού παραθύρου/virtual γκισέ της συνεργαζόμενης αίθουσας επιλογής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι δικές μας επιλογές με ταινίες και σειρές που θα δούμε αυτά τα Χριστούγεννα στην COSMOTE TV12.09.2018

*Δείτε την ταινία εδώ.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b