MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πράγα: Μία θεατρική ομάδα συνεχίζει τις παραστάσεις πίσω από… βιτρίνες

Ένα πρωτότυπο θεατρικό project επινόησε η ομάδα La Putyka Circus στην Πράγα, ώστε να παρουσιάζει παραστάσεις μικρής διαρκείας εν μέσω κορονοϊού.

Monopoli Team

Μία θεατρική ομάδα στην Πράγα, η La Putyka Circus, επινόησε έναν πρωτότυπο τρόπο να συνεχίσει -κατά κάποιον τρόπο- τις παραστάσεις, μέσα από ένα “πολιτισμικό παράθυρο”, όπως το αποκαλούν.

Πίσω από μία βιτρίνα, που μοιάζει με αυτές των καταστημάτων, οι ηθοποιοί παρουσιάζουν παραστάσεις μικρής διάρκειας σε έναν ή δύο τυχερούς θεατές, οι οποίοι φυσικά παρακολουθούν το θέαμα πίσω από το προστατευτικό παράθυρο. Η “είσοδος” είναι δωρεάν, αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες, επομένως η προκράτηση είναι απαραίτητη.

“Τις τελευταίες μέρες, γίνονται πολλές συζητήσεις για τα θέατρα που θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το τέλος του έτους. Γι’ αυτό και εμείς αναζητούμε διαφορετικούς τρόπους να παραμείνουμε κοντά στους θεατές, αλλά και για να κρατήσουμε ένα υγιές μυαλό και να μείνουμε σε φόρμα. Σκεφτόμαστε τρόπους που θα μας επιτρέψουν να παραμείνουμε στη σκηνή, ακόμη και αν πρόκειται για έναν μόνο θεατή” αναφέρει ο σκηνοθέτης της ομάδας, Rosťa Novák Jr.

Οι παραστάσεις διαρκούν πέντε λεπτά και οι ηθοποιοί επαναλαμβάνουν την ίδια παράσταση δέκα φορές, κάθε βράδυ. Φυσικά, όλα γίνονται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες υγιεινής -αφού αυτός είναι και ο σκοπός της πρωτοβουλίας. Οι θεατές παρακολουθούν πίσω από το παράθυρο, ενώ οι ηθοποιοί απέχουν κάποια μέτρα από αυτούς.

Δύο θεατές παρακολουθούν παράσταση των La Putyka Circus

Δύο θεατές παρακολουθούν παράσταση των La Putyka Circus

«Ελάτε να μας στηρίξετε και να βιώσετε “ζωντανό” θέατρο όσο ακόμα μπορείτε. Σας χρειαζόμαστε», έκανε έκκληση ο σκηνοθέτης.

Οι παραστάσεις ξεκίνησαν στις 10 Νοεμβρίου και θα συνεχιστούν από 2 Δεκεμβρίου

Οι La Putyka Circus είναι επαγγελματίες που ασχολούνται με το σύγχρονο τσίρκο, και προσπαθούν να ξεπεράσουν τα όρια που υπάρχουν μεταξύ του σύγχρονου χορού, του θεάτρου, της μουσικής και φυσικά των ακροβατικών. Εκτός από το διαφορετικό αυτό θέαμα, παραμένουν και με άλλους τρόπους ενεργοί. Δίνουν βοήθειά σε νοσοκομεία, ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε ένα project που φέρνει το θέατρο σε οίκους ευγηρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο ραδιόφωνο ως μια άλλη θεατρική σκηνή12.09.2018

Πηγή: Praguemorning

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b