MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
09
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου: Το μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη κυκλοφορεί σε graphic novel

Η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση και ο εικονογράφος Δημήτρης Μαστώρος επαναδημιουργούν το κλασικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου» σε graphic novel, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου
Monopoli Team

Ένα από τα κλασικότερα παιδικά/εφηβικά μυθιστορήματα της ελληνικής λογοτεχνίας, «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου» της σπουδαίας Άλκης Ζέη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε ένα graphic novel-φόρο τιμής, σε διασκευή της Αγγελικής Δαρλάση και εικονογράφηση του Δημήτρη Μαστώρου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

27 Οκτωβρίου 1940: θα τη θυµάται αυτή τη µέρα ο Πέτρος γιατί πέθανε το τριζόνι του. Θα τη θυµάται γιατί την εποµένη ακούει τη φωνή της µητέρας του να λέει: «Σήκω… έγινε πόλεµος. Δεν ακούς τις σειρήνες;»

Όταν οι Ιταλοί έφτασαν στο κατώφλι της Ελλάδας, ο Πέτρος ήταν εννιά χρονών, είχε µια χελώνα για κατοικίδιο και γνώριζε τον πόλεµο µόνο µέσα από τα βιβλία. Τώρα όµως τον βιώνει κάθε µέρα, µαζί µε τους γονείς του, τον παππού του και τη µεγαλύτερη αδελφή του, την Αντιγόνη, αρχίζοντας έναν µεγάλο περίπατο – µια βόλτα στην Αθήνα της Κατοχής, στα δύσκολα εκείνα χρόνια της πείνας, των συσσιτίων, του φόβου, των διωγµών, αλλά και της Αντίστασης στους κατακτητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ νυχτερινός περίπατος της γιαγιάς, της Άλκης Ζέη από τις εκδόσεις Μεταίχμιο12.09.2018

Το εµβληµατικό µυθιστόρηµα της Άλκης Ζέη, «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», που επαναδηµιουργούν ως graphic novel η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση και ο κοµίστας Δηµήτρης Μαστώρος, σεβόµενοι την ατµόσφαιρα και το πνεύµα του πρωτοτύπου. Ένα graphic novel-φόρος τιµής από τους δηµιουργούς νεότερων γενιών σ’ ένα αγαπηµένο κλασικό βιβλίο της ελληνικής λογοτεχνίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου (Graphic Novel)»
Συγγραφέας: Άλκη Ζέη
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Εικονογράφηση: Δημήτρης Μαστώρος
Διασκευή: Αγγελική Δαρλάση
Θεματική κατηγορία: Graphic novels
ISBN: 978-618-03-2203-3
Σελίδες: 168
Ημερομηνία Έκδοσης: 07/12/2020

 

Περισσότερα από Βιβλία
Σχετικά Θέματα
Βιβλία
8ο Θερινό Βιβλιοστάσιο: Μια γιορτή του βιβλίου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Βιβλία
Η Κατερίνα Τσιτούρα μάς μιλά για το βιβλίο της «Το πείραμα του κυρίου Βελφ»
Βιβλία
Για τη Σοφία Καζαντζιάν και τον Μάριο Ιορδάνου, οι «Μαύροι Πίνακες» δεν είναι μόνο μια αστυνομική ιστορία
Αφιέρωμα
Μικρές βαλίτσες, μεγάλες ιστορίες: 10 παιδικά βιβλία για τις καλοκαιρινές διακοπές!
Αφιέρωμα
Ώρα για παιχνίδι… με βιβλία! Προτάσεις για ένα δημιουργικό καλοκαίρι
Βιβλία
Η κόκκινη ομπρέλα σε νέες περιπέτειες: Το βιβλίο της Ελπίδας Μηναδάκη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη
Βιβλία
Ψάρια και Ωρίμανση: Το νέο γαστρονομικό βιβλίο του Μαρίνου Σουράνη από τις Εκδόσεις Νεφέλη
Βιβλία
Astronio Bar Quiz: Μια βραδιά γνώσης και ψυχαγωγίας με τον Παύλο Καστανά στο Θερινό Λαμπέτη
Βιβλία
Ο συγγραφέας Δημήτρης Σωτάκης μάς μιλά για την «Πικρή αλήθεια» του
Βιβλία
Ο Καιρός των Τρελών: Το νέο μυθιστόρημα του Σπύρου Λίτσα από τις Εκδόσεις Αγγελάκη
Βιβλία
«Επί Λέξει»: Μια ανοιχτή συζήτηση για τη σωτηρία του βιβλιοπωλείου
Βιβλία
Ξεκινά η 37η Έκθεση Βιβλίου Πειραιά και δίνει ραντεβού στο Πασαλιμάνι