MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
01
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πράγα: Μία θεατρική ομάδα συνεχίζει τις παραστάσεις πίσω από… βιτρίνες

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ένα πρωτότυπο θεατρικό project επινόησε η ομάδα La Putyka Circus στην Πράγα, ώστε να παρουσιάζει παραστάσεις μικρής διαρκείας εν μέσω κορονοϊού.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Μία θεατρική ομάδα στην Πράγα, η La Putyka Circus, επινόησε έναν πρωτότυπο τρόπο να συνεχίσει -κατά κάποιον τρόπο- τις παραστάσεις, μέσα από ένα “πολιτισμικό παράθυρο”, όπως το αποκαλούν.

Πίσω από μία βιτρίνα, που μοιάζει με αυτές των καταστημάτων, οι ηθοποιοί παρουσιάζουν παραστάσεις μικρής διάρκειας σε έναν ή δύο τυχερούς θεατές, οι οποίοι φυσικά παρακολουθούν το θέαμα πίσω από το προστατευτικό παράθυρο. Η “είσοδος” είναι δωρεάν, αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες, επομένως η προκράτηση είναι απαραίτητη.

“Τις τελευταίες μέρες, γίνονται πολλές συζητήσεις για τα θέατρα που θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το τέλος του έτους. Γι’ αυτό και εμείς αναζητούμε διαφορετικούς τρόπους να παραμείνουμε κοντά στους θεατές, αλλά και για να κρατήσουμε ένα υγιές μυαλό και να μείνουμε σε φόρμα. Σκεφτόμαστε τρόπους που θα μας επιτρέψουν να παραμείνουμε στη σκηνή, ακόμη και αν πρόκειται για έναν μόνο θεατή” αναφέρει ο σκηνοθέτης της ομάδας, Rosťa Novák Jr.

Οι παραστάσεις διαρκούν πέντε λεπτά και οι ηθοποιοί επαναλαμβάνουν την ίδια παράσταση δέκα φορές, κάθε βράδυ. Φυσικά, όλα γίνονται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες υγιεινής -αφού αυτός είναι και ο σκοπός της πρωτοβουλίας. Οι θεατές παρακολουθούν πίσω από το παράθυρο, ενώ οι ηθοποιοί απέχουν κάποια μέτρα από αυτούς.

Δύο θεατές παρακολουθούν παράσταση των La Putyka Circus

Δύο θεατές παρακολουθούν παράσταση των La Putyka Circus

«Ελάτε να μας στηρίξετε και να βιώσετε “ζωντανό” θέατρο όσο ακόμα μπορείτε. Σας χρειαζόμαστε», έκανε έκκληση ο σκηνοθέτης.

Οι παραστάσεις ξεκίνησαν στις 10 Νοεμβρίου και θα συνεχιστούν από 2 Δεκεμβρίου

Οι La Putyka Circus είναι επαγγελματίες που ασχολούνται με το σύγχρονο τσίρκο, και προσπαθούν να ξεπεράσουν τα όρια που υπάρχουν μεταξύ του σύγχρονου χορού, του θεάτρου, της μουσικής και φυσικά των ακροβατικών. Εκτός από το διαφορετικό αυτό θέαμα, παραμένουν και με άλλους τρόπους ενεργοί. Δίνουν βοήθειά σε νοσοκομεία, ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε ένα project που φέρνει το θέατρο σε οίκους ευγηρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο ραδιόφωνο ως μια άλλη θεατρική σκηνή12.09.2018

Πηγή: Praguemorning

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Τι θα δούμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέχρι το τέλος του 2026
Θεατρικά Νέα
Η Κουζίνα: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία του Γιώργου Κουτλή για 2η σεζόν στο Θέατρο Κιβωτός
Θεατρικά Νέα
Ο έρωτας του Ανδρέα Εμπειρίκου με τη Μάτση Χατζηλαζάρου αναβιώνει στο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας
Θεατρικά Νέα
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Όλα όσα θα δούμε τον Σεπτέμβριο στις τρεις σκηνές του
Θεατρικά Νέα
Ειρήνη: Σε ποια θέατρα θα δούμε την παράσταση των Καραθάνου-Δεληβοριά τον Σεπτέμβριο
Θεατρικά Νέα
Το Φεστιβάλ Ρεματιάς υποδέχεται τον Σεπτέμβριο με μουσική, θέατρο, κινηματογράφο
Θεατρικά Νέα
Ο «Ίων» ετοιμάζεται να κατακτήσει την Επίδαυρο – Φωτογραφίες από την πρόβα τζενεράλε
Θεατρικά Νέα
Ο Πίνακας: Μια αιχμηρή πολιτική κωμωδία στο Θέατρο Ψυρρή
Θεατρικά Νέα
Φεστιβάλ Κολωνού 2026: 20 παραστάσεις με εισιτήρια από 5 ευρώ στο Θέατρο Κολωνού
Θεατρικά Νέα
Οι Ευτυχισμένες Μέρες, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στην Ελευσίνα
Θεατρικά Νέα
«Λυσιστράτη» από το ΚΘΒΕ: Οι σταθμοί της περιοδείας στην Αττική
Θεατρικά Νέα
Ματωμένος γάμος από το Θεσσαλικό Θέατρο σε περιοδεία στην Αττική