MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Γερμανία: Οι χριστουγεννιάτικες αγορές θα λειτουργήσουν φέτος με…drive in

Οι περισσότερες χριστουγεννιάτικες αγορές στην Γερμανία ακυρώθηκαν φέτος, εξαιτίας της μερικής καραντίνας. Ωστόσο, πολλές από αυτές βρήκαν έναν νέο, πρωτότυπο τρόπο για να μπορέσουν να παραμείνουν ανοιχτές!

χριστουγεννιάτικες αγορές
Αυτοκίνητα στην drive-in χριστουγεννιάτικη αγορά του Λάντσχουτ, © Christof Stache/ AFP
Monopoli Team

Drive-in στις χριστουγεννιάτικες αγορές του Λάντσχουτ

Με τις μυρωδιές από το ψήσιμο κάστανων, το ζεστό κρασί και τη μουσική που ηχεί από ξύλινα σπιτάκια καλυμμένα με τεχνητό χιόνι – οι χριστουγεννιάτικες αγορές στο Λάντσχουτ της νότιας Γερμανίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους ντόπιους και όχι μόνο.

Παρ’ όλα αυτά φέτος, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά και τις γεύσεις της, με έναν διαφορετικό τρόπο, δεδομένων των συνθηκών που έχει επιφέρει η πανδημία. Κι αυτός ο τρόπος είναι από την άνεση του αυτοκινήτου τους για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ15 + 1 εμπνευσμένα cupcakes για τα Χριστούγεννα12.09.2018

Κάθε βράδυ, δεκάδες οχήματα καταφτάνουν στη χριστουγεννιάτικη αγορά, ενώ οι επιβάτες καλούνται να διατηρούν τις αποστάσεις, παραμένοντας στο εσωτερικό των αυτοκινήτων τους. Μόλις περάσουν την είσοδο, οι επιβάτες πρέπει να περιμένουν κάποιον υπάλληλο με μάσκα και χριστουγεννιάτικο καπέλο να έρθει στο παράθυρό τους και να τους προσφέρει το μενού που περιλαμβάνει όλες τις αλμυρές λιχουδιές, όπως κρέπες, λουκάνικα και κάστανα.

Αφότου πάρουν τις παραγγελίες τους, μπορούν να οδηγήσουν προς το επόμενο σπιτάκι, όπου προσφέρονται γλυκά όπως μαλλί της γριάς και gingerbread μπισκότα.

Οι διοργανωτές και ιδιοκτήτες ξύλινων σπιτιών στην αγορά δήλωσαν πως εμπνεύστηκαν την παραπάνω διαδικασία από αλυσίδες fast-food, επιθυμώντας να διατηρήσουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα, παρά τις αντίξοες συνθήκες του 2020!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒρετανία: Φέτος τα Χριστούγεννα ο Άγιος Βασίλης συναντά τα παιδιά μέσω…Zoom12.09.2018

Η σημασία των χριστουγεννιάτικων αγορών στην Γερμανία

Με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, η Γερμανία βιώνει επίσης το κλείσιμο πολλών καταστημάτων, με εστιατόρια και μπαρ να λειτουργούν μόνο με  takeaway.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές παραμένουν αναπόσπαστο κομμάτι της γερμανικής παράδοσης εδώ και αιώνες, καθώς ήδη από τον 15ο αιώνα, αρτοποιοί έπαιρναν ειδικές άδειες για να ετοιμάσουν τα προϊόντα τους στις πλατείες των πόλεων, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Τα έσοδα που φέρνουν στον ετήσιο προϋπολογισμό ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο, καθιστώντας σαφή την τεράστια οικονομική απώλεια, εξαιτίας του μη συνηθισμένου τρόπου διεξαγωγής των αγορών. Από την άλλη, πολλές πόλεις προέβησαν σε δημιουργικές και πρωτότυπες πρωτοβουλίες για να διατηρήσουν το πνεύμα – και τον τζίρο – των γιορτών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Λονδίνο φωτίζεται για τα Χριστούγεννα με ένα “ευχαριστώ” προς τους εργαζόμενους υγείας12.09.2018

Άλλες χριστουγεννιάτικες αγορές της χώρας

Στην περιοχή Σαρλότενμπουργκ-Βίλμερσντορφ του Βερολίνου, μικρά συγκροτήματα από χριστουγεννιάτικα σπιτάκια βρίσκονται διάσπαρτα σε πολλούς δρόμους, με τους ανάλογους περιορισμούς του επιβεβλημένου takeaway.

χριστουγεννιάτικες αγορές

Περίπτερο με χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα στο Βερολίνο

Η παγκοσμίου φήμης χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης ακυρώθηκε αυτήν την χρονιά, πραγματοποίησε όμως μια online εκδοχή της παραδοσιακής τελετής των εγκαινίων της.

Αντίστοιχα και στη βορειοδυτική Γερμανία και συγκεκριμένα στο Κάλκαρ λειτουργεί επίσης μια drive-in χριστουγεννιάτικη αγορά.

Πηγή: www.thelocal.de

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b