MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Οι Αργοναύτες, της Μάγκι Νέλσον από τις εκδόσεις Αντίποδες

Το μπέστ σέλλερ της Αμερικανίδας συγγραφέως Μάγκι Νέλσον, με τίτλο «Οι Αργοναύτες», που έχει μεταφραστεί σε πάνω από 20 γλώσσες, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αντίποδες, σε μετάφραση Μαρίας Φακίνου.

Οι Αργοναύτες
Monopoli Team

«Οι Αργοναύτες» της Μάγκι Νέλσον, οι οποίοι κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Αντίποδες σε μετάφραση Μαρίας Φακίνου, αποτελούν ένα βαθιά προσωπικό βιβλίο που συνδυάζει αριστοτεχνικά τον δοκιμιακό στοχασμό με την αυτοβιογραφία, τη φεμινιστική και κουήρ θεωρία με τη σεξουαλικότητα, τη μητρότητα και την οικογένεια, έγινε μπεστ σέλλερ στις ΗΠΑ και μεταφράστηκε σε πάνω από είκοσι γλώσσες.

Οι Αργοναύτες

«Οι Αργοναύτες»: Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι Αργοναύτες ταξιδεύουν πάνω σε σώματα που διαρκώς αλλάζουν, μεταβάλλονται, μετασκευάζονται. Έτσι έρχονται αναπόφευκτα αντιμέτωποι με το παράδοξο της ταυτότητας: τι απομένει όταν όλα τα αρχικά υλικά έχουν αντικατασταθεί από καινούργια;

Στους Αργοναύτες η Μάγκι Νέλσον καταγράφει ένα τέτοιο ταξίδι, περιγράφοντας τον έρωτά της με τον τρανς καλλιτέχνη Χάρυ Ντοτζ, τη σχέση της με τον θετό της γιο, την εγκυμοσύνη και τη γέννα της, μετατρέποντας κάθε της προσωπική εμπειρία σε δημόσιο στοχασμό πάνω στα ζητήματα της σεξουαλικότητας και του φύλου, της φροντίδας και της οικογένειας, παίρνοντας απόσταση από τον ταυτοτικό λόγο.

Η επιμονή της να αναμετριέται με τις λέξεις σε ένα πεδίο όπου οι λέξεις συχνά δεν αρκούν, προσδίδει στη ριζοσπαστική πρωτοτυπία και το προσωπικό ύφος των Αργοναυτών την αύρα του κλασικού.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μάγκι Νέλσον γεννήθηκε το 1973 στο Σαν Φρανσίσκο. Είναι πεζογράφος, ποιήτρια και δοκιμιογράφος, και το έργο της περιστρέφεται γύρω από τα ζητήματα του φύλου, της βίας και της σεξουαλικής ταυτότητας. Ζει στο Λος Άντζελες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈλενα Φερράντε: Στη δημοσιότητα λίστα με τα 40 αγαπημένα της βιβλία από γυναίκες συγγραφείς12.09.2018

Σημαντικότερα έργα της: «The Red Parts: A Memoir» (2007), «Bluets» (2009), «The Art of Cruelty: A Reckoning» (2011), καθώς και τα ποιητικά βιβλία «Holes» (2007) και «Jane: A Murder» (2005).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: «Οι Αργοναύτες»
Συγγραφέας: Μάγκι Νέλσον
Εκδόσεις: Αντίποδες
Μετάφραση: Μαρία Φακίνου
Έτος Έκδοσης: 2020
Σελίδες: 216
ISBN: 978-618-5267-43-8
Τιμή Εκδότη: 12,60€

Περισσότερα από Βιβλία
Σχετικά Θέματα
Βιβλία
Κατάθλιψη. Βήματα ελπίδας από μια θεραπεύτρια: Ένα βιβλίο – οδηγός από τη Monika Kuros
Βιβλία
Δήμος Αθηναίων: Δράσεις φιλαναγνωσίας για παιδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Βιβλία
Δήμος Αθηναίων: Η ποίηση συναντά τις άλλες τέχνες σε έναν νέο κύκλο ανοιχτών συζητήσεων
Βιβλία
Η Rene Karabash υποψήφια για το Διεθνές Βραβείο Booker 2026 – Τον Μάιο κυκλοφορεί το νέο της βιβλίο
Αφιέρωμα
Τα βιβλία που μάς μεγάλωσαν
TOP 10
10 αγαπημένα παιδικά βιβλία που παραμένουν διαχρονικά
Βιβλία
Εθνική Βιβλιοθήκη: Απρίλιος με δωρεάν δημιουργικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους
Βιβλία
ΕΒΕ: Η Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων επιστρέφει τον Απρίλιο με την «Αγαπημένη» της Τόνι Μόρισον
Βιβλία
Ηλέκτρα: Η αληθινή ιστορία που ενέπνευσε την ομώνυμη σειρά της ΕΡΤ, από τις Εκδόσεις Αγγελάκη
Βιβλία
1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Αθήνας: Τα highlights του προγράμματος
Βιβλία
Λάσλο Κρασναχορκάι: Ο σπουδαίος Νομπελίστας στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Αθήνας
Βιβλία
Η φωνή σου μετράει: 5 βιβλία από τις εκδόσεις Μίνωας για ενδυνάμωση και αυτογνωσία