MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας στις γιορτές: Ποιοι είναι οι νέοι κανόνες;

Αλλάζει η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας από το βράδυ της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου. Τι θα ισχύσει για Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Monopoli Team

Απαγόρευση κυκλοφορίας και SMS

Παρατείνεται τουλάχιστον έως τις 7 Ιανουαρίου η απαγόρευση κυκλοφορίας, με μια μικρή αλλαγή. Από το βράδυ της Κυριακής (13/12) η απαγόρευση θα αρχίζει στις 22.00 κι όχι στις 21.00 και θα διαρκεί έως τις 05.00.

Καθώς από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα μαγαζια για αγορές (μόνο με click away) τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, οι μετακινήσεις που σχετίζονται με αυτά θα γίνεται με sms στο 13033 με τον αριθμός 2.

Τι θα γίνει στις γιορτες;

Σχετικά με το τι θα ισχύει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε ότι δεν αλλάζει κάτι και η κυβέρνηση αναμένεται να ξαναδεί τις λεπτομέρειες λίγο πριν τις γιορτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοια καταστήματα ανοίγουν και ποια μέτρα θα ισχύσουν στις γιορτές;12.09.2018

Οι έξι κωδικοί για το SMS στο 13033

Η μετακίνηση των πολιτών γίνεται μόνο με τη χρήση SMS προς τον αριθμό 13033 και οι κωδικοί για το κάθε είδος μετακίνησης είναι οι εξής:

  • Κωδικός 1 –Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • Κωδικός 2 – Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα, όπως είναι το συνεργείο, ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), βιβλιοπωλείο, κωμμωτήριο.
  • Κωδικός 3 – Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Κωδικός 4 – Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  • Κωδικός 5 – Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Κωδικός 6 – Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b