MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Τι εννοείς δεν είσαι ευτυχισμένη;»: Open Call για το Artens Festival 2020

Το Artens Festival 2020 απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για δράσεις παραστατικών τεχνών όπως performances, λογοτεχνικών κειμένων και ποίησης, installations, film, video art, digital art, sound art, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό.

Monopoli Team

Η ARTENS, ως πολιτιστικός οργανισμός αφιερωμένος στην προαγωγή του πολιτισμού, στην δημιουργία δίαυλων επικοινωνίας της σύγχρονης τέχνης με το ευρύ κοινό και κυρίως στην ευαισθητοποίηση του κοινού για ζητήματα που αφορούν την κοινωνική διαστρωμάτωση, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά φεστιβάλ με θέμα τις κοινωνικές ανισότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαραμύθια με μυρωδιά χαρτιού: Διαδικτυακό εργαστήρι αφήγησης για ενήλικες12.09.2018

Το ARTENS Festival 2020, με τίτλο «Τι εννοείς δεν είσαι ευτυχισμένη;» διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και μάς φέρνει σε επαφή με την δύσκολη αλλά ρεαλιστική πραγματικότητα πολλών γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η έμφυλη βία επηρεάζει τη ζωή του 1/3 των γυναικών παγκοσμίως. Αυτές οι πράξεις βίαιας κατά των γυναικών, τόσο στην χώρα μας όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, διαρκώς αυξάνονται καθιστώντας ξεκάθαρο ότι δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά αλλά την πιο ακραία έκφραση της ανισότητας των φύλων.

Στόχος του Festival είναι να αναδείξει μια απο τις πιο συχνές μορφές καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξάρτητα απο την φυλή, την εθνικότητα/εθνότητα, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της γλώσσας, της θρησκείας, της ταυτότητας ή του φύλου.

Το ARTENS Festival 2020 επιδιώκει την ευαισθητοποίηση του κοινού, την καλλιέργεια του προβληματισμού και τη δημιουργία διαλόγου για τη γυναίκα και τη θέση της στην κοινωνία μας. Για τον λόγο αυτό, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για δράσεις παραστατικών τεχνών όπως performances, (θεατρικές, εικαστικές, μουσικές, χορευτικές, μόδα, body art), λογοτεχνικών κειμένων και  ποίησης, installations, film (fiction, animation, ντοκιμαντέρ), video art, digital art, sound art, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό.

ARTENS FESTIVAL 2020 open call

Το «ARTENS FESTIVAL» θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020, online μέσω streaming και στον χώρο του πολιτιστικού οργανισμού ARTENS (Βουκουρεστίου 40), ένα διατηρητέο μεσοπολεμικό κτίριο του 1934.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζον Γουότερς: Δωρίζει τη συλλογή του στο Μουσείο Τέχνης Βαλτιμόρης με έναν… ιδιαίτερο όρο12.09.2018

Κατάθεση Έργων – Προϋποθέσεις και Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων:

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να στείλουν την πρότασή τους μέχρι την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2020 με επισυναπτόμενα τα ακόλουθα:

Α) 1-3 εικόνες του προτεινόμενου έργου (που θα χρησιμοποιηθούν και στον κατάλογο καθώς και στην προώθηση του φεστιβάλ) σε μορφή κατά προτίμηση JPEG 300 dpi, links σε Vimeo, Youtube για performances, videos, films, ηχητικά έργα κ.α., ανοικτά ή με password
Β) Σε ένα ενιαίο pdf (έως 6 ΜΒ max), τα ακόλουθα:

  • Τίτλο της πρότασης / έργου.
  • Διάρκεια έργου
  • Σημείωμα έργου – εννοιολογική σύλληψη / concept note (έως 150 λέξεις)
  • Σύντομο Βιογραφικό – εργογραφία (μέχρι 2 σελίδες) στο οποίο να αναφέρονται ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, email, χώρα στην οποία ζείτε & δραστηριοποιείστε, ημερομηνία γέννησης (για λόγους ίσων ευκαιριών επιδιώκουμε την συμμετοχή όλων των ηλικιών), Links σε website και σε online portfolios.
  • Περιγραφή – Τεχνικές προδιαγραφές: (έως 200 λέξεις). Ειδικότερα στις τεχνικές προδιαγραφές να γίνονται σαφείς και οι απαιτήσεις τοποθέτησης και μετακίνησης.
  • Μία πρόταση με τον δημόσιο χώρο που φαντάζεστε ότι θα μπορούσε το έργο σας να παρουσιαστεί.
  • (προαιρετικά)Μία πρόταση για το πώς οραματίζεστε την εμπλοκή του κοινού σε σχέση με το έργο σας (έως 150 λέξεις)

Για περισσότερες πληροφορίες ως προς τις προϋποθέσεις κατάθεσης έργων επισκεφτείτε τον ιστότοπο της ARTENS.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραγωγή / Επιμέλεια Festival: ARTENS
Συντονισμός Παραγωγής: Χαρά Δημητροπούλου / Αλεξάνδρα Κωνσταντιδέλλη
Art Director: Evi Peterson
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Εύα Φρέντζου / Ειρήνη Σταυροπούλου
Νομικός Σύμβουλος: Αλέξανδρος Μαράτος

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
www.artens.gr, [email protected]
T: 210 33 17 312

Τελική ημερομηνία κατάθεσης προτάσεων: Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2020 στην ακόλουθη διεύθυνση: artens2@yahoo.com.

 

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b