MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

“Το ελληνικό τραγούδι στην Εντατική”: 250+ Έλληνες καλλιτέχνες ζητούν άμεση στήριξη από την πολιτεία

Η δράση “450+ Πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων” μαζεύει υπογραφές Ελλήνων καλλιτεχνών και ζητά “γενναία μέτρα” στήριξης από την κυβέρνηση.

"Το τραγούδι στην εντατική": Η φωτογραφία που μοιράστηκε ο Φοίβος Δεληβοριάς στα σόσιαλ μίντια για να περάσει το δικό του μήνυμα
"Το τραγούδι στην εντατική": Η φωτογραφία που μοιράστηκε ο Φοίβος Δεληβοριάς στα σόσιαλ μίντια για να περάσει το δικό του μήνυμα
Monopoli Team

“Το ελληνικό τραγούδι στην εντατική”

Μετά από την ανακοίνωση των νέων μέτρων οικονομικής ενίσχυσης που πρότεινε η κυβέρνηση εν όψει του δεύτερου lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι Έλληνες καλλιτέχνες δίνουν την δική τους απάντηση: “Το ελληνικό τραγούδι βρίσκεται στην εντατική” και θα χρειαστούν άμεσα μέτρα στήριξης για να σωθεί.

Μέσα από την δράση 450+ Πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων έχουν ήδη υπογράψει πάνω από 250 άνθρωποι του ελληνικού τραγουδιού, ενώ η συλλογή υπογραφών ακόμα συνεχίζεται.

Μέσα στους περισσότερους από 250 Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν υπογράψει διακρίνουμε μουσικούς, ερμηνευτές, στιχουργούς, συνθέτες, αλλά και κληρονόμους αυτών.

Είμαστε ήδη στην «εντατική»-Γενναία μέτρα από την πολιτεία τώρα!

Στην επίσημη ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας 450+ δημιουργών και κληρονόμων διαβάζουμε: “Όσες προσπάθειες έγιναν μέχρι στιγμής από την πολιτεία για στήριξη των δημιουργών, ερμηνευτών και εκτελεστών του Ελληνικού Τραγουδιού δεν φαίνεται να λαμβάνουν υπόψιν, το γεγονός πως έχουμε χτυπηθεί διαχρονικά από το 2000 και μετά, πρώτα από την κρίση της δισκογραφίας, μετά από την οικονομική κρίση και τώρα από την πανδημία.”

“Η κραυγή αγωνίας μας δεν έχει κομματικό πρόσημο. Πρέπει να καταλάβει όμως η κυβέρνηση, ότι βρισκόμαστε στην εντατική και να πράξει ακαριαία και γενναία και όχι ελλειμματικά και αποσπασματικά. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο κλάδος μας είναι ο πιο πληττόμενος με 95% πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρσι. Δείξαμε μεγάλο ζήλο στην τήρηση των μέτρων στα θέατρα και τους συναυλιακούς χώρους και πιστεύουμε πως δεν έχουμε καμία ευθύνη για την αύξηση της διασποράς του κορωνοϊού, σε αντίθεση με άλλες κοινωνικές δομές που προκλητικά παραβίασαν κάθε υγειονομικό μέτρο.”

“Κι άλλες κατηγορίες εργαζομένων πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα της πολιτείας, όμως εμείς βλέπουμε το εισόδημα μας να εξαφανίζεται πλήρως. Αυτές τις δύσκολες ώρες ο Μουσικός Σύλλογος Βόρειου Ελλάδος στηρίζει με συσσίτιο δεκάδες οικογένειες συναδέλφων μας, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα βασικά είδη για να επιβιώσουν.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕρωτήματα εν όψει μιας χαμένης σεζόν για τον πολιτισμό12.09.2018

“Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε δεκάδες ουσιαστικά μέτρα στήριξης που έχουν λάβει ευρωπαϊκές χώρες για να στηρίξουν τους ανθρώπους του πολιτισμού τους, δηλώνοντας έμπρακτα ότι τους σέβονται, τους υπολογίζουν και τους στηρίζουν. Εμείς ακόμα περιμένουμε την κυβερνητική απάντηση στην επιστολή που έστειλε σύσσωμο το Ελληνικό τραγούδι (συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές, μουσικοί) προς την πολιτεία.”

“Έτσι η ανακοίνωση μας αυτή θα είναι η αρχή μιας σειράς ισχυρών δράσεων ώστε να εισακουστεί η αγωνία μας και να ικανοποιηθούν τα εύλογα και δίκαια αιτήματα μας.”

Ποιοι καλλιτέχνες έχουν υπογράψει μέχρι τώρα

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b