MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαγγέλης Χατζηνικολάου

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 45 ετών, ο ηθοποιός Βαγγέλης Χατζηνικολάου, νικημένος από την μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Monopoli Team

Την είδηση για τον θάνατο του ηθοποιού Βαγγέλη Χατζηνικολάου γνωστοποίησε ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το μεσημέρι της Τρίτης 10 Νοεμβρίου 2020.

Η ανακοίνωση του Σπύρου Μπιμπίλα έγραφε: «Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνω ακόμα μια αναπάντεχη και πολύ πρόωρη αποχώρηση. Ο σπουδαίος συνάδελφός μας και καλός φίλος Βαγγέλης Χατζηνικολάου που έχει διαγράψει λαμπρή καριέρα στο θέατρό μας (Εθνικό και Ελεύθερο). Και με αρκετές εμφανίσεις στην τηλεόραση και το σινεμά έφυγε μετά από μάχη με την επάρατο… Καλό ταξίδι αγαπημένε μας φίλε, δεν θα ξεχάσουμε το ταλέντο σου, την μαχητικότητά σου, την εργατικότητα, το χαμόγελο και το χιούμορ σου».

Μαζί με την ηθοποιό Φωτεινή Μπαξεβάνη στην παράσταση «Ο έμπορος του Λας Βέγκας» του Μαρκ φον Χένινγκ.

Λίγα λόγια για τον Βαγγέλη Χατζηνικολάου

Σπούδασε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ είχε αποφοιτήσει και από το θεατρικό εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου, δίπλα στον οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο με την Ανάκριση του Π. Βάις.

Συνεργασίες

Ακολούθησαν συνεργασίες με το Εθνικό Θέατρο, τη Μικρή Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, το θέατρο Διάνα της Ελένης Ράντου, το Μέγαρο Μουσικής, το θέατρο Αμόρε, τα ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Καλαμάτας και Κρήτης, το Μικρό Παλλάς, το Θέατρο Βρετάνια, το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Τηλεόραση και θέατρο

Επιπλέον είχε κάνει και κάποιες τηλεοπτικές δουλειές, ενώ στο θέατρο είχε πρωταγωνιστήσει σε παραστάσεις όπως: Τζάσμιν (2018-2019), Φιλουμένα (2017), Συρανό (2016) Το κουρδιστό πορτοκάλι (2015), Η τρελή του Σαγιό (2014), Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης (2011), Λυσιστράτη (2010)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑλέξης Μινωτής: Οι θεατρικές διαδρομές ενός αξεπέραστου ηθοποιού12.09.2018

Συγγραφή έργων και διακρίσεις

Έχει γράψει έργα για το θέατρο και την τηλεόραση, ενώ στην πορεία της καριέρας του έχει σκηνοθετήσει και παραστάσεις για τη θεατρική ομάδα MANIART, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος. Το θεατρικό «Press the Button» που έγραψε το 2004 τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού Καλύτερου Νεοελληνικού Έργου, ενώ και η παράσταση, την οποία σκηνοθέτησε ο ίδιος, απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Παράστασης της χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Ρίτσος: Το τελευταίο καλοκαίρι του μεγάλου μας ποιητή12.09.2018

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b