MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΤΑΙΝΙΕΣ

Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους: Τα ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη online και διαδραστικά

Η σειρά ταινιών του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους», έρχεται, από 27 Νοεμβρίου, στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση και, παράλληλα, ως τα πρώτα διαδραστικά ντοκιμαντέρ, σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα με την υπογραφή του Onassis Culture.

Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους Ανθρώπους
«Greek Animal Rescue»
Monopoli Team

«Greek Animal Rescue»

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα αδέσποτο, κακοποιημένο, βαριά άρρωστο, με τρία πόδια, παρατημένο σε μια βιομηχανική ερημιά στον Ασπρόπυργο, ένας σύλλογος από το Λονδίνο που φροντίζει τα αδέσποτα της Ελλάδας και μια ομάδα νέων εθελοντών, που περιπολούν τον Ασπρόπυργο περιθάλποντας αδέσποτα ζώα, είναι οι ήρωες της ταινίας σε μια εφιαλτική περιοχή, κολαστήριο για πολλά παρατημένα ζώα.

Υπάρχει τρόπος ώστε το άρρωστο κυνηγετικό με τα τρία πόδια να βρεθεί υιοθετημένο και υγιές να τρέχει στα λιβάδια του Έσεξ; Γιατί τα αδέσποτα από την Ελλάδα, τα Greekies, είναι τόσο δημοφιλή για υιοθεσίες στο εξωτερικό; Σε ένα απροσδόκητο φινάλε, η ταινία ψάχνει να βρει αν υπάρχει ελπίδα για τους καταδικασμένους σκύλους, αλλά και για μια καταδικασμένη περιοχή δίπλα στην Αθήνα.

Μια κινηματογραφική αλληγορία όσων συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, βασισμένη σε αληθινές ιστορίες που διαδραματίζονται σε γειτονιές «αόρατες» γύρω από την Αθήνα, τις οποίες συχνά αγνοούν και οι Αθηναίοι και οι τουρίστες. Οι ιστορίες αυτών των αδέσποτων ζώων αποτυπώνουν κινηματογραφικά με ακρίβεια όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα της κρίσης και κινητοποιούν (ή τροφοδοτούν με παραδείγματα) μια φιλοζωική από το Λονδίνο, που βρέθηκε τυχαία εκεί, να ξεκινήσει μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία με στόχο την πολιτική αφύπνιση όσων ζουν «προστατευμένοι» και αποκλεισμένοι σε μεγαλουπόλεις.

Συντελεστές:

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Μενέλαος Καραμαγγιώλης
Φωτογραφία: Μενέλαος Καραμαγγιώλης, Παναγιώτης Παπαφράγκος, Magnus Briem
Διεύθυνση Φωτογραφίας (Αγγλία): Τania Freimuth
Βοηθός Σκηνοθέτης: Παναγιώτης Παπαφράγκος
Μοντάζ: Δημήτρης Πεπονής
Ήχος: Στέλιος Μπουζιώτης

«Kick Out Poverty»

Λίγα λόγια για το έργο

Μια ομάδα ποδοσφαίρου αντιπροσωπεύει την Ελλάδα σε μια παγκόσμια ποδοσφαιρική διοργάνωση και παίρνει το βραβείο ήθους: είναι η Εθνική Ελλάδας Αστέγων, που αγωνίζεται στην Πολωνία με άλλες ομάδες αστέγων από όλο τον κόσμο, όπως η ομάδα της Ινδονησίας που αποτελείται από φορείς HIV.

Η ταινία παρακολουθεί τους άστεγους παίκτες να ταξιδεύουν για πρώτη φορά στο εξωτερικό, να βάζουν γκολ, να τρώνε γκολ και να αποδεικνύουν πως το ποδόσφαιρο, η κοινωνικοποίηση και η αποδοχή μπορεί να γίνουν σημαντικά «όπλα» για να διαχειριστεί κανείς τις δυσκολίες μιας ζωής, όταν μοιάζει να βρίσκεται σε αδιέξοδο και αναζητάει τρόπους για να αντιμετωπίσει τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Συντελεστές:

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Μενέλαος Καραμαγγιώλης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παναγιώτης Παπαφράγκος
Διεύθυνση Φωτογραφίας (Αγγλία): Tania Freimuth
Μοντάζ: Γιάννης Ξηρουχάκης
Ήχος: Στέλιος Μπουζιώτης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επισκεφθείτε την πλατφόρμα: https://remarkablepeople.gr/

Διαβάστε περισσότερα: https://www.onassis.org/el/news/meeting-remarkable-people-menelaos-karamaghiolis-are-transferred-contemporary-interactive-platform-supported-onassis-culture

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες στο Ψηφιακό Κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση έως 24 Δεκεμβρίου 2020. Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b