MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Κώδικας Ντα Βίντσι: Tο αμφιλεγόμενο μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν «ζωντανεύει» επί σκηνής

Ο δημοφιλής Αμερικανός συγγραφέας Νταν Μπράουν αναφέρει πως η μεταφορά του Κώδικα Ντα Βίντσι στο θέατρο, θα είναι «πιστή στο βιβλίο, αλλά θα φέρει επίσης κάτι νέο για το κοινό».

Monopoli Team

Ο Κώδικας Ντα Βίντσι ανεβαίνει στο θέατρο

Ο Κώδικας Da Vinci, με την αμφιλεγόμενη κριτική του, την μυστικιστική – αστυνομική υπόθεση και το ευαίσθητο θέμα της θρησκείας, θα κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Churchill, στο Bromley του Λονδίνου, στις 3 Απριλίου 2021.

Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει: «Είμαι ενθουσιασμένος που ο Κώδικας Ντα Βίντσι «μεταμορφώνεται» για την θεατρική σκηνή και καθώς βλέπω τις δυνατότητες που προσφέρει το ζωντανό θέατρο στην ενίσχυση της ιστορίας. Η ομάδα της παραγωγής παρέμεινε πιστή στο βιβλίο, αλλά θα φέρει κάτι καινούριο για το κοινό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο πνεύμα και το οινόπνευμα: Θέατρα και μπαρ στο ίδιο έργο θεατές12.09.2018

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο Κώδικας Ντα Βίντσι αφηγείται την ιστορία του Καθηγητή Συμβολολογίας του Χάρβαρντ, Ρόμπερτ Λάνγκτον και της αποκρυπτογράφου Σόφι Νεβώ, οι οποίοι ερευνούν τι κρύβεται πίσω από τη μυστηριώδη δολοφονία του εφόρου του μουσείου του Λούβρου, με στόχο να αποκαλυφθεί μια τεράστια συνωμοσία.

Το μυθιστόρημα του Μπράουν έχει πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, με το γεγονός αυτό να το καθιστά ως το απόλυτο παγκόσμιο best seller! Το 2006, είχε προβληθεί και στον κινηματογράφο, με πρωταγωνιστές τους Τομ Χανκς και Ωντρέ Τοτού.

Η ταινία του 2006 του «Kώδικας Ντα Βίντσι» με πρωταγωνιστές τους Τομ Χανκς και Ωντρέ Τοτού (Columbia Pictures)

Οι συντελεστές της παράστασης

Το βιβλίο διασκευάζεται από τη Ρέιτσελ Ουάγκσταφ και τον Ντάνκαν Αμπέλ, ενώ πρόκειται να σκηνοθετηθεί από τον Λουκ Σέπαρντ.

Ο Σέπαρντ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Συνθέτοντας τον Κώδικα Ντα Βίντσι για την θεατρική σκηνή, αποκαλύπτεται ένα επικό θρίλερ γεμάτο θεατρικές δυνατότητες, πλούσιο σε αγωνία και εκπληκτικό σε κάθε σκηνή».

Επιπλέον, προσθέτει: «Η υπέροχη διασκευή των Ουάγκσταφ και Αμπέλ μας ζητά να αφήσουμε ακόμια πιο ελεύθερη την φαντασία μας. Πρόκειται για μια παραγωγή που υποστηρίζει τη δυναμική θεατρική αφήγηση και τοποθετεί το κοινό πιο κοντά σε αυτό το συγκλονιστικό μυστήριο».

Πηγή: Independent 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Οι άνθρωποι κάτω από τις σκάλες”: Remake του εμβληματικού θρίλερ των 90s από τον Τζόρνταν Πιλ12.09.2018

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b