MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
04
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Βικτόρια Χίσλοπ μάς καλεί να στηρίξουμε το αίτημα για «Ανοιχτά Βιβλιοπωλεία»

Η βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ, μας προσκαλεί, μέσα από ένα βίντεο, να υπογράψουμε το αίτημα για «Ανοιχτά Βιβλιοπωλεία», τονίζοντας τη μέγιστη σημασία του βιβλίου ως είδος πρώτης ανάγκης.

Monopoli Team

Δεν έχει κρύψει την μεγάλη αγάπη και το βαθύ δέσιμο της με την Ελλάδα. Η βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία προσφάτως έλαβε και την ελληνική υπηκοότητα, έχει τοποθετήσει τη δράση μερικών από τα δημοφιλέστερα μυθιστορήματα της («Το Νησί», «Όσοι Αγαπιούνται» κ.α.) στη χώρα μας, σε διάφορες ιστορικές και κοινωνικές συγκυρίες.

Τώρα, η συγγραφέας των best sellers, σε μια δύσκολη περίοδο για τις τέχνες και τα γράμματα, αποφασίζει να στηρίξει τα μικρά βιβλιοπωλεία της χώρας, των οποίων το κλείσιμο λόγω της καραντίνας αποτελεί τεράστιο πλήγμα. Ξεκινώντας, λοιπόν, ένα ηλεκτρονικό αίτημα προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με πρόταγμα «Ανοιχτά Βιβλιοπωλεία», μας καλεί να συνταχθούμε μαζί της και να στηρίξουμε, με την υπογραφή μας, τον χώρο του βιβλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒιβλιοπωλεία ανοιχτά, αντίδοτο στον εγκλεισμό12.09.2018

Για την συγγραφέα το βιβλίο αποτελεί είδος πρώτης ανάγκης. Πνευματική τροφή εξίσου σημαντική με την τροφή που χρειάζεται το σώμα, σε μια περίοδο κρίσιμη και για την ψυχική μας υγεία.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της διάσημης συγγραφέως

«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη θλίψη μου για τα κλειστά βιβλιοπωλεία∙ αυτές τις μικρές κοιτίδες πολιτισμού, που μας ανοίγουν παράθυρα στον κόσμο μέσα από τις σελίδες των βιβλίων που βρίσκουμε στα ράφια τους.

Τα βιβλία είναι για το μυαλό και την ψυχή μας ό,τι το φαγητό για το σώμα μας. Όπως υπάρχει μέριμνα για τη βιολογική τροφή, θα πρέπει να υπάρξει και για την πνευματική. Οι μέρες εγκλεισμού που διανύουμε λόγω της πανδημίας είναι εξαιρετικά δύσκολες για την ψυχική υγεία όλων μας. Ας μην την αφήσουμε σε δεύτερη μοίρα. Τα βιβλιοπωλεία προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης για το μυαλό και την ψυχή μας, όπως τα σούπερ μάρκετ για το σώμα μας.

Σας προσκαλώ να υπογράψετε κι εσείς το αίτημα για «Ανοιχτά Βιβλιοπωλεία», εδώ.

Με εκτίμηση,

Βικτόρια Χίσλοπ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVictoria Hislop: Πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα η συγγραφέας του «Νησιού»12.09.2018

Περισσότερα από Βιβλία
Σχετικά Θέματα
Βιβλία
Θέατρο του Νέου Κόσμου: 4 κορυφαία θεατρικά έργα της φετινής σεζόν από τη σκηνή στη βιβλιοθήκη μας
Cine News
"Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χολμς" ζωντανεύουν στη μικρή οθόνη
Βιβλία
Τι συζητά η λογοτεχνία σήμερα; Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Αθήνας ανοίγει τον διάλογο
Βιβλία
Η τέχνη του να είσαι Ολυμπιακός: Ένα σινεφίλ λεύκωμα από τον Κωνσταντίνο Καϊμάκη
Βιβλία
Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2025: Στον Μίνω Ευσταθιάδη το Βραβείο Μυθιστορήματος
Βιβλία
Ove Vai Conte Nano? Ove vai?: Το κείμενο και τα τραγούδια της παράστασης του Θοδωρή Γκόνη από τη Μικρή Άρκτο
Βιβλία
Heated Rivalry: Το βιβλίο που έγινε σειρά – φαινόμενο κυκλοφορεί στα ελληνικά
Βιβλία
Μια νέα (ψηφιακή) εποχή ξεκινά στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη
Βιβλία
Τι σημαίνει να είσαι συγγραφέας στην εποχή της Τεχνητης Νοημοσύνης;
Βιβλία
Το 29ο Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Βιβλία
«Το έγκλημα και η τιμωρία»: Όπου ο Παπαδιαμάντης διαβάζει Ντοστογιέφσκι
Βιβλία
5 ατζέντες για να υποδεχτείς το 2026 πιο οργανωμένα και θετικά