MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Shakespeare and Company: Το εμβληματικό βιβλιοπωλείο του Παρισιού ζητά στήριξη για να επιβιώσει από τον κορονοϊό

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Καθώς ο κλάδος πλήττεται όλο και περισσότερο σε όλο τον κόσμο, ακόμα και το ιστορικό Shakespeare and Company Bookshop απειλείται με οριστικό κλείσιμο.

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Μπορεί οι εικόνες με τις τεράστιες ουρές έξω από τα βιβλιοπωλεία τόσο στη Γαλλία, όσο και στη χώρα μας, να έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα πράγματα πάνε τόσο καλά. Συγκεκριμένα, ο κλάδος των βιβλιοπωλείων είναι από τους πιο πληττόμενους λόγω της πανδημίας.

Φυσικά, οι πιο μικρές, τοπικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ακόμα περισσότερα προβλήματα, ακόμα και τα διάσημα βιβλιοπωλεία όμως, που έχουν αφήσει εποχή στον χώρο, βρίσκονται σε δυσχερή θέση, με πολλά από αυτά να έρχονται αντιμέτωπα ακόμα και με το -οριστικό- κλείσιμό τους.

Shakespeare and Company: Το βιβλιοπωλείο αντιμέτωπο με τον κορονοϊό

Shakespeare and Company: Το βιβλιοπωλείο αντιμέτωπο με τον κορονοϊό

Ένα από τα διάσημα βιβλιοπωλεία που βρίσκονται απέναντι από τέτοιες δυσκολίες, είναι και το παριζιάνικο “Shakespeare and Company”, ίσως το πιο εμβληματικό αγγλόφωνο βιβλιοπωλείο της Γαλλίας.

Ιδρυμένο το 1919 από την Αμερικανίδα Σίλβια Μπιτς, έγινε “θεσμός” για τους Παριζιάνους και όχι μόνο, με επισκέπτες τους πιο διάσημους συγγραφείς από τον F. Scott Fitzgerald και τον Ernest Hemingway μέχρι και τον TS Eliot και τον James Joyce.

Η σημερινή εκδοχή του βιβλιοπωλείου ανήκει στον Τζορτζ Γουίτμαν, που το άνοιξε ξανά το 1951, με τους James Baldwin, Lawrence Durrell, Allen Ginsberg και άλλους να αποτελούν τους πιο πρόσφατους επισκέπτες του.

Ο Γουίτμαν είχε οραματιστεί το βιβλιοπωλείο του ως μία "σοσιαλτικ

Ο Γουίτμαν είχε οραματιστεί το βιβλιοπωλείο του ως μία “σοσιαλιστική ουτοπία μεταμφιεσμένη σε βιβλιοπωλείο”

Έκκληση για βοήθεια

Ακόμα και αυτό το ιστορικό μέρος, όμως, δεν κατάφερε να γλιτώσει από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Έτσι, η κόρη του Γουίτμαν, κάνει έκκληση στους αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας Guardian να τους στηρίξουν, καθώς η επιχείρηση αντιμετωπίζει “δύσκολες ώρες”, όσο ο covid-19 κρατά τους πελάτες μακριά.

“Όπως οι περισσότερες ανεξάρτητες επιχειρήσεις, δυσκολευόμαστε, προσπαθώντας να βρούμε τρόπο να προχωρήσουμε, ενώ λειτουργούμε με τεράστιο έλλειμα” δήλωσαν οι ιδιοκτήτες στους αναγνώστες της εφημερίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Πολιτεία»: Αθηναίοι σχηματίζουν ουρά έξω από τo γνωστό βιβλιοπωλείο, για τα βιβλία της…καραντίνας12.09.2018

“Οι πωλήσει έχουν πέσει κατά 80% από το πρώτο κύμα του κορονοϊού. Πλέον έχουμε χρησιμοποιήσει όλες τις οικονομίες μας, που ήμασταν τυχεροί που έιχαμε συγκεντρώσει τόσα χρόνια, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούμε τα επιδόματα της κυβέρνησης, και ιδιαίτερα τις “άδειες απουσίας”. Και πάλι όμως δεν καταφέρνουμε να καλύψουμε όλα τα έξοδα, ενώ έχουμε ήδη καθυστερήσει το ενοίκιο μας”.

Έτσι, οι ιδιοκτήτες του βιβλιοπωλείου ζητούν, όποιος θέλει να βοηθήσει, να παραγγείλει ένα βιβλίο online μέσω της ιστοσελίδας τους, και να προτρέψει τους γνωστούς του να επιλέξουν το διάβασμα για αυτή την καραντίνα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Cine News
Athens Pride 2026: Performance, queer σινεμά, πολύχρωμη καψούρα – Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας 25-31/5
Θεατρικά Νέα
Θερινή Ακαδημία Θεάτρου Τέχνης: Θεατρική εκπαίδευση και δημιουργική άσκηση στο Πάρκο Τρίτση
Cine News
Αγών: Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ έρχεται στην Ταινιοθήκη
Art & Culture
Το πρώτο ONX Showcase στην Αθήνα ψάχνει τον άνθρωπο μέσα στην ψηφιακή τέχνη
Μουσικά Νέα
«που πας;»: H ποιήτρια Αλεξάνδρα Επίθετη κυκλοφορεί το νέο της ατμοσφαιρικό, spoken word κομμάτι
Θεατρικά Νέα
Μήδεια: Νέες ημερομηνίες στην Αθήνα για την παράσταση με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Θεατρικά Νέα
Η “AI-MILIA” ταξιδεύει στη Λαμία: Ένα θεατρικό ταξίδι μνήμης με την Αιμιλία Υψηλάντη
Cine News
Σύγκρουση: Νέο backstage υλικό από τα γυρίσματα
Επίκαιρα
Ψυχικές διαταραχές: Ραγδαία αύξηση παγκοσμίως – Η εικόνα στην Ελλάδα
Επίκαιρα
Final-4: Τα μέτρα της ΕΛΑΣ και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Θεατρικά Νέα
Οθέλλος: Ματαίωση καλοκαιρινής περιοδείας για την παράσταση του Γιάννη Μπέζου
Εικαστικά
Το ΕΜΣΤ αποχαιρετά την Ιδρυτική του Διευθύντρια Άννα Καφέτση