MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

ILoveLive: Nick Cave, Florence Welch και άλλοι δημοπρατούν αντικείμενα για να στηρίξουν τη live μουσική

Αγαπημένοι καλλιτέχνες δωρίζουν πολύτιμα αναμνηστικά, στίχους, όργανα με την υπογραφή τους και πολλά άλλα σε μία δημοπρασία που θέλει να στηρίξει την live μουσική, και τους εργαζόμενους που την καθιστούν δυνατή.

Ο Nick Cave θα δωρίσει τη κιθάρα του
Ο Nick Cave θα δωρίσει τη κιθάρα του
Monopoli Team

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, η παγκόσμια μουσική βιομηχανία έχει βιώσει ένα σοβαρότατο πλήγμα. Οι συναυλίες απαγορεύτηκαν, ιστορικοί χώροι απειλούνται με οριστικό κλείσιμο, ενώ εφόσον οι περισσότερες συναυλίες έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, οι περισσότεροι εργαζόμενοι του χώρου έχουν μείνει άνεργοι, ή βασίζονται σε κρατικά επιδόματα για την επιβίωση τους. Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα τόσο στη Μεγάλη Βρετανία, όσο και στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες.

Έτσι, ο φιλανθρωπικός οργανισμός Stagehand αποφάσισε να βοηθήσει, μέσα από μία δημοπρασία, που έχει στόχο να μαζέψει χρήματα για να στηρίξει τεχνικούς και εργαζόμενους της μουσικής βιομηχανίας, που δυσκολεύονται λόγω του κορονοϊού. Με τίτλο #ILoveLive, η δημοπρασία θα βοηθήσει τον οργανισμό Stagehand, ενώ θα δώσει την ευκαιρία σε μερικούς θαυμαστές να αποκτήσουν πολύτιμα αναμνηστικά αντικείμενα από τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες.

Ποιοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στη δημοπρασία;

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που δέχτηκαν να βοηθήσουν είναι η FKA Twigs, που δώρισε δύο θεατρικές μάσκες που φόρεσε στην περιοδεία της, για το άλμπουμ Magdalene.

Η Florence Welch από τους Florence & The Machine, από την άλλη, δώρισε πρωτότυπους στίχους της, τους οποίους έχει ζωγραφίσει με το χέρι η ίδια.

Άλλοι μουσικοί, όπως ο Liam Gallagher και ο Johnny Marr των The Smiths, δώρισαν όργανα μουσικής με την υπογραφή τους. Συγκεκριμένα, ο Nick Cave έδωσε μία κιθάρα και ένα πετάλι υπογεγραμμένα από τον ίδιο και τον Warren Ellis των Nick Cave and The Bad Seeds. Οι Chemical Brothers δώρισαν ένα ηλεκτρονικό αρμόνιο, ενώ οι The xx έδωσαν drums, που χρησιμοποίησε σε live του ο Jamie xx.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι κιθάρες των Τζίμι Χέντριξ και Μπομπ Μάρλεϊ βγαίνουν σε δημοπρασία12.09.2018

Η δημοπρασία θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου εδώ. Ο οργανισμός Stagehand θα βοηθήσει τους Βρετανούς εργαζόμενους, που έχουν εργαστεί στο κομμάτι της live μουσικής, με προτεραιότητα σε όσους δυσκολεύονται με το ενοίκιο τους ή με το φαγητό.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Η Irene Skylakaki επιστρέφει με το “Shame”: Ένας δίσκος για την αλλαγή και την απελευθέρωση
Art & Culture
Ένας φεστιβαλικός μήνας ακόμα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Μουσικά Νέα
LP2: Κυκλοφορεί το νέο album της ILIA
Μουσικά Νέα
Pan Pan και Παιδί Τραύμα με τον Παύλο Παυλίδη στο Release Athens
Μουσικά Νέα
30 χρόνια Δημήτρης Μυστακίδης: Συναυλία-γιορτή στην Τεχνόπολη με special guests
Μουσικά Νέα
Νατάσσα Μποφίλιου – Μανώλης Φάμελλος: Δύο νέες παραστάσεις για το «Όλα είναι Μπροστά» στο Θέατρο Θησείον
Μουσικά Νέα
25 χρόνια Athens Jazz: Το φεστιβάλ γιορτάζει με μια βραδιά που τιμά την ιστορία του θεσμού
Μουσικά Νέα
Το Primer επιστρέφει δυναμικά: Ενώνει δυνάμεις με Zamna για το μεγαλύτερο dance event του 2026
Μουσικά Νέα
Η Τάμτα επιστρέφει στο SMUT – με special guest τη Vassilina
Μουσικά Νέα
Release Athens: Δεύτερη συναυλία για τα Ημισκούμπρια μετά το επικό sold out
Μουσικά Νέα
Hug the Sun: Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος των Remade
Μουσικά Νέα
Η ΚΟΑ στην Europasinfonie: 12 χώρες ενώνουν δυνάμεις για μία εικονική ορχήστρα