MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ντέιβιντ Φίντσερ – Netflix: Συνεχίζουν τη συνεργασία τους για επιπλέον τέσσερα χρόνια

O Ντέιβιντ Φίντσερ και το Netfix συνεργάζονται εδώ και μερικά χρόνια, με το συμβόλαιό τους να περιλαμβάνει επιπλέον τέσσερα χρόνια.

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ
Ο Ντέιβιντ Φίντσερ
Monopoli Team

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ έχει υπογράψει συμβόλαιο με την πλατφόρμα Netflix, που πρόκειται να διαρκέσει ακόμη τέσσερα χρόνια.

Η συνεργασία με το Netflix

Ο Φίντσερ, πέρα από τις ταινίες του, που υπάρχουν ήδη στο Netflix, έχει κάνει και original δουλειές για την πλατφόρμα. Αυτές είναι η επιτυχημένη σειρά “Mindhunter”, το animated project “Love, Death & Robots” και η ταινία με τίτλο “Μank” που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 4 Δεκεμβρίου.

Οπότε, το συμβόλαιό του δεν είναι κάτι καινούριο, μιας και ισχύει ήδη εδώ και μερικά χρόνια, από όταν η σειρά του σκηνοθέτη “House of Cards” «τάραξε» το Netflix. Από τα ήδη υπάρχοντα πρότζεκτ μόνο το «Love, Death & Robots» θα ανανεώσει για δεύτερη σεζόν.

Στιγμιότυπο από την ταινία “Mank”

Στιγμιότυπο από την ταινία “Mank”

Ο σκηνοθέτης δήλωσε πως υπέγραψε μία αποκλειστική συμφωνία με το Netflix για τέσσερα ακόμη χρόνια. «Όλα εξαρτώνται από το πώς θα λειτουργήσει το «Mank». Ή θα επιστρέψω με την ουρά στα σκέλια και θα κάνω ό,τι μου αναθέσουν για να εξιλεωθώ, ή θα επιστρέψω με ύφος αλαζόνα μ@@ που θα απαιτήσει κι όλες οι υπόλοιπες ταινίες του να είναι ασπρόμαυρες». (γελάει)

Και συνεχίζει λέγοντας πως «Είμαι εδώ για να τους δώσω περιεχόμενο – ό,τι κι αν σημαίνει αυτό – που θα φέρει τους θεατές τους στην μικρή σφαίρα της επιρροής μου».

Γιατί αποφάσισε να συνεργαστεί με το Netflix;

Μεγάλο ρόλο στην απόφαση αυτής της συνεργασίας έπαιξε ότι ο Φίντσερ ήθελε να διευρύνει την παραγωγή των έργων του. Όπως δήλωσε και ο ίδιος «Υπέγραψα αυτήν την συμφωνία με το Netflix και γιατί ήθελα να δουλέψω όπως ζωγράφιζε ο Πικάσο, να δοκιμάσω διαφορετικά πράγματα, να σπάσω τη φόρμα και να αλλάξω τον τρόπο που δουλεύω. Και θα μου άρεσε να έχω έναν μεγαλύτερο όγκο δουλειάς που θα αφήσω πίσω μου. Και ναι, το παραδέχομαι ότι είναι περίεργο, μετά από 40 χρόνια στο επάγγελμα, να έχω κάνει μόνο 10 ταινίες. Δηλαδή, 11, αλλά 10 μπορώ να πω ότι είναι δικές μου. Ναι, αντικειμενικά, είναι μια αρκετά τρομακτική παρατήρηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Crown και The Queen’s Gambit: Τα εντυπωσιακά κοστούμια από τις σειρές σε μία ψηφιακή έκθεση12.09.2018

Όσον αφορά στην 11η ταινία, ο Φίντσερ αναφέρεται στο “Alien 3” το οποίο και σκηνοθέτησε αλλά αργότερα το απαρνήθηκε από την φιλμογραφία του.

Πηγή: IndieWire

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b