MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΤΑΙΝΙΕΣ

Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους: Τα ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη online και διαδραστικά

Η σειρά ταινιών του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους», έρχεται, από 27 Νοεμβρίου, στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση και, παράλληλα, ως τα πρώτα διαδραστικά ντοκιμαντέρ, σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα με την υπογραφή του Onassis Culture.

Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους Ανθρώπους
«Greek Animal Rescue»
Monopoli Team

«Να Μείνω ή να Φύγω;» («Should I Stay or Should I Go?»)

Λίγα λόγια για το έργο

Έξι Έλληνες ανεβάζουν τις αληθινές τους ιστορίες στη σκηνή και αναρωτιούνται αν πρέπει να φύγουν ή να μείνουν στην Ελλάδα της κρίσης, ένας Γερμανός προσπαθεί να καταλάβει τι φταίει και όλοι μαζί επιχειρούν ένα νέο είδος θεάτρου που μετατρέπει το ντοκουμέντο σε παράσταση, η οποία έκανε πρεμιέρα στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση τον Φεβρουάριο του 2013. Ο κινηματογραφικός φακός παρακολουθεί τις αληθινές ζωές των ηρώων στο Βερολίνο και στην Αθήνα και εμπλέκεται μαζί με τους θεατές της παράστασης στις πραγματικές ιστορίες των πρωταγωνιστών, που υποδύονται τους εαυτούς τους στη σκηνή. Τελικά, θα μείνουν ή θα φύγουν;

Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους Ανθρώπους

Συντελεστές

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Μενέλαος Καραμαγγιώλης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής
Βοηθός Σκηνοθέτης: Παναγιώτης Παπαφράγκος
Αρχισυνταξία, Ιδέα: Πρόδρομος Τσινικόρης & Ανέστης Αζάς
Μοντάζ: Τεό Σκρικάς
Ήχος: Στέλιος Μπουζιώτης

«Επιστροφή»

Λίγα λόγια για το έργο

Μπορεί το θέατρο να γίνει τρόπος εκπαίδευσης και επανένταξης για τους ανήλικους φυλακισμένους που δεν έχουν καμία ελπίδα να ξεφύγουν από την παραβατικότητα; Σε μια φυλακή ανηλίκων, οι κρατούμενοι ανεβάζουν τη ζωή τους στη σκηνή και γίνονται πρωταγωνιστές μιας ταινίας, η οποία για τέσσερα χρόνια προσπαθεί να ακυρώσει τους περιορισμούς και τα εμπόδια ενός «σωφρονιστικού» ιδρύματος.

Πώς μπορεί μια παράσταση με ανήλικους φυλακισμένους να παιχτεί έξω από τη φυλακή; Η Αφροδίτη Παναγιωτάκου και το Ίδρυμα Ωνάση γίνονται θεατές και συνομιλητές των ανήλικων φυλακισμένων και ταξιδεύουν την παράστασή της φυλακής σε μια μεγάλη θεατρική σκηνή.

Συντελεστές:

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Μενέλαος Καραμαγγιώλης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής
Βοηθός Σκηνοθέτης: Παναγιώτης Παπαφράγκος
Μοντάζ: Δημήτρης Πεπονής
Ήχος: Στέλιος Μπουζιώτης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επισκεφθείτε την πλατφόρμα: https://remarkablepeople.gr/

Διαβάστε περισσότερα: https://www.onassis.org/el/news/meeting-remarkable-people-menelaos-karamaghiolis-are-transferred-contemporary-interactive-platform-supported-onassis-culture

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες στο Ψηφιακό Κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση έως 24 Δεκεμβρίου 2020. Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b