MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Ποιο είναι το κυβερνητικό σχέδιο για το άνοιγμα της εστίασης και της νυχτερινής διασκέδασης;

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ποιο είναι το σχέδιο που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την άρση του lockdown στα εστιατόρια και τα νυκτερινά κέντρα;

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης “ξέκοψε” το βράδυ της Τετάρτης κάθε συζήτηση σχετικά με το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης στην Ελλάδα. Το δεύτερο lockdown αναμένεται να τραβήξει σε μάκρος, με… μετρημένες κινήσεις, μέχρι, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, να έρθουν τα εμβόλια και να επιτρέψουν κάθε δραστηριότητα. Ακόμα και τη νυχτερινή διασκέδαση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ουσιαστικά το κυβερνητικό σχέδιο για την άρση του δεύτερου lockdown σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του 31ου ετήσιου Greek Economic Summit.

Lockdown στη… νύχτα μέχρι να έρθει το εμβόλιο

Ο Πρωθυπουργός έκανε σαφές πως κάποιες δραστηριότητες δεν πρέπει να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε τα εμβόλια όπως για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ και η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. «Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια», τόνισε. Κι αυτό γιατί, όπως τόνισε, πρέπει η χώρα να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο ισχυρή στο τέλος της πανδημίας και να έρθει έτσι πιο γρήγορα η ανάκαμψη.

Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Όσο για το σχέδιο του «ανοίγματος», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου να γίνει σχετικά άμεσα, αλλά και πάλι με συγκεκριμένους περιορισμούς (sms και click away).

Σε ό,τι αφορά τα μαγαζιά εποχικών ειδών και τα κομμωτήρια θα λειτουργήσουν ξανά στις 14 Δεκεμβρίου, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Επίσης, είπε πως ενδεχομένως να ακολουθήσουν τα εστιατόρια, που όμως, θα λειτουργήσουν με αυστηρούς κανόνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣύρος: Ηθοποιοί έστειλαν “2” στο 13033 και πήγαν στο σούπερ μάρκετ για…πρόβες12.09.2018

Τα σχολεία και η τηλεκπαίδευση

Για τα σχολεία ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε στους επιστήμονες, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να ξανανοίξουν το 2021 και να συνεχιστεί μέχρι τότε η τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.

Σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας

Έτσι, είναι βέβαιο πως το lockdown θα παραταθεί και μετά τις 7 Δεκεμβρίου και η οικονομία θα αρχίσει να ανοίγει σταδιακά λίγο πριν από τις γιορτές.

Θα είναι, όμως, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός μία αργή διαδικασία, που ασφαλώς απαιτεί καλή οργάνωση από τη μεριά της κυβέρνησης και υπομονή από τη μεριά των πολιτών.

Όπως, τόνισε και ο Αλμπέρτ Μπουρλά, CEO της Pfizer, που ανακάλυψε ένα από τα «σωτήρια» εμβόλια, «η επιστροφή στην κανονικότητα δεν είναι μακριά, αλλά δεν είναι τώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚορονοϊός-Εμβόλιο: Οι εθελοντές που συμμετείχαν στις δοκιμές αποκαλύπτουν τις παρενέργειες12.09.2018

Πηγή: Reporter.gr

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τον “Ορφέα” στη Λυρική Σκηνή
Μουσικά Νέα
20 χρόνια Back to Black: Το “μαύρο” που δεν ξεθώριασε ποτέ
Εικαστικά
Platon: Ο φωτογράφος των ισχυρών του κόσμου επιστρέφει στις ελληνικές του ρίζες με μια έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
Cine News
«Οι ταξιτζήδες είναι η λυρική φωνή της πόλης»: Η Ειρήνη Βουρλούμη μιλά για το ντοκιμαντέρ “Αλλού ο Δρόμος”
Cine News
The Gilded Age: Η υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης επιστρέφει με νέα σεζόν και περισσότερες ίντριγκες
Μουσικά Νέα
“15”: Οι Mechanimal κυκλοφορούν νέο δίσκο και προκαλούν το χάος
Cine News
«Made in Greece»: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της MagentaTV για τη βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας
Εταιρικές Δράσεις
ΔΕΗ: Έδωσε ενέργεια για 5η χρονιά στον κορυφαίο αγώνα τριάθλου ΔΕΗ IRONMAN 70.3 Costa Navarino
Εικαστικά
Belle Époque: Όλες οι παράλληλες δράσεις της νέας περιοδικής έκθεσης του Ιδρύματος Γουλανδρή
Cine News
ArteKino Festival: Τρεις ημέρες ευρωπαϊκού σινεμά, νέων φωνών και συναντήσεων στη Στέγη
Cine News
Η MagentaTV φέρνει το Disney+: Νέα συνδυαστικά πακέτα σε προνομιακές τιμές
Cine News
258 ταινίες μέσα σε 11 μέρες: Ο δικός μας οδηγός επιβίωσης για το 67ο ΦΚΘ