MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

#TaylorIsFree: Η Τέιλορ Σουίφτ είναι “ελεύθερη” και το Twitter γιορτάζει

Η Τέιλορ Σουίφτ είναι επισήμως “ελεύθερη” από την νομική διαμάχη της με τον μάνατζερ και φίλο του Τζάστιν Μπίμπερ, Σκούτερ Μπράουν, και φυσικά το Twitter γιορτάζει!

Monopoli Team

Τον Αύγουστο του 2019, η Τέιλορ Σουίφτ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ηχογραφήσει ξανά τα παλιά της τραγούδια ώστε να ανακτήσει τον έλεγχο των δικαιωμάτων των τραγουδιών της. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αυτό που πρόκειται να κάνω», είχε πει η τραγουδίστρια σε μια εμφάνιση στην πρωινή εκπομπή Good Morning America, προσθέτοντας ότι η ηχογράφηση θα γίνει από τον Νοέμβριο του 2020, όταν θα της επιτραπεί και νόμιμα η ηχογράφηση αυτή.

Προφανώς, οι θαυμαστές της Swift δεν ξέχασαν αυτή τη μικρή λεπτομέρεια. Από την 1η Νοεμβρίου, λοιπόν, το hashtag #TaylorIsFree έγινε viral στο Twitter, καθώς οι θαυμαστές της τραγουδίστριας γιορτάζουν το γεγονός ότι τώρα είναι ελεύθερη να ηχογραφήσει τη μουσική της και ανυπομονούν για την σημαντική αυτή εξέλιξη.

Η διαμάχη για τα δικαιώματα των τραγουδιών της Taylor Swift

Η επανεγγραφή των τραγουδιών θα διευθετήσει μια μακροχρόνια διαφωνία σχετικά με την ιδιοκτησία των δικαιωμάτων της μουσικής της. Τα δικαιώματα όλων των άλμπουμ της από το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο «Taylor Swift» (2006) έως το «Reputation» (2017) πουλήθηκαν από την προηγούμενη δισκογραφική της τραγουδίστριας, Big Machine, στον κυνηγό ταλέντων Scooter Braun, φίλο και μέντορα του Τζάστιν Μπίμπερ.

«Δεν ενημερώθηκα για την αγορά των δικαιωμάτων των τραγουδιών μου από τον Scooter Braun μέχρι να το ακούσω από τις ειδήσεις», είχε γράψει η Τέιλορ Σουίφτ σε μια δημοσίευση στο Tumblr όταν έγινε γνωστό το συμβάν.

«Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν η αδιάκοπη χειραγώγηση και ο εκφοβισμός που έχω λάβει από αυτόν τον άνθρωπο εδώ και χρόνια». Η Σουίφτ είπε επίσης ότι ο Braun, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Big Machine, Scott Borchetta, την εμπόδισαν να τραγουδήσει τις παλιές της επιτυχίες στις συναυλίες της τον ίδιο χρόνο, δηλώνοντας: «Δεν μου επιτρέπεται να ερμηνεύσω παλιά μου τραγούδια στην τηλεόραση μέχρι το επόμενο έτος.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Taylor Swift σπάει ρεκόρ στα charts με το «Folklore»12.09.2018

Η Σουίφτ είναι ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό παράδειγμα της διαμάχης μεταξύ καλλιτεχνών και των δισκογραφικών εταιριών τους σχετικά με την ιδιοκτησία των δικαιωμάτων των τραγουδιών που ερμηνεύουν, ζήτημα αρκετά κοινό στη μουσική βιομηχανία. Ο Κάνιε Γουέστ μίλησε επίσης για αυτό το θέμα νωρίτερα φέτος καθώς δημοσίευσε τα συμβόλαιά του με τις δισκογραφικές εταιρίες Roc-A-Fella, Def Jam Recordings και Universal Music Group.

Δείτε μερικά από τα tweets με το hashtag #TaylorIsFree παρακάτω

“Ιδιοκτησία της Τέιλορ Σουίφτ #TaylorIsFree” έγραψε μία χρήστης του Twitter.

“Φανταστείτε τον αντίκτυπο που θα έχει το γεγονός ότι η Τέιλορ θα ηχογραφήσει ξανά το άλμπουμ αυτό” είπε ένας άλλος, μιλώντας φυσικά για το πολυβραβευμένο “1989”.

“…Φανταστείτε την 30χρονη Τέιλορ να τραγουδά τα τραγούδια που έγραψε η 15χρονη Τέιλορ. Ήδη κλαίω!” έγραψε η Μάντισον ΜακΛάφλιν, ηθοποιός που έγινε γνωστή από την εφηβική σειρά “Arrow”.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b